Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Gyenesei: Szükség van sportegészségügyi központra

Szükség van korszerű sportegészségügyi központra és sportorvosi hálózatra - közölte a sportért is felelős Önkormányzati Minisztérium ifjabb Ocskay Gábor halála után.
Gyenesei István tárcavezető ezért levélben fordult a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Karának tanszékvezetőjéhez, hogy rövid időn belül hívjon össze nyilvános és nyílt konferenciát a témával kapcsolatban felmerülő összes lehetséges kérdésben. Ennek megrendezéséhez az Önkormányzati Minisztérium anyagilag is hozzájárul.

Gyenesei István aggályosnak tartja az ifjabb Ocskay Gábor halála után a sport és a sportorvoslás körül újfent felerősödő negatív hangokat. Éppen ezért azt közölte, hogy a tárca támogat minden olyan átfogó és egyedi vizsgálatot, amely minél előbb, a legkorrektebb módon tisztázza a sportolók tragédiájához vezető okokat. Ugyanakkor kiemelte, hogy miközben minden sportoló elvesztése figyelmeztetés, nem szabad, hogy a haláleseteknek az legyen az üzenete, hogy a sport "életveszélyes üzem".

Ocskay Gábor a magyar válogatott és az Alba Volán egyik legkiemelkedőbb játékosa szerda hajnalban, 34 éves korában halt meg tragikus hirtelenséggel. Ocskay 1983-tól volt az Alba Volán SC játékosa, más egyesület mezét soha nem öltötte magára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leváltották a kaposvári börtön igazgatóját

Csütörtök délután leváltották a parancsnokát annak a kaposvári börtönnek, amelynek egyik elítéltje… Tovább olvasom