Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Gyurcsány beszólt Kókának: 'De bátor az elnök úr!'

"De bátor az elnök úr!" - ezzel vágott vissza Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Kóka Jánosnak, amikor az SZDSZ elnöke kedden a parlamentben arról beszélt, hogy Magyarországon a kormány az elmúlt években nem a valódi problémákkal foglalkozott. A miniszterelnök ezután az üléstermet is elhagyta.
"Jellemző erre a programra is, ami annak idején a 100 lépés programra is jellemző volt, hogy messze elkerülte a problémák gyökerét és a problémák középpontját" - mondta Kóka János, az SZDSZ elnöke.

A parlament szerkesztett felvételein nem látszik, és csak nehezen hallható, de Gyurcsány Ferenc Kóka János beszédébe beleszólt, és azt mondta: "de bátor lett az elnök úr".

A szerkesztett felvételeken az sem látszik, hogy ezután, de még a beszéd közben Gyurcsány Ferenc kivonult az ülésteremből.

Az SZDSZ elnöke által kritizált 100 lépés programot egyébként még Medgyessy Péter miniszterelnöksége alatt az MSZP és az SZDSZ együtt fogadta el és együtt hajtotta végre. A szabad demokraták csak az utóbbi hetekben, a koalíciós viták kirobbanása után ismerték el, hogy hiba volt a program elfogadása, mert az nehéz gazdasági helyzetbe sodorta az országot.

Az RTL Híradó több SZDSZ-es politikust, és a kormányszóvivőt is megkereste, de senki sem akart nyilatkozni.

Olvasóink írták

 • 18. kisbuta 2008. április 16. 20:21
  „Szegény Kóka, mekkora elnyomásban élhetett a nyomorult az MSZP igáját nyögve. De felszabadult, lerázta láncait, mert hát egy proletár, mint ő, csak a láncait veszítheti el. Beszélhet, mert immár a szólás szabadsága neki is végre osztályrészévé vált.Éljen a Kóka, éljen Nyúúl!”
 • 17. waterbear. 2008. április 16. 18:01
  „Huhh, szóval Kókadt Úr vajh miért nem nyitotta ki a száját a 100 lépésnél???? Még a kezében volt a cupák?
  Most a kézmosásnál tart már, de még mindig az asztalnál ül.... remélhetőleg csak addig amíg valaki rájuk nem borítja... az összesre.
  Március 9.én azért megbillent az az asztal....

  De már megszokhattuk, mindig van hibás, mindig van kire kenni a dolgokat... csak felelőse nincsen.”
 • 16. kötekedő 2008. április 16. 17:26
  „Ez a Kóka(dt f...)[ jött-ment senki, aki egyszer csak pártelnökké csalta magát] tett volna arra, hogy hova jut az ország, ha az történt volna, amit ők akartak, de most megy a duma, hogy minden rossz,és egyre rosszabb, csak mert kivették a kezükből az irányítást és végre keresztbe tett nekik egy "tökös csávó". Fáj neki, hogy nem lehet szabadon végiglopni az országot és saját hasznára mindent tönkre vágni. Most persze arcátlanul a másikat vádolja mindennel. Azelőtt miért nem kritizált. Az hogy terrorizálták a saját céljaik érdekében a MSZP-t, az semmi. az, hogy a senkik dirigáltak másoknak az smafu. Milyen kár, hogy a Szocik rájöttek nélkülük is lehet.”
 • 15. Korrekt10 2008. április 16. 12:18
  „BELEKOTTY - KOLOMPÁR RÓMEÓ, igen és újból igen!

  ...det valahól elszakadt a szál. Miért van az, hogy itt van két értelmes személy aki feltudja fogni - megitélni, hogy valóban mi az ország valódi problémája és aztán jön a nagy szünet, és sokan mások, mint ha más országban élnének.”
 • 14. belekotty 2008. április 16. 11:46
  „"Korrekt10"!

  Igazad van, egyik kormány sem hivatkozhat a másikra, lassan a húsz év alatt már a béka segge sem látszik, nemhogy felettünk lenne.”
 • 13. Kolompár Rómeó 2008. április 16. 11:11
  „Korrekt10 : köszönöm :-)

  A vezetőség olyan, mint a nép. Mivel a néppel van a baj, így megérdemli a vezetőit. Sajnálom, hogy nem jut előre az ország, de nem is fog. :-(

  A németeknél és osztrákoknál pl. nagyon durván büntetik, ha nem ad elsőbbséget az autós a zebrán. Be is tartja mind a szabályokat. De pl. amint Hegyeshalomnál átlépi a határt (a leginkább nem német és osztrák születésű vendégmunkás), azonnal kijön belőle a Balkán, az állat. Ahogyan itt kinéz a közlekedés.
  És a hosszú kitérő után rátérek a cikkre is: ahogyan kinéz itt a közélet, a vezetőink, minden.”
 • 12. Korrekt10 2008. április 16. 10:50
  „... Kolompár - Rómeó, egyébként a parkolási oldalad nagyon jó*****

  Itt is bizonyitva van, hogy mekkora a káosz az országban, se a rendör se a parkolási-szövetkezetek nem tesznek semmit a megszüntetéséért.

  Szóval maga a nép!”
 • 11. Korrekt10 2008. április 16. 10:36
  „KOLOMPÁR - ROMEÓ......valóban nagyon kolompálsz, csak azt nem veszed észre, hogy te a mostani megjegyzésedben ugyan azt a hibát elköveted mint a MINDENKORI kormányok.

  Az egyik kormány nem csinált semmit sem, a másik akart de rosszúl csinálta stb. ....de a lényeget elfelejted azt ami a legfontosabb, hogy közel 2-millió nem füzet adót vagy épp, hogy csak és folyik az ugynevezett modern kizsákmányolás.
  Ettöl kezdve nincs miröl beszélnünk!
  Ha ez az összeg rendelkezésre állna, csak akkor vitatkozhatnál.
  Az ország mindenkori kormányai kivétel nélkül elverték a pénzt, de ha nincs mit elverni mert hirtelen (utólsó évben) anyugdijasok száma majdnem megdupplázodott akkor nincs tovább.
  Nincs az a kormány aki ezt ebben a formában ki tudja gazdálkodni, föleg akkor ha még közben szója a pénzt.
  Akkor nem reklamáltatok mikor a Fidesz a utólsó évében bejentette a nyugdijemelést, tudta, hogy bukni fog de elintézte, hogy a másiknak se menjen.

  Szóval!;....eddig nem volt egy kormány aki a te szempontodat tartotta volna figyelembe, de olyan sem volt aki végre rendet akart voltna tenni abban a káoszban amit magyarországon adóztatásnak hivják.
  Az ország az anarchia országa, ahól mind a sáskák nyomúlnak elöre az ugynevezett válakozók (tisztelet a kivételnek) és lerabolják a hatalmas pénzeket, majd az alkamazottjainak vagy éhbért ad vagy alapbérért alkalmazza. Se adó se nyugdij, "na csezmeg"
  EPITS EZEK UTÁN ORSZÁGOT
  (na a szavazásról nem is beszélve)
  (attól hogy valaki külföldön él még sokkal többet tudhat az oszágról mint a legtöbb belhoni polgár, ezt ne is próbáld elvitatni, Internet- Yv - radió stb)”
 • 10. matriné 2008. április 16. 09:14
  „Egy banánköztársaságban, ahol a gyáva népnek nincs hazája ott a vezérek kapnak össze a koncon. Tehát, ahol nincs siker és nem ismeretes azzok az orvoslása ott hiába várják a tisztességes munka eredményét. Lehet, hogy még hamarosan feltalálják azt, hogy az SZDSZ is szélsőjobb, vagy fasita, ha kormánytársát bátorkodik kritizálni. A szerencsétlen még nem tanúlt a Gyurcsányi pajzosok "szabad kezei".től Amivel e vezérüket védik. Ha így folytatják hamarosan megt lesznek bélyegezve ezzel és aztán könyöröghetnek, hogy vegyék be Őket is a Magyar Gárdába.”
 • 9. Kolompár Rómeó 2008. április 16. 09:12
  „maszli, tulajdonképpen igazad van és ez lenne a követendő minta, mármint a jóakarat, tisztelet, stb. De te ezek szerint nem ebben az országban élsz. Mert akik bársonyszékbe ülnek, nagyon messze kerülnek az általad felsorolt eszméktől. És ezért nem lesz ebből az országból semmi, 50 év múlva sem.
  Mivel az országot lecserélni nem tudom, inkább egy olyan gazdaságot építek, ahol az adókért jár valami, nem csak elveszik és azt mondják: kuss.
  Ja, ez a gazdaság egy másik ország...”
 • 8. maszili 2008. április 16. 08:56
  „Kedves stefi és többiek.A hozzászólások minősitik iróját is!Jóakarat, egymás tisztelete , becsületesség és erkölcs nélkül mit is akarunk?Bárki ül a brsonyszékben az előbbiek hiánya miatt szegény hazánk nem remélhet jobb jövőt!”
 • 7. Kért Elek 2008. április 16. 07:13
  „Ez jellemző a MAGYAROKRA, ha kiesik a csöcs a szájából a másikat hibáztatja mindenért. Pedig míg a Kókadt úr miniszter, és koalícióban volt égész mélyen tudta nyalni az Mszp-s seggeket.”
 • 6. Jockey 2008. április 15. 23:22
  „Szerintem nincs igazad Don Kartács. Egyrészt ezt nem tudhatod, csak feltételezés. Másrészt ha összehasonlítod az ország jelenlegi állapotát és nemzetközi helyzetét az 1998-2002 közöttivel, nyilvánvaló a különbség és az is, hogy melyik időszak javára.”
 • 5. Jockey 2008. április 15. 23:18
  „Kókának teljesen igaza van, csak az időzítéssel van a gond.”
 • 4. Don Kartács 2008. április 15. 23:18
  „kedves mezőfalusi, erre csak annyit mondok : tudatlan balosok mocskolódó jobbosok, egyik sem jobb a másiknál. Ha a másik fél győzött volna semmivel sem tartanánk előrébb.”
 • 3. csingiz 2008. április 15. 20:20
  „Majd ők megmutatják milyen az igazi ellenzék! / Lehet tanulni.../”
 • 2. stefi 2008. április 15. 19:42
  „A mocskos zsidó politikus nem tudom mit képzel magáról.
  A mi adófizető állampolgárok pénzén gazdagodott meg, ha nem lenne
  MSZP akkor Kóka segge kilátszana mert annyira rongyos lenne.”
 • 1. Kapuvári 2008. április 15. 19:22
  „Ezekre a csürhére szavaztatok balosok 2006-ban!2 évet nem bírtak ki!most megérdemelnétek,hogy még két évig sanyargasson benneteket ez a bűnszövetség!barmok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horváth Ágnes: Nem lesznek ellátatlan betegek

Az egészségügyi miniszter nem látja annak veszélyét, hogy az önkormányzatok ne tudnák biztosítani az… Tovább olvasom