Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Gyurcsány: El a kezekkel a beruházásoktól, a nyugdíjaktól!

Az MSZP és a kormány igenis meg fogja védeni a beruházásokat és nem engedik, hogy befagyasszák a nyugdíjakat - jelentette ki Gyurcsány Ferenc szombaton.
A kormányfő ezt arra reagálva mondta, hogy Orbán Viktor a Fidesz elnöke április végén egy zárt fórumon a költséges nagyberuházások leállításáról és a nyugdíjak befagyasztásáról beszélt.

A miniszterelnök leszögezte: Orbán Viktor szavaival ellentétben a beruházásokat nem lehet leállítani, azok ugyanis munkát teremtenek és jövedelmet termelnek az emberek számára. "Akik leállítják a beruházásokat, azok nemet mondanak a gazdasági növekedésre, az új munkahelyekre és a helybenjárásra szavaznak" - fogalmazott Gyurcsány.

A kormányfő hozzátette: a nyugdíjakat nem lehet befagyasztani, hanem meg kell tartani az értéküket és lehetőség szerint növelni is kell azt. A kormányfő szerint a Fidesz elnöke hatalomra kerülése esetén felrúgná azt a hosszú távú egyezséget, amit a jelenlegi kormány kötött az idősekkel. "A Fidesz tengelyt akasztana a munkásokkal és a nyugdíjasokkal, de ezt mi nem fogjuk megengedni, meg fogjuk védeni a politikánkat" - tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök úgy véli: a következő 1-2 évben a munka becsületének és értékének visszaállítása lesz az egyik legfontosab cél. Ehhez azonban minél több képzett munkaerőre van szükség. Éppen ezért a kormány azt tervezi, hogy akár már a következő tanévtől legalább a hiányszakmákban teljesítményarányos szakmunkás ösztöndíjat vezet be havi 10-20 ezer forint értékben, valamint díjmentessé tennék a munkaügyi perek indítását a munkavállalók számára.

A miniszterelnök leszögezte: az adó- és járulékreform nem "csodafegyver," hanem csak eszköz a munka feltételeinek javítására, és ezen keresztül a beruházások ösztönzésére, mert ezek hozhatnak érdemi gazdasági növekedést.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. Feri 2008. május 27. 12:47
  „Gyurcsány! Rosszul fogalmaztál!
  Ez a te szádból igy szóljon:
  El a kezünkkel a beruházásoktól, a nyugdíjaktól!
  Igy már értjük.”
 • 35. raffy2 2008. május 26. 21:43
  „tehát akit legközelebb megvernek ,vagy koktélt kap az a kéri?szóval így működik a balliberális média.amúgy ma szűcs erika megmondta,hogy 15 ezer ft-tal kapnának kevesebbet a nyugdíjasok.tehát ennyi lesz az ára a nyugdíjas szavazóknak.majdnem elsírtam magam mikor beszélt,hogy ők mennyit tettek a nyugdíjasokért.de a harmadik mondatnál már csak röhögtem.ezeknek a bőr hiányzik a képükről.(és most finom voltam).”
 • 34. nickboy 2008. május 26. 19:08
  „Kéri László nyilatkozata:
  "Az ami a balliberális médiában elhangzott, az Orbán Viktor beszédének rosszindulatú, politikai értelmezése.
  Az ott elhangzottakról nem mondok többet, mert a baloldalról megüzenték, hogy jobban teszem, ha hallgatok"

  Azt hiszem, nincs szükség további kommentárra!”
 • 33. patron 2008. május 26. 00:02
  „Figyelemfelkeltés a célom, hogy minden középkoru elmenyjen haza az idős szüleihez, nagyszüleihez, és beszélgessen velük. Magyarázza el nekik és értesse meg velük.”
 • 32. Egy lefasisztázott baloldali 2008. május 25. 22:39
  „Nevetséges vagy az általánosítgatásoddal. Ezzel csak segítitek Gyurcsányt! Vizet prédikáltok és a bort isszátok!”
 • 31. patron 2008. május 25. 21:03
  „Majd a nyugdíjasok megint beszavazzák a hazát lekurvázót újabb négy évre.”
 • 30. Didi 2008. május 25. 19:46
  „Niagara!
  Irigylem a szokincsedet!:-)”
 • 29. Ez is egy vélemény! 2008. május 25. 19:06
  „"Az autópálya elkészül és annyi."”
 • 28. Niagara 2008. május 25. 15:08
  „Ekftársak! Dübörög a gazdaság, nagy a jólét és szárnyal a Pannon puma! Kár lenne ezt a sok jót tönkretenni!”
 • 27. figyelö 2008. május 25. 14:53
  „ne csak ezt a sok zagyvaságot irkáljátok össze, válasszátok meg 8 évre a királyt, majd megtudjátok hol lesz az igazság, és hol lesz a sok beigért kedvezmény, mert most azt hiszitek hogy akkor még a kerités is kiolbászbol lesz, és dolgozni sem kell”
 • 26. Bingo 2008. május 25. 12:00
  „A kész átverés show végén, majd hozzák a nyugdíjasoknak a pezsgőt! Erre lesz majd pénz, csak a nyugdíjak emelésére jut kevés!”
 • 25. 1% szdsz 2008. május 25. 11:56
  „Éljenek a 40 éves nyugdíjas határőrök!”
 • 24. Cseter János 2008. május 25. 10:43
  „E kormány legutóbbi beruházása a vizit és a korházi napidij és a tandj bezsebelése volt! Ennek kidogozására adtak megbítást a Fehérgalléros Bűnözőknek! Természetesen e körökből származik az a kreáció is, hogy a Tábla és a Legfelsőbb Bírói körökbál a kifosztott polgárokat ki kell rúgni, ha nem talál ügyvédet a védelmére a Jogi Maffia üzelmeivel szemben! No és ki kreálta össze a munmkaügyi perekben az "eljárási illeték" kiszabását? Talán a FIDFESZ? No és milyen nogon vágják meg egy-egy tizperces tárgyalásért, akár többszázezet forintra az ügyfelüket a felületes munkájuk miatt,vagy csupán azért mert nem volt szabad kapacitású ügyvéd a lakásmaffia , vagy az ügyfél lenyulók között?”
 • 23. matriné 2008. május 25. 10:26
  „Ugyan már csöcs! Te sem vagy más mint egy pöcs! Persze, ha majd téget fosztanak ki, ha nyugdíjas leszel, mint sol-sok ma még élő nyugdíjas, akkor majd máskép fogod fel ez élet tanitását! Az iskolában ez nem tanitják!”
 • 22. Didi 2008. május 25. 09:06
  „Matriné!

  Az iskolában kellett volna nyitott fülekkel járni. Ott több minden ragadt volna rád, mint a világban!

  A kutyafáját szerintem igy értette! Meg Én is!!”
 • 21. matriné 2008. május 25. 08:47
  „Hát "akutyafáját" csupán az életből és a valóságból meritek egy kevbeset. Aki nyitott szemmel jár és értő fülekkel rendelkezik az ismerheti a vadkapitalizmus és a magyar banánköztársaságban a helyzetét!”
 • 20. mai 2008. május 25. 06:35
  „Emberek, kérem, ha lehetne kulturáltabb szavakat és gondolatokat megfogalmazni e vitában. Sokkal komolyabb kérdésekről, tényekről, következményekről is szó van, szó lehet. Például arról, hogy figyeljünk csak oda Kéri László politológus reakciójára az ügy kapcsán. Ő volt a rendszerváltozást követően az MSZP eszmerendszere mellett érvelő elsőszámú politológus a magyar médiában eddig. Most első kézből vetheti össze az igazságot az ő általa szervezett (ezért felelősséget is érző) szakmai vitán elhangzottak és Gyurcsányék által most az Orbán elleni támadásra használt "érvek" között. Azt hiszem az MSZP most elveszti (elvesztette) leghűségesebb média propagátorát, érvelőjét. Tessék csak követni az eseményeket, s Kéri viselkedéséből levonni az "ügy" igazság tartalmát.”
 • 19. suvi 2008. május 25. 02:33
  „Forr a világ körülöttünk. Minden változik, tombol a szabad rabláson alapuló versenyes kapitalizmus, az infláció ki tudja már hogy hányadik X-be lépve vágtat a fejünk felett, a totális és kíméletlen versenystratégiák az élet minden területén véres áldozataikat szedik. A szegénység fenntartása a politikusok érdeke.

  A szegényeknek a helyzetén egyetlen politikus sem akar változtatni, mert a szegényeknek a társadalomban különleges szerepük van. Nézz be a networkon a célkeresztben klubba ahol a szegénységet állitottuk célpontba. Szerinted eltaláljuk?”
 • 18. hallgasd, hogy kéne... 2008. május 24. 23:53
  „Befagyasztották a nyugdíjat a liberális szdsz tavaly. Most miről beszélnek? Az infláció a kétszerese legalább.  A beruházások pedig nem termelnek munkahelyet. Az autópálya elkészül és annyi. Miért hazudnak továbbra is embereknek a liberális szdsz? Úgyis kínában csinálnak mindent, nem?”
 • 17. Gabóca 2008. május 24. 23:25
  „Nem azt a kibaszot nyugdíjt kéne felemelni folyamatossan hanem a gyest is emelhetnék mert 21000.-ft az iszonyú kevés főleg egy tartossan beteg gyerek mellett anyugdíjas megkapja a gyógyszer támogatást a 85000.-ft os nyugdíj mellé plusz még a 13 havi a gyeses nem.Röhej az egyész egyszerűen gusztustalan amit ezek csinálnek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Név szerinti szavazást kér a Fidesz hétfőn

Név szerinti szavazást kér a Fidesz a pénztártörvény hétfői visszavonásánál - jelentette be Mikola… Tovább olvasom