Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Gyurcsány és az SZDSZ - a kormányfő akár le is mondana

Közvetlen politikai tárgyalásra tett ajánlatot az SZDSZ-nek Gyurcsány Ferenc kedden, hogy a jelenleginél mélyebb legyen a két párt közötti együttműködés a parlamentben, illetve esetleg kormányon is.
Az MSZP elnöke kérdésre válaszolva azt mondta az ország érdekében kész lemondani akár a miniszterelnöki posztról is, mint fogalmazott "az ország kormányozhatósága, stabilitása, valamint az MSZP programjának végrehajtása érdekében semmilyen személyes árat nem tartok nagynak." Gyurcsány Ferenc hozzátette: az alapvető kérdéseket a két pártnak még szeptemberben tisztáznia kell egymással a jövő évi költségvetés elfogadása érdekében.

A keddi tájékoztatón Gyurcsány Ferenc azt is bejelentette, hogy az MSZP elnöksége keddi ülésén támogatásáról biztosította a múlt szerdán bejelentett gazdaságélénkítő programot. A kormányfő szerint most az a feladata, hogy parlamenti többséget szerezzen ennek a programnak. Az MSZP elnöke leszögezte: elsősorban az SZDSZ-el keresi a kormánypárt a megoldást. A pártelnök azt is elmondta: természetesen ő vezeti majd pártja delegációját az SZDSZ-el folytatott tárgyalásokon.


Gyurcsány Ferenc kijelentette: megértették az SZDSZ kritikáit a programmal kapcsolatban, hogy nagyobb kiadáscsökkentést várnak és ebből nagyobb adócsökkentést. A kormányfő szerint az SZDSZ minden konkrét javaslatát meg fogják fontolni és tárgyalni fognak róla.

A szakértői kormány lehetőségével kapcsolatos kérdésre Gyurcsány Ferenc úgy válaszolt: a szakértői és a politikai kormány között pusztán az a különbség, hogy előbbinek a tagjait nem politikai pártok vezető személyiségei adják, azonban mindkét kormány-típusnak kell rendelkeznie programmal, amit a parlament többsége támogat.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. mai 2008. szeptember 04. 07:48
  „Az SZDSZ-saga sorozat folytatódik. Már szeptember 3-án hallhattuk, hogy Gusztos Péter tárgyalni akar Gyurcsánnyal, amit 4-én Horn Gábor is megerősített. Előző napokban megfenyítették Sándor Klárát amiatt, hogy támogatta a Gyurcsány dolgozat egy részletét. Most Fodor Gábort kell fenyíteni??? Mit gondol most Fodor Gábor??? Mert ugye ezt gondolhatjuk. Szerintem már eldöntött kérdés, hogy az SZDSZ átengedi az adótörvényeket és a költségvetést. Az SZDSZ kutyakomédiát játszik. Választói bizalmából.”
 • 34. egy balek/mert annak néz/ 2008. szeptember 03. 21:50
  „Gyurcsány soha nem fog lemondani. Már régen meg kellett volna tennie, és ezt ő is tudja, de annyira kell a hatalom, még ha mindenki beledöglik is.”
 • 33. kleizmer 2008. szeptember 03. 15:01
  „140: Kedves 140: Úgy tűnik én Demszky régebbi múltjára céloztam. Demszky ugyanis először nem jobbról, hanem balról támadta a Kádár-rendszert, a minta nem a Szabad Európa rádió volt, hanem a tiranai. A 2006-os zavargásokat követő Gergényi-kitüntetés ékesen bizonyítja Demszky valódi viszonyát a demokráciához, az bizony tiranai. Ugye-ugye. Ja, és nem halt meg.”
 • 32. 140 2008. szeptember 03. 13:02
  „kleizmer, csak a tények miatt:
  Ha Demszky ´90-ben meghalt volna, most dísz-sorfalat állnál a sírjánál. Mert azt már biztosan elfelejtetted, hogy Demszky TÉNYLEG egy volt a rendszerváltó kevesek közül. Már a ´80-as években megverték a rendőrök, meg lecsukták illegális ujság (szamizdat, de ez neked biztos nem mond semmit) terjesztése és állam ellenes szervezkedés miatt. Most meg fikázod, csak azért, mert nem egyezik a politikai véleményetek?
  Hol van ehhez képest OV, aki KISZ-titkár volt az egyetemen, gyakorlatilag úgy került a Fideszbe, hogy NEM választották meg újra, ezért ÁTLÉPETT oda.
  Aztán attól lett ismert, hogy Prágában egy tüntetés alkalmával lekapták a DT-sal együtt, amit felkapott a média.
  Szánalmasak vagytok, tényleg.”
 • 31. kleizmeir 2008. szeptember 03. 11:09
  „nyuszicica 2008.09.02 21:19
  Az a 18 év meg is látszik Budapesten.
  Amúgy Magyarország 16 ezer-milliárd-Ft államadósságából, jó 1,5 ezer milliárdot Demszky termelt ki. Szurkoljon neki nyuszicica! A Deutsch Füretlen Tamást pedig az egyik legostobább, legnyálasabb fideszes politikusnak tartom, de ez nálam semmit nem von le Demszkij "értékéből", sőt összefüggésben sincs vele.”
 • 30. mai 2008. szeptember 03. 08:46
  „Hofi Géza szvaival élve sajnos a nép mást se kapott az agyába az elmúlt 60 évben, mint: .... a szocialista, szocialista elvek, szocialista körülmények, szocialista biztonságot nyújt... ostobaságot, amit ma is hall csapból, a médiából, hogy mindenki más nem ért hozzá, csak a szocialisták. A franc(i)ért ragaszkodik mindenki (a média is, mintha a szocialistákat követően rájuk halál várna) és önmaga Gyurcsány is annyira a népboldogításhoz??? Legyenek új választások. A liberalizmuson túl azért van más alternatíva is, a nemzeti összefogásra alapozott idea.”
 • 29. zuge 2008. szeptember 02. 23:10
  „Nagyon szurkolok Ferinek! Hátha sikerülne neki felülkerekedni önmagán és lemondana! Tudom hogy ez csak illúzió, de olyan jó volt leírni!”
 • 28. hojoj 2008. szeptember 02. 22:01
  „SZEEEEEEEGÉÉÉÉÉÉÉÉÉNY FERI BÁCSI. :((((((((
  -hogy járna hátrafelé!”
 • 27. kajabaja 2008. szeptember 02. 21:36
  „Szerintem Für Tomika is koser teát iszik hivatalból, na és akkor mi van?, de neki fülbevalója is van, meg so sok sok szeretője a házassága alatt, meg sok apró poronty,akit mindig valakiért elhagyott, Nesze neked keresztény erkölcs, de legalább ne hirdetnék magukról.”
 • 26. vip 2008. szeptember 02. 21:32
  „Feri szerintem is győzni fog, elképesztő kvalitásai vannk, ezt külfödi cikkek is méltatják az elemzésekben. Nincs egyszerüen utodja, aki ilyen képeségekkel rendelkezik.Közgazdász, tudja, ismeri ,betéve fujja a közgazdasági magyarázatot.,ezért fogja egy vitában megint szarrá verni Orbán, hiszen a jogi diploma ehhez nagyon kevés, mert a szakmaiságot, amit az ember éveken keresztül tanul, azt egy másik szakma képviselője képtelen átlátni. Na ezért akarja Orbán sürgetni a leváltását, nehogy össze kellejen vele megint akadni., mert az utolsó csörtén szegény Orbánt kiütéssel megverte.”
 • 25. NO SZDSZ! 2008. szeptember 02. 21:21
  „Feri győzni fogsz !!!”
 • 24. nyuszicica 2008. szeptember 02. 21:19
  „A Főbájgunár Demszky hány éve is főpolgármester, Ja 18 éve, Na itt a bibi, hogy a jobboldal egyetlen egy alkalommal nem tudott a fővárosban győzni, Ennyire hülyék lennének a fővárosiak,nem hiszem, mert lehet csalni egy szer, lehet csalni kétszer, ahogy a jobbosok mondják, de 18 éven keresztül zsinórba nyerni, az nem kis teljesitmény. De ha már bájgunárról beszélsz, akkor talán Für Tomit kellene először elemezned, szégyen !”
 • 23. vesztes 2008. szeptember 02. 21:13
  „SZALONTAI !

  Gyurcsány annyival tehetségesebb látod , mint Orbán, hogy hatalomban tudja tartani magát.Orbán meg sorozatban , kétszer elvesztette a választást..Orbán nem tudott mit kezdeni a tmilliós eü. népszavazási eredménnyel, minden maradt a régiben. Miért kéne neki hinni, mit tudna ő csinálni. Leváltották 2002-ben, akkor még nem volt Öszöd barátom, mégsem tudott a Fidesz nyerni, aztán 200-ban ismét, most meg megint meg sem szólal, Ez vissza fog ütni , attól tartok. Na és ma
  Thürmer meg Magyar Anna, A Fidesz meg a komcsik, ez sem semmi , ugye ? hát igen , az ördöggel is cimborálni kell, hogy valahogy megszerezzék a hatalmat.Nincs mit egymás szemére vetniük. Csak az egyik belül van , a másik meg hosszu idő óta kivül.”
 • 22. maci52 2008. szeptember 02. 20:56
  „Hány élete van ennek a tetves zsidóbérenc mocsadéknak? Mitől fél? Annyit lopott ő meg a komcsi haverjai hogy évszázadokkal mérik a majd az éveket a Csillagban.”
 • 21. kleizmeir 2008. szeptember 02. 20:39
  „És persze nem szabad magára hagyni a főbájgúnárt Mao Che(!) G. Demszkijt.”
 • 20. shootaim 2008. szeptember 02. 20:31
  „és ocsmány mind aki az ő fazekából ,az ő tenyeréből eszik!!!!
  nem javasolnám a csillagot nekik mert a te pénzeden hordanák nekik a kóser kaját és te mosatnád a szennyesét!!!!!!! idézem őt-" el lehet menni az országból" a kezdő rugást meg is lehet adni neki!!!!!!!!”
 • 19. magóca 2008. szeptember 02. 20:27
  „blaha lujza drámát ad elő!!!!!!!
  pinokkió ujabb trükkjei következnek!! ocsmány alak csak megvetésre való!!!!”
 • 18. szalontai 2008. szeptember 02. 20:24
  „Igen rulett, az ország sorsa nem egy emberen múlik, úgyhogy az egész bagázs menjen a süllyesztőbe!
  Kíváncsi vagyok mi megy a színfalak mögött, hogy osztogatják a kártyalapokat...Gyurcsány egy valamiben tehetséges: hatalmon tartani magát...”
 • 17. tatuskutya 2008. szeptember 02. 20:21
  „hazudik reggel-délben meg este !!!!!!!! most is hazudik !!!!!! bármit igér a hazug csak megmaradhatna a hatalma!!!!!!!!! bármi árat megad a magyarok pénzéből ez a pinokkió !!!!!!!!ezt csinálta meggyesibel is mikor megpuccsolta!!!! odaigérte neki az utazóminiszter státuszt ha megpuccsolhatja.ráadásnak még azt kérte hogy meggyesi ne adja ki a kormány oljmaffiózóit!!!!!!!!!! igy alkuszik ő a hatalomért!!!!! a mi bőrünkre!!!!!!! ki kell végre ezt a hazudozó csalót takaritani az országból!!!!!!”
 • 16. kleizmeir 2008. szeptember 02. 20:13
  „Meghát ott vannak a "nagymogulok" Valentinusz Antihungaricus, Ivan Avosevics Pető, Dörmögő Kunczogi Dömötör. Caca Cóka ezeknek csak a bábja, meggazdagodását tekintve pedig, kreatúrája volt.”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MGYOSZ támogatja Gyurcsány gazdasági programját

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) támogatja a miniszterelnök gazdaságélénkítő programját. Tovább olvasom