Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Gyurcsány: a költségvetési törvénynél nem lehet mérlegelni

Ha nem fogadják el a költségvetési törvényt, akkor a miniszterelnöknek kötelessége lemondani - erről Gyurcsány Ferenc beszélt péntek reggel a Magyar Televízió NapKelte című műsorában.
A miniszterelnök elmondta: a parlamenti demokráciában a kormánynak addig van felhatalmazása, amíg van többsége. Ha nem kap többséget a költségvetés, akkor nincs választási lehetősége a kormányfőnek - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc szerint kizárólag a gazdasági oldalt nézve igazuk van azoknak az elemzőknek, akik azt mondják, hogy az adócsökkentési javaslatában a kiadási oldalt is csökkenteni kell. Magyarország azonban nem részvénytársaság, és a számok mögött emberi sorsok vannak - tette hozzá. Nemcsak a szakembereket kell meghallgatni, hanem azokat is, akik azt mondják, hogy nem bírnak el több terhet - fogalmazott a kormányfő.

Gyurcsány: Ha nem kap többséget a költségvetés, akkor nincs választási lehetősége a kormányfőnek
Gyurcsány: Ha nem kap többséget a költségvetés, akkor nincs választási lehetősége a kormányfőnek

Az általa ajánlott programnál van liberálisabb és konzervatívabb is - szögezte le Gyurcsány Ferenc. "Én ezt tudom ajánlani Magyarországnak" - mondta. Ha az ország nagyobb része azt mondja, hogy a program rendben van, akkor ez egy jó kompromisszum. A kormányfő bízik abban, hogy meglesz a többsége javaslatának.

A miniszterelnök hisz abban, hogy Magyaroszágon szükség van a jóléti rendszer átalakítására. Ugyanakkor azt is mondta: annak is tudatában van, hogy ennek még nem jött el az ideje. A pártok bírálják ugyan, hogy a kiadási oldalon nincs csökkenés, de egyik sem mondja meg, hogy honnan vegyék el a pénzt - tette hozzá.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. Kérdező 2008. szeptember 07. 12:48
  „"A pártok bírálják ugyan, hogy a kiadási oldalon nincs csökkenés, de egyik sem mondja meg, hogy honnan vegyék el a pénzt."

  Egy kormányban nincsenek megfelelő szakemberek, miniszterek, közgazdászok, akik megmondják neki a helyes utat?”
 • 34. 4 2008. szeptember 07. 12:02
  „Sivataggá válhat fél Magyarország
  Hozzászólok! Független Hírügynökség2008.09.07. 09:38Értékelem a cikket!
  Horvátország egyes területein a nyári időszakban már a folyó bornál is drágább egy pohár csapvíz. Magyarország ellenben elpocsékolja a 21. század aranyát, az ivóvizet - írja a Vasárnap reggel.

  Hírlevél feliratkozásÉrtesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről!  Milyen a legutóbbi hírlevél?

  Az ENSZ éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi testülete jelentése szerint a rablógazdálkodás és a klímaváltozás miatt 2050-re a világ népességének fele nem jut elég ivóvízhez. Sőt, a Nílus völgyének országaiban és a Közel-Keleten a következő évtizedekben háborúkat is okozhat az édes víz hiánya.

  A szakemberek szerint bár Magyarország rendkívül gazdag édes vízben, de elpazarolja ezt a kincsét. Ányos József, a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke szerint ha hamarosan nem változik a vízgazdálkodás Magyarországon, az egyre kevesebb nyári csapadék miatt fogyasztási korlátozásokat kell majd bevezetni.”
 • 33. zweistein 2008. szeptember 06. 13:46
  „Van azért, amit meg tud oldani. Szociálisan érzékenyeknek ajánlom: HírTV

  "A Gyurcsány-érdekeltség megoldotta

  A Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Motim-társaságoknál megszűntek a korkedvezményes munkakörök, így e cégek egyúttal megszabadultak a kedvezményt biztosító járulék megfizetésétől - tudta meg a Magyar Nemzet.
  Míg számos magáncég vagy állami vállalat nem tudja, hogy az érintett dolgozók után miként fizeti ki a 2011-ig fokozatosan emelkedő korkedvezmény-biztosítási járulékot, a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Motim-társaságoknál ez nem jelent többé problémát. Az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség nyáron ugyanis megadta a járulékfizetés alóli mentességet a Gyurcsány-cégeknek, így a veszélyes munkakörben dolgozók a mentesítés időpontjától annak visszavonásáig nem jogosultak korkedvezményes nyugdíjra."

  Tipikus vadkapitalista megoldás, ja, a cég szakszervezeti irodája a videokamerával megfigyelt portán van!!!! (A fél Dunántúl kasztvizének megmérgezésére alkalmas veszélyes hulladéka pedig álásva, Nyírádon a bauxitbányában. Szeressétek!”
 • 32. a sátán kutyája 2008. szeptember 06. 12:49
  „gyurcsány takarodjon már ki a magyar emberek életéből véglegesen!!!! hitvány csaló tolvaj ,semmi egyéb!!!!!!!”
 • 31. @@@@@@@@@@@@ 2008. szeptember 06. 07:10
  „Figyeljetek! Alig várja, hogy ne fogadják el a költségvetést!”
 • 30. radenkó 2008. szeptember 05. 20:06
  „Amit mond a miniszterelnök a költségvetésről, még mielőtt a számadatokat látnánk én azt mondom sántít az egész.
  Igen is meglehet határozni honnan lehet elvenni pénzt ahhoz, hogy
  a közép vállalkozásoknak adjunk. Engedjenek a pénzügyi könyvelésbe belenézni megvizsgálnám a számadatok valódiságát. Megvizsgálnám a kiadás bevétel oldalt , megvizsgálnám az állam költségeit amit magára költ. Megvizsgálnám a honvédség, rendőrség, igazságszolgáltatás, bankszektor, önkormányzatok civil szervezetekés határon túliak támogatásának összegét, és még sorolhatnám.Akkor még nem beszéltem a korrupciós ügyletek felülvizsgálatáról, PRIVATIZÁCIÓS ÜGYLETEK FELÜLVIZSGÁLATÁRÓL
  ÉS MINDJÁRT MEG LENNE AZ A PÉNZ AMI HIÁNYZIK.
  De emellett keményen megbüntetném azokat akik felelősek a kialakult helyzetért.”
 • 29. sdfsdf 2008. szeptember 05. 19:57
  „24. köszönöm a választ! hát sajnos Te is és én is már csak pesszimisták merünk lenni:( Azért remélem egyszer csak meglépi valaki, és ezesetben totálisan nem érdekel, hogy kicsoda! Egyébként egy ilyen döntés, lehet hogy párton belül öngyilkosság lenne, viszont a választók körében, igencsak populáris...”
 • 28. magyarock1 2008. szeptember 05. 19:43
  „Ha nem lesz választási csalás, akkor a Fidesz nyeri a válsztást, a Jobbik kiüti az Országházból a szadeszt, na ezután várható valami pozitív változás a magyarság számára a Kárpát.medencében.”
 • 27. Arc 2008. szeptember 05. 17:54
  „Horton!

  Kapásból mondom a választ a kérdésedre: Hogy mit tettünk mi, miért büntetnek minket?

  Hát csak azért, mert állunk és bámulunk kifelé a fejünkből, mint az idióták. Az ilyen birka népet, mint mi vagyunk, ott lehet megszívatni, ahol csak akarják. Először próbálkoztak kicsiben, és amikor látták, hogy semmi reakció, mert az idióta magyarok azt sem tudják, mi történik velük, akkor bebátorodtak. Kilopják a szemünket, mi meg otthonról, a függöny mögül szidjuk őket. Jó hogy röhögnek a markukba! Hát ezt tettük, ezért teszik ezt velünk. Mert tehetik! Normális országban már kitűzték volna a fejüket egy karóra!”
 • 26. Humgor 2008. szeptember 05. 17:18
  „Ha nem fogadják el a költségvetési törvényt, akkor a miniszterelnöknek kötelessége lemondani - erről Gyurcsány Ferenc beszélt péntek reggel a Magyar Televízió NapKelte című műsorában.

  Életében előszőr mondott igazat.

  Remélem viszi az egész bandát is.”
 • 25. zweistein 2008. szeptember 05. 16:48
  „"Nagyjából bruttó 800 ezer forintot - az államtitkári fizetés szintjét - tartaná elfogadható fizetésnek a parlamenti képviselők számára a miniszterelnök, aki TV2-nek azt nyilatkozta: ez a díjazás a munka mennyiségét és a felelősségi viszonyokat is tükrözné. Mint mondta, tudja, hogy ez egy nyugdíjból élő embernek rengeteg pénz, de ha nem akarják, hogy a parlamenti képviselők "olcsójánosok" legyenek, akkor a munkájukhoz, felelősségükhöz mérten meg kell őket fizetni. A kormányfő szerint a pártok éveken keresztül nem merték kimondani, hogy másokéval együtt a képviselői fizetéseket is növelni kell, hanem egy összekacsintással a jövedelememelést elbújtatták a költségtérítésben. Kijelentette: azért küzd, hogy a képviselők normális fizetést kapjanak, de átláthatóan."

  Íme az ellentételezés, gyurcsányosan, hogy ne legyenek "olcsójánosok"”
 • 24. zweistein 2008. szeptember 05. 16:28
  „sdfsdf 2008.09.05 14:58
  zweistein! "majd a fidesz bevezteti". Fogadjunk, hogy kábé ugyanaz a humbuk lesz, mint Gy. F. esetében?

  Nézz utána! talán 2001-ben már megpróbálta, de olyan felháborodás kísérte az ügyet főleg az akkor ellenzéki MSZP-s képviselők részéről, hogy visszatáncolt (Akkor is kompenzációként a képviselők alapfizetésének emelése szerepelt a tervben, erre csapott le az MSZP.) Ha arra gondolsz, hogy ugyanaz a folyó, akkor tévedsz, mert akkor a gazdaság jól ment, a hiány mérséklődött, az államadósság a GDP-hez mért aránya csökkent, a reálbérek egyenletesen növekedtek, míg Gyurcsány akciója 2007-re volt időzítve, csökkenő reálbérek és reálnyugdíjak időszakára). Egyébként nem lehetetlen, hogy neked lesz igazad, sőt... (De láttunk már ellenpéldát pl. a német parlamentben.)”
 • 23. ZOLI51 2008. szeptember 05. 16:12
  „TELJESEN UJ POLITIKAI CSAPATRA LENNE SZÜKSÉG /VAGYON NYILATKOZAT/.........SZAKÉRTŐK,DE ELSŐ SORBAN EMBEREK......EU-NAK NEM LEFEKVŐ ORSZÁG ÉRDEKEKET KÉPVISELŐ
  KOMPROMISSZUMOKRA KÉPES.NEM EGYMÁS MELLETT ELBESZÉLŐ HADURAKRA VAN SZÜKSÉG.........TUDOM EZ ÁLOM!!!!!! MAJD FELÉBREDEK”
 • 22. FFFF 2008. szeptember 05. 15:25
  „zweistein! számoljunk már azért egy kicsit .Melyik intézkedés szolgálta volna jobban az országot v minket.”
 • 21. Kabócza 2008. szeptember 05. 15:25
  „Teljesen világos: Az EÜ népszavazással a miniszterelnök elvesztette a hitelességét. És ezt pont az SZDSZ kéri számon.”
 • 20. sdfsdf 2008. szeptember 05. 14:58
  „zweistein! "majd a fidesz bevezteti". Fogadjunk, hogy kábé ugyanaz a humbuk lesz, mint Gy. F. esetében?”
 • 19. cyt 2008. szeptember 05. 14:42
  „Akárhogyan is csűrjük-csavarjuk a dolgokat, az ország nyomorúságáért és a bizonytalanságokért csakis kizárólag az MSZP-t terheli a felelősség. MINDENKIT, aki a kormányt adó mammutpártban eddig vezette az országot, és még most is ilyen helyzetben tartja. Gyurcsány Ferenc csak egy bábú, akit a pártja tart fent CÉLTÁBLÁNAK. A butasága és idiótasága az, ami a helyén tartja, mert ilyen jellem. De ezt tudják MINDAZOK, akik a pártban vannak és utolsó leheletig, vagy körömszakadtáig a hatalomban való libickolásért lopnak, csalnak, hazudnak, sőt alkotmányt és törvényeket is sértenek. Gyurcsánynál semmivel sem kisebb kutya Veres, vagy Hiller, vagy Nyakó, vagy Draskovics, vagy akárki a kormányban és a frakcióban, a "nagyasszonyok"-kal egyetemben. A mai helyzet nyomoráért, a bizonytalanságokért, az emberek ellehetetlenedéséért a mai is "összejátszó" kormányzó pártok a felelősek. Pontosan olyan arányban felelős az MSZP-SZDSZ duó, amilyen arányban osztoztak (és osztoznak ma is) a kormánytöbbség biztosításán.”
 • 18. zweistein 2008. szeptember 05. 14:07
  „"A FIDESZ leszavazta a javaslatot. Lehet tippelni, hogy miért.." egy
  Például azért, mert a javaslathoz a képvisekői fizetések 2-3x-osára való emelése is hozzátartozott, Azért!

  átlag 2008.09.05 13:48
  "Eddig még egyetlen egy előre mutató javaslatot sem olvastam!"

  Tényleg? A Gyurcsányét is olvasta, és azt sem tartja előrevivőnek? Akkor Ön szerint mi a teendő??”
 • 17. egy átlag 2008. szeptember 05. 13:48
  „Itt mindenki csak modja a magáét attól függ kinek ki szimpatikus!
  Eddig még egyetlen egy előre mutató javaslatot sem olvastam!
  Hogyan is tudna egy átlag értékelni, netán itélkezni mikor a
  közgazdászok is eltérően látják a dolgokat? Pl: Bauer T. Kupa M, Békesi L, Bod Péter Ákos.....)”
 • 16. NEmtudom 2008. szeptember 05. 13:44
  „Kedves Bagollllyy,
  "...Gyurcsányak volt egy olyan javaslata, hogy bruttósítsák a képviselők fizetését és CSAK SZÁMLA ELLENÉBEN kapjanak költségtérítést.

  A FIDESZ leszavazta a javaslatot. Lehet tippelni, hogy miért... :/"
  Sajnálom, de nem tudom, hogy miért, kérlek fejtsd ki.”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zimány Linda, a denevérlány

Vad és szexis fotósorozatot készített Zimány Lindáról a Crystal együttes frontembere, Kasza Tibor.… Tovább olvasom