Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Gyurcsány: biztos megszavazzák az egészségügyi reformot

A lényeget takarja el az a vita, ami az egészségügy átalakítása körül zajlik - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök A reformok szerkezete és társadalmi hatásai című konferencián. A Fidesz szerint a magyar egészségügy legfőbb problémája Gyurcsány Ferenc és kormánya.
Ha befejeződik az egészségügy biztosítási oldalának átalakítása, akkor azzal lezárul a reformok és a kiigazítás első, legnehezebb szakasza - mondta Gyurcsány Ferenc kormányfő az Érték és felelősség című konferencián, szombaton Budapesten.

A miniszterelnök az egészségügyi reformot kulcskérdésnek tartja, és biztos benne, hogy a Parlament meg fogja szavazni.

Gyurcsány Ferenc egyebek mellett arról beszélt, hogy félrevezetőnek és a lényeget eltakarónak látja azt a vitát, ami az egészségügy körül zajlik. A reform arról szól, hogy a biztosítottak és a betegek kerüljenek az egészségügyi ellátás középpontjába, őket akarják kiszolgálni, értük versengjenek, a szolgáltatók az ők kegyeit keressék - mondta a kormányfő.

Megszüntették az ingyenesség illúzióját, de a reform nem magáról a vizitdíjról szól, hanem arról, hogy "vevő vagyok, racionális döntéseket hozok, és felelős vagyok az egészségemért" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

A rendszer működése jelenleg sem a betegekről szól, hanem az intézményekről, és a benne dolgozókról. Ma sem a vevők, hanem az eladók igényei diktálják a piacot, és a betegek keresik az orvosok kegyeit - mondta Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök azt mondta: mindkét út elképzelhető, de az már bebizonyosodott, hogy a 2000 és 2006 közötti út járhatatlan. Az egy elhibázott gazdaságpolitika volt, még azzal együtt is, hogy ha annak társadalompolitikai oldalán szociálisan indokolható lépések voltak - közölte a kormányfő.

A magyar egészségügy legfőbb problémája Gyurcsány Ferenc és kormánya. A legkevésbé sem nevezhető reformnak, hogy az emberek átverésével, felhatalmazás nélkül vizitdíjat és kórházi napidíjat szednek be, valamint három év alatt 250 milliárd forintot vesznek el az egészségügytől - reagált a Fidesz szombati közleményében a miniszterelnök "Érték és felelősség" című konferencián tartott nyitóbeszédére.

A Fidesz azonban úgy látja: Gyurcsány Ferenc üzletet lát az egészségügyben, a betegek viszont gyógyulni szeretnének. A kormány döntése nyomán az orvosoknak nem a betegek gyógyulását, hanem a kezelés olcsóságát kell szem előtt tartaniuk - olvasható a közleményben.

Olvasóink írták

 • 3. higi 2007. december 02. 20:07
  „Gábor Tata! A politika befolyása alatt vannak!Azt is tudjuk kié .”
 • 2. Gábor Tata 2007. december 02. 16:42
  „Nem szeretem a Gyurcsánt és a Horváth Ágnest sem szeretem!
  De!
  Ha orvoshoz megyek, mert beteg vagyok, hamarabb sorra kerülök
  A fiamat a " piszkos kapitalista tőkeérdekelt" egészségügy sokkal hamarabb meggyógyította, a magyar állami, sőt azt is helyrehozták amit a "magyar állami elbaltázott"
  Ezért nem értem a vasutasokat, hogy miért az egészségügy miatt sztrájkolnak és, miért nem a magasabb fizetésért ( uniós fizetésért), vagy tényleg befolyásolja valaki a vasutas szakszervezeteket?
  A jelenlegi zsebbedugós hzálapénzes rendszer csak a "doktoroknak" jó!”
 • 1. laci 2007. december 02. 15:09
  „A szegeny magyaroknak nem kell korhaz torogyenek bele sorsukban valahogy ki kell irtani a magyarokat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határozatlan idejű sztrájkot hírdet Gaskó István

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) Szolidaritás, és a Villamosenergia-ipari Dolgozók… Tovább olvasom