Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Gyurcsány Ferenc megy, Kiss Péter jön?

A szocialisták már teljes gőzzel készülnek az őszi kormányfőváltásra - értesült a Magyar Hírlap. A lap úgy tudja, hogy az MSZP meghatározó érdekcsoportjai Kiss Péter kancelláriaminisztert tudnák elképzelni a kisebbségi kormány élén.
Erősödnek ugyanakkor a pártban azok a hangok is, miszerint a váltással meg kell várni a tavaszi európai parlamenti választásokat és addig Gyurcsány Ferencet a miniszterelnöki pozícióban tartani. A forgatókönyvek aszerint módosulhatnak, hogy az SZDSZ június 7-i küldöttgyűlésén Kóka Jánost vagy Fodor Gábort választják-e elnökké.

Egyelőre Fodor esélyei jobbak, ő pedig inkább visszavezetné a koalícióba a pártot, ha a kormányfőt nem Gyurcsány Ferencnek hívnák. Egyre több szocialista látja viszont úgy, hogy a kisebbségi kormány sorsa nem a kormányfő személyétől, hanem a szabad demokratákkal és az MDF-fel kötendő megállapodásoktól függ.

Olvasóink írták

53 hozzászólás
 • 53. akutyafáját 2008. május 29. 19:30
  „A kialakult káoszt a Fidesz csinálta! Bezzeg,ha ő csinálta volna a reformokat,az jó,rendjén való lett volna.
  Mikola kifejtette ezzel kapcsolatban a véleményét 2001-ben.Be is vezette volna az e.üggyel kapcsolatos tervét.Akkor most kit szidnátok ?
  Minden aknamunkájuk arra ment ki,hogy a kormányt megbuktassák!
  Ők sem különbek a deákné vásznánál !A hatalom mindenek fölött.
  NICKBOY,te drága jó ember,nem látsz,vagy nem akarsz tovább látni az orrodnál.Mindent megírtam a 47. kommentemben.Nem szándékozom megváltoztatni álláspontod,hiszen Orbán imádó vagy,de az én meglátásom,véleményem sincs szándékomban átváltani.”
 • 52. egyszeru polgar 2008. május 28. 07:33
  „Ismet egymast vadoljak a hozzaszolok, holott a hatterben levo problemakat kene elemezni. Az emlitett egeszsegugyi torveny modositasaval kapcsolatban fejtenem ki velemenyemet. Valoban, sokmindenben ujitani, fejleszteni kell. En abszolut nem vagyok hive egyik vezeto partnak sem /korabban mar kifejtettem/, de parttol fuggetlenul ezt be kell latni. A szocializmus vivmanyai,mar nem alljak meg hejuket, sokuk hozta annak idejen eladosodasba az orszagot. A baj az, hogy az ujitasok elokeszitese es bevezetese nem megfelelo. Az EU toveny tervezete nem rossz es szukseg van ra, hiszen lenyegeben a hatalmas csuszopenzeket fizeto polgarok erdekeit vedene. Igy van ez mindenutt es mukodik. Mi a baj? Az , hogy nem ott kezdtek, ahol kellett volna. A nagy tomeg helyzetet nehezitettek meg elobb, igy a tovabbi lepesektol termeszetesen felnek es idegenkednek. Valoban nem a vizitdij huzza ki a melybol az egeszsegugye, ezert nem is ott kellett volna kezdeni.
  Ez a gond minden teruleten. A kerdesek, javaslatok csupan egy oldalrol vannak vizsgalva, ezert meg a pozitiv tartalmu intezkedesek is visszafele sulnek el. Hol vannak a szakemberek, en is ezt kerdem. Nem csak az orvosok orvosok es gazdaszok velemenyet kell figyelembevenni,hiszen ok csak egy kis tarsadalmi reteget kepeznek, de szociologusok es tarsadalomkutatok realisabb kepet tarnanak a torvenyhozok ele.
  Nem csupan az egeszsegugyben, minden mas teruleten is ez okozza a szeles tarsadalom elegedetlenseget, es a kialakult kaoszt.”
 • 51. novak istvan 2008. május 28. 00:14
  „koszonom a hireket Magyar Orszagbulen olvasom inden nap”
 • 50. novak istvan 2008. május 28. 00:14
  „koszonom a hireket Magyar Orszagbulen olvasom inden nap”
 • 49. novak istvan 2008. május 28. 00:14
  „koszonom a hireket Magyar Orszagbulen olvasom inden nap”
 • 48. nickboy 2008. május 27. 22:44
  „Mikor volt meg az akarat te drága jó ember?
  Amikor 4 évig nem csináltak semmit? Amikor 1,5-2 évet végighazudtak? Amikor, ha ki kell állni az ország elé, nem tudnak felmutatni semmit? Amikor az "adócsökkentés kormánya" első intézkedése drasztikus adóemelés? Mikor?
  Folytassam a sort? Nagyon szívesen!”
 • 47. akutyafáját 2008. május 27. 22:31
  „nickboy,nem kell válaszolnod,hiszentudod.Azt írtad " kilehetett volna ennyi idő alatt sikeres gazdasági programot.De nem ment,mert nincs szakértelem" AKARAT megvolt és van,de a Fidesz alattomos fondorlattal az utcai,parlamenti mocskolódó gyűlésekkel, a népszavazás taktikával keresztülhúzta,mint sok mindent ami a haladást szolgálta volna.
  átláthatoan te is nekik segítesz a politikai kavarásban.”
 • 46. nickboy 2008. május 27. 22:28
  „Egy idézettel kívánok reagálni:
  "Ezt a nagyon durva és alaptalan kampányt, hogy itt valaki vizitdíjat, gyógyszerfelírási díjat akar bevezetni, legyen olyan kedves és vonja vissza! Ön úriember! Nem akarhat igaztalan vádakkal nyerni! Igaztalan vádakkal választást nyerni, az nem igaz országhoz vezet"
  A fenti idézet és az azt követően meghozott intézkedések fényében tessék megítélni a népszavazást!!!!!

  Egyébként meg végtelenül boldog lennék, ha töredékét tudnám annak, amit egy-egy "az orránál tovább nem látó" alkotmánybíró tud!

  Még valami! Azt azért senki nem gondolhatja komolyan, hogy a vizitdíj rántotta volna ki az ország gazdaságát a mélypontról!!! ugggyaaannnmmmáááááár!!!!!!”
 • 45. akutyafáját 2008. május 27. 20:45
  „44. ember !
  Ne hozd ide Gyurcsány Kókát !Na erőltesd meg az emlékezeted !
  2 éve az okt. fidesz utcai nagggyűlésén ki jelentette be,az eg.ügyről többek közt a népszavazást ? Orbán
  Ki hagyta jóvá? Az orránál tovább nem látó alkotm.bíróság.Ezzel gáncsot vetettek a reformnak, mint mindent a hatalmukért nyomuló fidesz.Nos itt lett kormányon belöl vita.Ez O. műve. Bezzeg,most siratják a vizitdíjat az orvosok,és követelnek.
  Így fúrja,nyomul alattomban O-bán.
  Ezért nem tudtak megeggyezni.De nem vagy te olyan buta,hogy nem látod!Tönkre teszi így az országot O-bán. Ő és nem
  GYurcsány !!”
 • 44. nickboy 2008. május 27. 19:26
  „Már megfogadtam, hogy agyament hozzászólásokra nem reagálok, de ez "a kutyafáját" túltesz minden épelméjűségen!

  Mi az, hogy addig fúrta magát Orbán? ....... ugyan mááááár!!!
  Ha jól emlékszem a két főhajakend (értsd: Gyurcsány&Kóka) volt az, aki nem tudott megegyezni, ezért bomlott fel a koalíció!
  De nyilván az lehetett a háttérben, hogy azzzzorbán fúrta a Kóka és a Gyurcsány közötti harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolatot és ennek a következménye, hogy nem tudták közösen folytatni a kormányzást.

  Mit művel már 6 év óta! Ember!!!!! Országunk nagy kárára 6. éve az MSZP-SZDSZ koalíció van hatalmon!!!! Ennyi idő alatt már simán ki lehetett volna alakítani egy sikeres gazdasági programot. De nem ment, mivel nincs meg hozzá a megfelelő szakértelem, nincs meg hozzá az akarat!
  Eredmény: a gazdaság romokban hever!”
 • 43. a kutyafáját 2008. május 27. 18:58
  „Csak addig furta magát Orbán,hogy cseles módon kitólja a kormányt.Nem,hogy ők jobbak,de nagy a politika szélkereke !
  Mit művelt már 6 év óta ! Botrányos !
  Nem számít neki nemzet,nép, ország,törtet gátlástalanul a célja felé.
  CÉL: hatalom”
 • 42. csanyiv 2008. május 27. 17:51
  „á-kos, ez nem ügyeskedés, ez lenne a kormányfőváltás lényege, ha nem értenéd...
  Ha megy Gyurcsány és megy Kóka, akkor nem kell kisebbségi kormányzás, illetve nem kell előrehozott választás a kisebbségi kormány impotenciája esetén, hanem mehet tovább a koalíció.”
 • 41. á-kos 2008. május 27. 17:19
  „Figyeljétek meg: addig ügyeskednek,míg újra összeborulnak az SZDSZ-szel.”
 • 40. xy- 2008. május 27. 17:18
  „http://www.es.hu/pd/display.asp?channel=PUBLICISZTIKA0818&article=2008-0504-2140-39GWLP

  itt az idézet teljes cikke!

  Az összes hozzászólás manipulált voltára magyarázatot talál, aki hajlandó végigolvasni legalább felületesen ezt az elemzést.

  Szerintem egyikünk sem tudja biztosan az ország valós helyzetét átlátni, de sokat beszélnek róla amit adatok híján csak elhinni lehet.
  Itt hitek alapján nyilvánítunk véleményt.
  Hogy jót vagy rosszat--utólag derül csak ki!”
 • 39. xy- 2008. május 27. 17:11
  „"a mai magyar jobb- és baloldal retorikája közötti talán legszembeötlőbb különbséget: míg a baloldal szólamaiban a testiség, az érzékiség, az animalitás metaforái szinte egyáltalán nem játszanak szerepet, a baloldal nem operál a testi erő és a bátorság metaforáival, ahogyan a fizikai undorkeltés nyelvi eszközével sem, addig a jobboldal - a magát egyre kevésbé mérsékelő és a szélsőséges jobboldal egyaránt - előszeretettel él betegség-, sci-fi- vagy állatanalógiákkal (például: baktérium, zombi, patkány stb.), hogy a politikai ellenfelet - Reinhardt Koselleck szóhasználatát idézve - "nem emberként, Unmenschként" mutassa be, értéktelennek, kártékonynak, veszedelmesnek vizionálja, márpedig ez óhatatlanul azt a képzetet is felkelti, hogy a kártevőktől meg kell szabadítani a társadalmat: el kell távolítani vagy el kell pusztítani őt.

  Féreg, görény, undormány - íme néhány jelző, amellyel jobboldali újságírók Gyurcsány Ferencet illetik."”
 • 38. xy- 2008. május 27. 17:09
  „"Az, hogy a Fidesz kommunikációja sokakban félelmet kelt, összefügg a vele szembeni tehetetlenség érzetével, aminek tisztán nyelvi természetű okai is vannak. "Hoztam is ajándékot meg nem is" - leginkább talán ezzel a formulával jellemezhető Orbán sajátos retorikai radikalizmusa. Ez a radikalizmus ugyanis rendszerint - a nyelvtudományból ismert terminussal kifejezve - az "implikáció" (azaz: a sugalmazás) szintjén marad. Az ilyen beszédmód sokakban nem csupán félelmet kelt, de a tehetetlenség frusztráló érzésének elhatalmasodásához is hozzájárul: a beszélő implikált mondanivalója ugyan mindenki számára félreérthetetlen, mégsem lehet rajta számon kérni: "aki félre akarta érteni, félreértette" - így reagálhatott például a pártelnök arra a felzúdulásra, amely valamelyik kijelentését követte."”
 • 37. egyszeru polgar 2008. május 27. 17:04
  „Atolvasva az eddigi hozzaszolasokat, a nyilatkozok zome kiabrandulsagra utal mindket mammut part tevekenysegevel kapcsolatban. Korabban valaki a ket vezeto part koaliciojat javasolta. Vajon ebbol mi szarmazna? Nincs valaki a hatterben, aki a nep altal tamogatva azt kepviselni tudna?
  Evek ota van egy felelmem. Ha igy halad az orszag sorsa, Magyarorszag csupan egy kis foldrajzi terulet marad a terkepen es nem hazaja egy nepnek (ha csak nem a kisebbsege es GYF altal beinvitaltake). Maximalis tiszteletem azoke a becsuletes polgaroke, akik a kisebbseghez tartoznak, hiszen szarmazasukat nem ok hataroztak meg.
  Hol van a "vilaghiru" magyar inteligencia, kultura es az egeszseges nemzeti ontudat?”
 • 36. Na 2008. május 27. 15:45
  „Kiss Péter egy lagymatag p@cs.”
 • 35. Jockey 2008. május 27. 15:28
  „Én már csak arra vagyok kíváncsi, mit kellene még ennek a dicső kormánynak véghezvinnie ahhoz, hogy támogatói nagy részének is kinyíljon a szeme? Sajnos tudom a választ a költői kérdésre. Nem tudnak olyat tenni, hogy a már menthetetlenül elbutított, szerencsétlen, becsapott emberek észrevegyék, mi történik körülöttük. A tragédia csak az, hogy szavazataiakkal nemcsak a saját, hanem a mi és a gyermekeink életét is rettenetesen megnehezítik, mert ami ezek után a remek emberek után egyszer marad, abból aztán tényleg nem lehet várat építeni. És már hallom is az új demagóg dumát: Ugye, ők sem tudnak jobbat csinálni! Rendkívül szomorú, ami ebben az országban az utóbbi időben történik és tartok tőle, hogyha a választás előtt még nagyobb sebességre kapcsol a hazugsággyár, még az sem kizárt, hogy 2010-ben újra nyernek. Akkor aztán tényleg becsukhatjuk a boltot.”
 • 34. Libertine 2008. május 27. 15:20
  „Egyetértek, egyszeru polgár

  Látom van itt fideszes agitprop ("mai" hozzászólásai) rendesen, a mellébeszélés nagyon megy. Pl. azt elfelejti megemlíteni, hogy az eladósodottságot nagy részben okozó 100 napos programot bizony a Fidesz is megszavazta, hiszen jó kis populista csomag volt. Azt meg valahogy 2006 tavaszán nem közölte OV, hogy nem is akar nyerni, meg az összes ígérete nettó hazugság. Ezt csak most, a kiszivárgott beszédében ismerte be, amit - akárcsak GyF az őszödit - nem a nyilvánosságnak szánta. Dehát ezek a beszédek már csak ilyen kiszivárgósak, ugye fideszeskéim? :D”
53 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menesztették a bringás postást

A Magyar Posta elbocsátotta a kerékpártender előkészítésével és lebonyolításával megbízott Gergely… Tovább olvasom