Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Gyurcsány cége is kapott olcsóbb áramot

Több cég a piacinál olcsóbb áramárat tudott kialkudni a Magyar Villamos Művektől (MVM), köztük - az Index internetes lap információi szerint - a Motim Rt., amely Gyurcsány Ferenc cégcsoportjába tartozik.
A miniszterelnök csütörtökön nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban az RTL Klub Híradójának. A Magyar Villamos Művek szerint az ide kapcsolódó szerződések szabályosak, a vállalatok az olcsóbb, úgynevezett éjszakai áramot használják, és kockázatot is vállalnak.

Az Index hírportál információi szerint a kormányfő cégcsoportjának egyik tagja, a Motim Rt., több másik nagy ipari céggel együtt abban állapodott meg a kizárólag állami tulajdonú Magyar Villamos Művek Rt.-vel, hogy a 16 ezer 600 forintos piaci ár helyett 15 ezer 600 forintért vásárolhatnak egy megawatt áramot. Az erről szóló szerződés megkötése előtt a cégek - az internetes lap szerint - a Miniszterelnöki Hivatallal is egyeztettek.

Az RTL Klub Híradója meg akarta kérdezni erről Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, de nem kaptak választ. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a Magyar Energia Hivatal és a Kormányszóvivői Iroda sem adott választ a kérdésekre, a Magyar Villamos Művek pedig egy közleményt adott ki. Az MVM szerint ezek a cégek azért kapják jutányosabb áron az energiát, mert az olcsóbb éjszakai áramot is használják, és vállalták azt a kockázatot is, hogy ideiglenesen leállnak a termeléssel, ha a szolgáltatók csak így tudják biztosítani az ország áramellátását.

Olvasóink írták

 • 4. Vicc 2008. március 28. 22:27
  „És miért nem csodálkozom ?”
 • 3. gy 2008. március 28. 12:01
  „Én a 16.600Ft/MWh -nak is örülnék, szemben a mostani 20.589Ft/MWh-val...
  Persze ki tudja - hátha nekik több az ehhez hozzáadódó "Rendszerhasználati díj", ami nálunk 13.772Ft/MWh”
 • 2. matriné 2008. március 28. 09:20
  „Vannak ebbe az országban, akik összetartanak! Gondolm kéz-kezet mos alapon! Ugy van ez mint a pap prédikálás közben a híveivel! Amikor felemeli a boros kelyhét mondja a hivek felé fordólva: " én iszom ebből"- és mefordúl háttal a hiveinek, s mondja Ti meg kaptok ebből!- és meghajol! E Népnek mindenhogyan jól van és Pató Pál példáját tartják szem előtt!”
 • 1. Kolompár Rómeó 2008. március 28. 09:07
  „Mingyá elsírom magam, hogy kockázatot vállalnak.

  Amúgy nem kétlem, hogy minden teljesen tiszta az ügy körül, hogy minden törvényes (bár mint tudjuk, az nem jelenti azt, hogy erkölcsös is egyeben), de egy milliárdos miniszterelnök, aki nem feltétlenül tisztán "izzadta össze" a vagyonát, inkább kerülje az ilyen helyzeteket. Főleg, ha olyan pénzügyminisztere van, aki bevallottan hamis számlákra igényelt vissza 55milla áfát. Igaz, ez csak a kiderült eset, honnan tudjuk, hogy nincs sok egyéb más "visszaigénylés" is...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták az új tiszalöki börtönt

Átadták csütörtökön az új tiszalöki börtönt, amelyet 7 milliárd forintból építettek fel, magántőke… Tovább olvasom