Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Gyanúsítottként hallgatták ki Lengyel Zoltánt

Gyanúsítottként hallgatták ki az ügyészségi nyomozók hétfőn reggel Lengyel Zoltán korábbi fideszes, most független parlamenti képviselőt.
Lengyel Zoltánt - egyebek mellett - hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják, miután nyáron összetűzésbe keveredett több rendőrrel Budapesten. Ügyvédje a szembesítést szorgalmazza.

Hétfőn reggel két órán keresztül tartott Lengyel Zoltán gyanúsítotti kihallgatása, hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és becsületsértés miatt - mondta el a Független Hírügynökségnek a képviselő ügyvédje. Futó Barnabás leszögezte, hogy panasszal éltek, védence ugyanis tételesen cáfolni tudta a gyanúsítás minden pontját.

A gyanúsításban az szerepel, hogy a politikus dulakodott a rendőrökkel, mert nem akarta, hogy bevigyék a kapitányságra. Lengyel Zoltán ezzel szemben azt állítja, hogy ha a rendőrök közlik vele, hogy elő akarják állítani, akkor önként velük ment volna. A képviselő azt is tagadja, hogy sértegette volna az egyenruhásokat, szerinte csak valamit félreértettek. Úgy érzi, az bosszanthatta fel a rendőröket, hogy azonosítást kért tőlük, mert az egyenruhájuk felett viselt sárga mellény miatt nem látszott a jelvényük.

Futó Barnabás szerint tehát számos ellentmondás van a rendőrök és Lengyel Zoltán vallomása között, ezért szembesítést kért. Mint mondta, egyelőre nem tudni, hogy az ügyészség mikor dönt erről.

Az ügyvéd beszélt arról is, hogy közben megkapták azt a szakértői véleményt, amely azt vizsgálta, hogy az egyik rendőr sérülései származhatnak-e a képviselő karórájától, amivel állítólag megütötte. A szakvéleményről azonban többet egyelőre nem tudott mondani, mert még tanulmányozzák.

Lengyel Zoltánt július 8-én késő este állították meg a rendőrök Budapesten, az Alagútnál. Igazoltatni akarták, de a politikusnál nem voltak iratok, csak egy országgyűlési parkolási engedélyt mutatott fel. A járőrök beszámolója szerint a képviselő el akart hajtani, ezért egyikük próbálta kihúzni a kocsijából. Lengyel Zoltán állítólag folyamatosan szidta a rendőröket, egyiküket az órájával meg is ütötte. A politikus másként emlékszik: azt mondta, hogy a rendőrök ütötték meg őt. Végül kölcsönösen feljelentették egymást.

Mivel Lengyel Zoltán országgyűlési képviselő, így csak azután hallgathatták ki gyanúsítottként, hogy a mentelmi jogát a parlament október közepén felfüggesztette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nőtt a marihuána fogyasztók száma Magyarországon

Nőtt itthon, de nem jelentősen a drogfogyasztók száma 2006-ban. Továbbra is marihuánát szívnak a… Tovább olvasom