Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Gyorsított eljárás a Szabadság téri cipődobálás miatt

Gyorsított eljárásban tárgyalta csütörtökön délelőtt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy nyugdíjas főkönyvelő büntetőügyét, akit hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt az ügyészség, mert szeptember 20-án a Szabadság téri szovjet emlékműnél cipőket dobált.
Szeptember 20-án, amint arról a média is beszámolt, tüntetők cipőket akartak elhelyezni a Szabadság téri szovjet emlékműnél, ahol konfliktusba kerütek a rendőrséggel.A gyorsított eljárásban bíróság elé állított nyugalmazott főkönyvelő azt mondta a tárgyaláson, hogy ő kegyeleti célból, a kommunizmus áldozataira emlékezve akart cipőket elhelyezni az emlékműnél. Azt elismerte, hogy két-három pár cipőt maga is odadobott, de tagadta, hogy ez a cselekedete a hatóságok ellen irányult volna.

A tárgyalás október 8-án folytatódik a bíróságon.

A Szabadság téren szeptember 20-án történtek miatt csügtörtökön délután 13.00 órakor két további tárgyalást is tartanak a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az egyik gyorsított eljárásban ugyancsak hivatalos személy ellen elkövetett erőszak a vád, a másikban pedig garázdaság.

Olvasóink írták

 • 12. dalos 2008. október 02. 20:35
  „Nem a cipőt kellett volna dobálni, hanem géppuskázni kellet volna.
  Legközelebb mordályt kell vinni.”
 • 11. N.P. 2008. október 02. 18:07
  „6.
  És ugye a kukák és a telefonfülkék is rátámadtak "az államalkotó magyar lakosságra " ?”
 • 10. goromba 2008. október 02. 17:32
  „Hülye jobboldaliak 2008.10.02. 16:02
  "A bunkóságnak nincs politikai színe."

  Tényleg? A Nickneve nem erről árulkodik.”
 • 9. geysa 2008. október 02. 17:17
  „Hülye jobboldaliak jeligére:

  Mióta divat a demokráciában diktatórikus, jogszabály ellenes dolgokat művelni? Talán hős vezéred Elqrtuk Fercsit kérdezd meg a csúnya beszéd retorikájáról! Talán nem vagy öreg, de kihalófélben lévő állatfaj egyik egyede lehetsz, bizz a jövőben, hogy túléled a 2010-es választást!
  Amiben igazad lehetne a bunóság szine. De nincs igazad, mert a szine piros ill. vörös.”
 • 8. Rs 2008. október 02. 16:19
  „Mike, ne akard, hogy gránátokkal dobálódzon senki! Nagyon rossz lenne a vége. Nekem egy problámám van, az, hogy a rendőrség ilyen piszlicsáré ügyeken "dolgozik" közben meg megy a rablás, gyilkolás, fosztogatás. A rendőröket nem a politikai rendszer védelmére kellene használni. Különbem meg, miért nem engedték, hogy odategyék a cipőket? Nincs demokrácia? Miért nincs szabad véleménynyilvánítás? Igebnis a komunizmusnak is rengeteg áldozata van, ők is megérdemlik a megemlékezést.
  Tisztelt 7-es, én jobboldalinak tartom magam, és soha nem dobálóztam sem kővel, sem tojással sem mással, és más jobboldaliak sem tették ezt. Kérek mindenkit, hogy az ilyen megnyilvánulásokat ne jobboldalinak, hanem anarchistának nevezze a megkülönböztetés véget.”
 • 7. Hülye jobboldaliak 2008. október 02. 16:02
  „Mióta divat kővel dobálózni? Vagy egyáltalán dobálózni az utcán? Mióta divat rendőrre támadni? Mióta fasza gyerek az, aki ordítva káromkodik?

  Lehet, hogy úri gyerek vagyok vagy szimplán csak öreg, de régen az ilyen viselkedést közmegvetés illette és senki nem volt kíváncsi a mesére, sem arra hogy milyen politikai oldalon áll az illető.

  A bunkóságnak nincs politikai színe.”
 • 6. siriusilant 2008. október 02. 15:06
  „Jó lenne megérteni azt is, hogy ez a "szörnyű nagy bűn" elegendő-e ahhoz, hogy a magyar adófizetők pénzéből fenntartott, állítólag magyar rendőrség rátámadjon az államalkotó magyar lakosságra és azt a CR gázt vesse be ellenük, amit Dél-Afrikában (!) nemzetközi nyomásra (!) már kivontak a forgalomból, mert MARADANDÓ EGÉSZSÉGKÁROSODÁST OKOZ !!!
  Ébresztő, emberek!
  Ezeknek már minden mindegy!”
 • 5. trainman 2008. október 02. 15:04
  „Kedves 3-as hozzászóló!Mindig körbe van kordonozva!Védik a Dicső Szovjet Hadsereg emlékművét!Van ahol már lebontották,egyszer,talán.....”
 • 4. trainman 2008. október 02. 15:01
  „A rendőrök parancsnokát nem vonják felelősségre?Tudomásom szerint kötelező tömegoszlatás előtt a felszólítás!Én nem hallottam,a rendőrök össze-vissza kezdtek el lövöldözni,és sok közülük is rosszul lett.A saját szememmel láttam,hogy egy anyuka a kabátjával takarta le a kislányát,miközben,ő majdnem megfulladt!Sok idős ember is volt,aki azt sem tudták,hogy hol vannak.Érdekes,akik csinálták a balhét,azok megúszták,pedig őket kellett volna kiemelni!Amúgy a bácsi,1956-ban harcolt a forradalomban!Érdemes elolvasni a linket,a Tettrekész szakszervezet honlapja,Szeptember 20-ról,rengeteg kommentárral,főleg rendőröktől!”
 • 3. próbálom megérteni őket 2008. október 02. 14:52
  „Megpróbálom felvenni a fonalat, és kegyeleti célból ezután dobálni fogom a virágokat és koszorúkat mindehová, ahová eddig csak szépen elhelyeztem....

  Amúgy ha tényleg kegyeleti okokból, és nem a balhé kedvéért, akkor miért nem akkor helyezte el a tisztelt úr, amikor nincs körbe kordonozva?”
 • 2. Mike3 2008. október 02. 14:31
  „cipő? mikor fogunk végre gránátokat hajigálni?”
 • 1. geza 2008. október 02. 14:19
  „DÉLMAGYAR kicsit le van maradva.
  http://bombagyar.hu/index.php?post=1402

  Tanút szólítanak, egy rendőrnő jön be. Ő volt az egyik, aki elhurcolta Gyula bácsit. Parancsra cselekedett, rádión kijelölték neki a célszemélyt. Fontos kérdés: szidta-e Kósa Gyula a rendszert? Használt-e trágár szavakat? A rendőrnő szerint szidalmazta a rendőröket. Kósa Gyula ellentmond. Nem, a rendőröket ő nem szidta, sem most, sem máskor, mert áldozatnak tekinti őket is, és mindig beszélni próbál velük.

  Kósa Gyula lökte-e szét a kordont, kérdezi a bíró? Nem, feleli a rendőrnő, azt többen is széttolták, mert nem volt összekapcsolva. Összenézünk a közönség soraiban. Mióta nem szokás összekapcsolni a kordonelemeket? Netán az volt a cél, hogy biztosan szétlökdössék?

  Volt-e felszólítás, mielőtt a tömegoszlatás megkezdődött?

  Nem volt, feleli a rendőrnő. Legalábbis ő nem hallott. A kollégák egyszer csak lőni kezdtek.

  Új tanút hívnak. Ez is rendőrnő, ő a videókamerát kezelte. Az látszik a felvételen, hogy Gyula bácsi felemel valamit, és eldobja, de az nem, hogy hová esik le. Nem tudja, mi volt az: cipő, utcakő vagy Molotov-koktél. Nem, biztosan nem sérült meg senki. Felszólítás nem volt, vagy lehet, hogy nagyon halk. Milyen halk, kérdezi a védő? Mindig halk szokott lenni? Nincs hangosító berendezésük? Nem tudja.

  A rendőrségi felvételek megtekintése következne, de a bíróság nem készült fel videók lejátszására. A tárgyalást elnapolják. Határnap: október 9, reggel 9 óra. Gyula bácsi feje fölött tovább lebeg öt év börtön.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz szerint a KSH leleplezte a kisebbségi kormányt

A Fidesz szerint leleplezte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a kisebbségi kormányt, ami nem tud… Tovább olvasom