Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Gyurcsány-Fodor találkozó: folytatják a konzultációt

Kérdésre válaszolva mindkét pártelnök megerősítette, hogy a megbeszélésen nem volt szó az MSZP-SZDSZ koalíció újrakötéséről.
Augusztus végére, szeptember elejére készülhet el a kormány a következő két év stratégiai fő irányait tartalmazó cselekvési tervvel, majd ezután kezdődhet meg a tervek konkrét jogszabályokba öntése - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke kedden, miután tárgyalt Fodor Gáborral, az SZDSZ elnökével. Az ellenzéki pártelnök leszögezte: az SZDSZ csak ennek a cselekvési tervnek a megismerése után dönti el, hogy tudja-e, és ha igen, milyen formában támogatni a kormány elképzeléseit. Fodor szerint csak ha nem elfogadhatóak a liberálisok számára a kormány szándékai, akkor lehet szó egyéb megoldásokról, így szakértői kormányról, vagy előrehozott választásokról.

Gyurcsány Ferenc elmondta: jelenleg nem konkrét javaslatokról folyik az egyeztetés, hanem csak arról, "milyen irányba induljon el az ország egyes kérdésekben." A miniszterelnök és Fodor Gábor szerint is a cselekvési tervnek tartalmaznia kell a kormány álláspontját az adó- és járulékrendszer átalakításáról, a szociális rendszer változtatásairól - hogy az munkára ösztönözzön -, az ehhez kapcsolódó oktatási fejlesztésekről, az átfogó fejlesztéspolitikáról, valamint az alkotmányos jogok védelméről és a tiszta közélet megteremtéséről.

Kérdésre válaszolva mindkét pártelnök megerősítette, hogy a megbeszélésen nem volt szó az MSZP-SZDSZ koalíció újrakötéséről.

Fodor Gábor szintén kérdésre válaszolva elmondta: nem befolyásolta a tárgyalásokat a közte és Kóka János volt pártelnök közötti helyzet, hiszen Kóka is részt vett a megbeszélésen. Fodor szerint ugyanakkor a vitákat - a frakcióvezető személyével kapcsolatban - az SZDSZ ügyvivői testülete és a frakció előtt kell lefolytatni.

A volt koalíciós partnerek a nyár folyamán a legmagasabb szinten - a miniszterelnök és a pártvezetések részvételével - folytatják a konzultációt. Ezt követően a jogszabályok kidolgozásánál pedig a pártok és a kormány szakpolitikusai egyeztetnek egymással.

Olvasóink írták

 • 3. matriné 2008. június 25. 09:00
  „Csak nem elmennek a meleg felvonúlásra? Hiszott is lesz rendőri védelem!”
 • 2. Kolompár Rómeó 2008. június 24. 23:07
  „Bláblábláblábláblábláblábláblábláblábláblá....

  - Te figyejjémá feri! Hogy lophatnánk még tovább?
  - Gabi, megóggyuk.
  - Vikinek szójjunk?
  - Persze, befogjuk a pofáját, oszt nyugi van.
  - Király vagy, csinálunk egy kis cirkuszt a népnek, anyáznak egyet, mi meg jót röhögünk rajtuk.
  - Csapjá´ bele! Indulás!”
 • 1. maci52 2008. június 24. 21:18
  „Találkozott a homokos a buzival.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormány nem tervezi a nyugdíjkorhatár emelését

A kormányszóvivő cáfolta, hogy 67 évre emelnék a nyugdíjkorhatárt. Tovább olvasom