Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Gyógyszerliberalizáció az Alkotmánybíróság előtt

Hétfőn az Alkotmánybíróság több olyan kifogásról is tárgyal, amelyeket az Országos Választási Bizottságnak a gyógyszer liberalizációval kapcsolatos határozatai ellen nyújtottak be.
Kifogás érkezett az Alkotmánybírósághoz amiatt, hogy az OVB hitelesítette a Kálmán László nyelvész által benyújtott népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtő ívének mintapéldányát, amelyen ez a kérdés szerepel: "Egyetért-e Ön azzal, hogy egyes vény nélkül is kapható gyógyszereket a gyógyszertárakon kívül is lehessen forgalmazni?". Kifogásolják azt is, hogy az Országos Választási Bizottság szintén hitelesítette egy másik magánszemély által benyújtott népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtő ívének mintapéldányát, amin a kérdés éppen fordított: "Egyetért-e Ön azzal, hogy gyógyszereket továbbra is csak gyógyszertárban lehessen árusítani?".

Ismét napirendre kerülnek azok a beadványok, amelyek kifogásolják, hogy az OVB hitelesítette a Fidesz és a KDNP által benyújtott népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtő ívének mintapéldányát, amelyen ez szerepel: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a gyógyszereket továbbra is csak gyógyszertárban lehessen árusítani?".

Először tárgyalják az alkotmánybírák az Országos Választási Bizottság azon határozata ellen benyújtott kifogásokat, amelyik hitelesítette két magánszemély népszavazási kezdeményezését. A vitatott kérdésük: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon nevezessék be a mindenki által kötelezően választandó üzleti alapon működő több biztosítós egészségbiztosítást?".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma délelőtt temetik Szabó Magdát

Ma délelőtt 11 órakor vesznek végső búcsút a kilencvenéves korában november 19-én elhunyt Szabó… Tovább olvasom