Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Gyilkosság a focibankett végén

Folytatás az 1. oldalról.

A gyilkos kamasz ezután kifosztotta áldozatát. Illés Krisztián zsákmánya mindössze hatezer forint volt.
Lehetne persze filozofálni azon, hogyan végződhetett a helyi ifjúsági focicsapat bankettje gyilkossággal, mint ahogy azon is, miképp ihatták le a sportoló tizenéves fiatalok magukat a felnőttek szeme láttára, s nem is kicsit; de a lényeg mégis az, Illés Krisztián ezen a bulin követte el a gyilkosságot. Annyit tudni a rendezett családból származó fiatalról, hogy jóban volt az áldozatával, s mikor a banketten rájött, hogy a pénze elfogyott, elment az idős úr házához. Ügyvédje a Győri Ítélőtáblán arra hivatkozott, a fiú azt gondolta, üres a ház, annak ellenére is, hogy este tíz óra volt, s pánikba esett, amikor mégiscsak meglátta „Gyuri bácsit”.
A szakértők máig nem tudják, mivel sújtott le legalább hatszor az idős férfi fejére, de az biztos, hogy esélyt sem hagyott neki a túlélésre – még ütlegelte is, a halott emberen ugyanis 17 friss sérülést talált a halottkém.
Illés Krisztián ezt követően elvitte, amiért jött: hatezer forintot, meg néhány kacatot, amit aztán a közeli folyóba dobott. Visszament a kocsmába, s végigmulatta az éjszakát.
Tíz hónap telt el, míg lelepleződött. „Az is rossz volt.” Kihallgatták tanúként is, de nem itt, hanem a DNS-vizsgálatkor bukott le. El lehet képzelni, mit éreztek a szülők: az anya, aki a győri tárgyalást is csendben végigzokogta, s a nővér, aki büntetőjogásznak készül. Egy biztos, a bíróság már első fokon is szigorú büntetést mért ki a fiúra: nyereségvágyból elkövetett emberölésért 12 évet kapott a fiatalok börtönében. A maximális büntetési tétel fiatalkorúaknál 15 év. Ezt szerette volna tehát a vádlott és ügyvédje is (másodfokon) a Győri Ítélőtáblán csökkenteni. A fellebbviteli főügyészség a 12 év jóváhagyását kérte.
Dr. Laczó Gáborné tanácsa nem változtatott az elsőfokú ítéleten, a bíró azt mondta, a bűntett súlyához képest ez méltányos büntetésnek számít. Semmilyen tisztességes magyarázatot nem lehet találni Illés Krisztián tettére, akire életkora miatt a sajtó is jobban figyelt. S ha a vádlott kezén nem lett volna bilincs, nehezen hinnénk erről a zavart tekintetű fiúról, hogy brutális gyilkossal állunk szemben. Pedig azzal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polleninformációk

Az ÁNTSZ megyei intézetének mérései szerint a múlt héten Győr 70 km-es körzetében a nagyon erősen… Tovább olvasom