Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Gyalogoshíd épülne Visegrád és Kisoroszi között

Elkészült a terv a Szentendrei-sziget csúcsán fekvő Kisoroszit és a Kis-Dunán Visegrád-Szentgyörgypusztát összekötő gyalogos híd építésére; amennyiben engedélyt kapnak a 650 milliós beruházás kivitelezésére, úgy 2009-ben már meg is indulhat a forgalom - közölte Kisoroszi polgármestere.
Molnár Csaba, a 920 lakosú Kisoroszi polgármestere elmondta, hogy a zsákfalu jelenleg csupán a csaknem 20 kilométerre fekvő Tahi-hídon át közelíthető meg, így az itt élők nagy kerülővel juthatnak el a visegrádi iskolába, vagy egészségügyi központba.

A szigeten lakók egyébként is hátrányos helyzetben vannak, mert a sziget alatt húzódó, a fővárost tiszta vízzel ellátó természetes ivóvízbázis védelme miatt ide nem települhet ipar, korlátozott a mezőgazdasági tevékenység, így az adóbevételek is szerényebbek. Ráadásul helyben nincs is elég munkalehetőség - tette hozzá.

Ezért fogott össze az önkormányzat Fővárosi Vízművekkel és a Szentendrei Kistérségi Társulással, hogy 14 millió forintból elkészítesse a 200 méter hosszú, 13,5 méter széles, acélszerkezetű híd tervét. Ezen a gyalogosokon kívül a kerékpárosok és a lóháton közlekedők kelhetnek majd át, az autósok elöl elzárva tartanák, éppen a környezet kímélése miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megemlékezés Olaszliszkán

Százötven motoros vonult fel Olaszliszkán, hogy kegyeleti megemlékezést tartson az október 15-én egy… Tovább olvasom