Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Gyanúsítottként hallgatták ki Gergényi Pétert

Gyanúsítottként hallgatta ki a Debreceni Katonai Ügyészség Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt - erősítette meg Gulyás Gábor ügyvéd szerdán a Magyar Hírlap információját.
A védő az MTI-nek is csak annyit árult el, hogy ügyfele panasszal élt a gyanúsítás ellen, mert az szerinte megalapozatlan és törvénysértő. Az ügyről Gulyás Gábor további részleteket nem kívánt közölni, így arról sem adott tájékoztatást, hogy pontosan mivel gyanúsították meg a volt főkapitányt.

A Magyar Hírlap pontosan meg nem nevezett forrásból származó információi szerint Gergényinek azért kell felelnie, mert a 2006-os tüntetések alatt több rohamosztagos rendőrön nem volt szolgálati azonosítószám, amelyet parancsnoki utasításra vettek le magukról. Ez egy 2005-ös rendelkezés szerint törvénysértő.

Kiss Attila alezredes, a Debreceni Katonai Ügyészség helyettes vezetője szerdán az MTI-nek megerősítette, hogy az ügyészség tavaly november óta vizsgálja a 2006-os tüntetésekkel kapcsolatos rendőri intézkedések jogszerűségét.

A Magyar Hírlap információját, miszerint kedden gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben Gergényi Péter nyugalmazott rendőr vezérőrnagyot, volt budapesti rendőrfőkapitányt, Kiss Attila nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

A folyamatban lévő ügy részleteiről az alezredes nem kívánt nyilatkozni, azt viszont elmondta, hogy a Katonai Főügyészség jelölte ki a Debreceni Katonai Ügyészséget a 2006-os eseményekkel kapcsolatos rendőri intézkedések vizsgálatára.

A vizsgálat jelenleg is tart, a kihallgatások folytatódnak, s még több hónapig is eltarthatnak - tette hozzá Kiss Attila.

Olvasóink írták

 • 2. klj_54 2011. július 13. 14:41
  „Én azért kiváncsi lennék arra is, hogy mikor fog kiderülni ki is állt az egész roppant jól megszervezett tüntetés és garázdálkodás mögött?
  Ki szervezte úgy a dolgokat, hogy a tévé ostromolva legyen?
  Kinek volt (vélt vagy valós!) érdeke az egész őszi cirkusz?”
 • 1. dmonlájn 2011. július 13. 09:56
  „"Kiss Attila nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

  A folyamatban lévő ügy részleteiről az alezredes nem kívánt nyilatkozni"

  gratulálok, remélem értitek a részletet: se nem megerősíti, se nem cáfolja, de azért folyamatban van az ügy!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfélszáz rádió vagy televízió kérte átminősítését

Összesen 157, eddig közműsor-szolgáltatóként vagy nem nyereségérdekelt médiaszolgáltatóként működő… Tovább olvasom