Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Győri orvos rezidens szakmai sikere

A győri dr. Bán Barbara, a szigeti körzet orvos rezidense nemrég sikeres előadást tartott a Csakosz (Családorvos Kutatók Országos Szervezete) VI., hajdúszoboszlói kongresszusán.

Az előadók zöme az Orvostudományi Egyetemek családorvostani intézeteiről és tanszékeiről került ki, régiónkat három győri orvos, dr. Juhász Julianna, dr. Bán Barbara és dr. Schmidt Péter képviselte. A képzés-szakképzés-informatika szekcióban a fiatal győr-szigeti rezidens, dr. Bán Barbara magabiztosan adta elő az Alapellátási Szabadegyetem másfél évtizedes tapasztalatai alapján végzett egészségügyi költség/haszon elemzés eredményeit.

A kétnapos konferencián a családorvoslás aktuális gondjairól is szó esett: elöregszik a körzeti orvosok társadalma, bizonytalan az anyagi háttér, aránylag alacsony a nyugdíj. Figyelmeztető jel, hogy az orvosok gyermekei egyre kevésbé kívánnak szüleik pályájára lépni. Északkelet-Magyarországon 134 orvosi praxis áll betöltetlenül, és nem várható a helyzet javulása. Egyre jobban érződik a fejlettebb országok „agyelszívó" hatása, mind több orvos választja a nyugati munkahelyeket.

Cs. E.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Béres Alexandra egyénre szabott fogyókúrája

Egyedi életmód- és fogyókúrás programot kínáló kötettel rukkolt elő Béres Alexandra… Tovább olvasom