Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Gyurcsány: 2010-re reformpárti többség

Három év múlva azok lesznek többségben, akik azt mondják, elQre kell menni, az ország többsége azt fogja mondani: de jó, hogy megcsináltátok – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke csütörtökön a Magyar Progresszív Társaság platformrendezvényén Budapesten. Magyarországon a progresszív változások sokaságára van szükség – hangsúlyozta a pártelnök.

Kinevezték Simor András MNB-elnököt

A miniszterelnök elQterjesztésére csütörtökön Sólyom László köztársasági elnök március 3-i hatállyal a Magyar Nemzeti Bank elnökévé nevezte ki Simor Andrást. A kinevezés hatéves idQtartamra szól. Simor Andrást elnökjelöltként a hét elején hallgatták meg a parlament illetékes bizottságai.

A Fidesz visszaállítaná a társadalombiztosítást

A Fidesz álláspontja szerint a társadalombiztosítás egy közösségi monopólium, a 10 millió állampolgár és az állam közötti nagy társadalmi szerzQdés, amelyet a hatalomnak nincs joga egyoldalúan felmondani, de ha mégis megtenné, a Fidesz – amikor fordul a politika – azonnal helyreállítaná azt. Ezt Mikola István, a legnagyobb ellenzéki párt egészségügyi szakpolitikusa közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz éve nem volt az MDF-nek ilyen magas támogatottsága

Tíz éve nem volt ennyi támogatója a közvélemény-kutatók szerint a Magyar Demokratikus Fórumnak, mint… Tovább olvasom