Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Gyermeknapi programok országszerte

Kézműves foglalkozások és sárkányvadászat mellett rajzverseny, koncertek és környezetvédelmi akadályverseny szórakoztatja a gyerekeket hétvégén a Gyermeknapon országszerte.
Mesés vasárnap címmel rendeznek Gyermeknapot a miskolci Művészetek Háza előtti téren, ahol alkotó fantáziajátszóház és különböző kézműves foglalkozások színesítik az ingyenes programokat - közölte a szervező az MTI-vel.

Kazincbarcikán az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ szervezésében egésznapos elfoglaltságot kínálnak a helyi sportközpont területén, rossz idő esetén a munkacsarnokban és az Irinyi tornacsarnokban. Vasárnap délelőtt csillag-virág készítés bemutatóval kezdődik a rendezvény, amely egy húsz darabból álló hét méter átmérőjű csillag-virág megalkotása origami technikával. A rendőrségi-, motoros és quados kaszkadőrbemutató mellett aszfaltrajz-verseny, kutyashow, katicaverseny, sárkányvadászat és könyvtár kóstolgató szerepel a kínálatban.

Környezetvédelmi gyermeknapot szervez vasárnap a kistérség általános iskolásainak a Mátranováki Faluszépítő Egyesület, mivel a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Zöld forrás elnevezésű pályázatán 294 ezer forintot nyert a programra az egyesület - tájékoztatta Berbás Hajnalka, az egyesület elnöke az MTI-t. A mátranováki iskolában a bátonyterenyei kistérség általános iskoláinak 23 csapat vesz részt a környezetvédelmi akadályversenyen. A gyerekek játékos feladatokat oldanak meg a szelektív hulladékgyűjtéssel, az energiatakarékossággal és a tudatos vásárlással összefüggésben.

Szombaton nyílik a Pécs belvárosban található Északi Várfalsétánynál a Piknik Park a KultúrkaLand Gyermeknap című rendezvényen. A közönség egyebek mellett interaktív gyermekkoncertet és bábelőadást tekinthet meg, a nagyobbakat légvár, trambulin, és kézműves foglalkozások várják - közölte a szervező.

A Gödöllői Királyi Kastélyban vasárnap egyebek mellett a Gödöllői Ifjúsági Fúvószenekar koncertje, Bartha Tóni Bábszínháza, a Palánta Misszió gyermeknapi bábelőadása, a Gödöllői Kutyaiskola bemutatója és a váci Bartók Béla Zeneiskola Ütőhangszeres Együttesének koncertje szórakoztatja a publikumot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél év után elhagyta a kórházat

Több mint féléves kezelés után hazatérhetett a kórházból az a nagykanizsai pedagógus, akit… Tovább olvasom