Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Győri könyvszalon hatodszor

70 kiadó, 82 szerző és 100 különféle program várja az olvasókat, az október 13-án kezdődő VI. Győri Könyvszalonon.
Don Quijote a virtuális világban című konferenciával kezdődik október 13-án a VI. Győri Könyvszalon. A tanácskozáson többek között a második analfabetizmusról, az infosztrádán lavírozó olvasókról és a letölthető világról hallhatnak előadást az érdeklődők.

A Bisinger sétány elején felállított hatalmas méretű sátorban ünnepi könyvkínálat várja az olvasókat, akik a standokon hetven kiadó több száz könyvéből csemegézhetnek.

Tóth Nándorné ötletgazda, a kulturális iroda vezetője elmondta: az külön öröm, hogy a nyolcvankét szerzőből harminchét győri szerepel új kötetével a seregszemlén. Megemlítette, hogy a könyvszalon idei alkotói díját – a városi könyvtár adatai szerint az év legolvasottabb szerzője – Spiró György író kapja. Szólt arról is, hogy a győri országosan is a legkiemelkedőbb és legsikeresebb könyves rendezvény, ami kilencmillió forintos költségvetésből valósulhat meg. Az összeg harmada saját bevételből (a kiadók által fizetett díjakból), másik harmada önkormányzati forrásból, a harmadik harmad pedig a támogatóktól (többek között a Lapcom kft., az Audi Hungaria, a Palatia nyomda) származik.

A könyvszalon egyik kiemelt témája az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulója. Az ünneppel kapcsolatban számos kötet szerepel a kínálatban, többek között a győri városi, az egyházmegyei és a megyei levéltár egy-egy dokumentumkötete, valamint a győri származású, Salzburgban élő író, Maria Georg Hofmann A. Galajda, a balkezes költő... című regénye. Az utóbbi egyébként azért is különlegesnek számít, mert a szerző Győrhöz kötődő emlékeit adja közre. Az ünnephez kapcsolódó program még, hogy a könyvsátorban a városi levéltár dokumentumaiból láthatnak kiállítást a látogatók.

Koncert, fotókiállítás, bábszínházi előadás

A hagyományos könyves programok (bemutatók, dedikálások, felolvasások) mellett „egyebek" is színesítik a nagyszabású rendezvényt. Így bábszínházi előadás gyerekeknek, felnőtteknek, az irodalom és a zene „együttműködéséből" született koncert, illetve fotókiállítás is szerepel a látni- és hallgatnivalók között. Sőt, akinek kedve van, különféle vetélkedőkön, mesehallgatáson is részt vehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy győzelem

Labdarúgás Bonyhád–Fészek Csempebolt Győr Kunsziget 0–4 (0–3)

NB… Tovább olvasom