Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Gyurcsány Ferencet is feljelenti Morvai Krisztina

Feljelentést tesz Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listavezetője, mert március 15-én késő este állítása szerint rendőrök támadtak rá.
A várhatóan a napokban benyújtandó feljelentését gyülekezési jog megsértése, valamint bántalmazás hivatalos eljárásban bűncselekmények miatt teszi. Felbújtóként Draskovics Tibor rendészeti minisztert és Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt jelöli meg, mert meglátása szerint miniszteri felhatalmazás nélkül a támadás nem történhetett volna meg.

Morvai Krisztina a Jobbik keddi budapesti sajtótájékoztatóján megismételte: a nemzeti ünnep estéjén több emberrel együtt megtámadták a rendőrök a belvárosi József Attila utcában, könnygázt használtak ellenük és megpróbálták őket földre vinni.

Olvasóink írták

204 hozzászólás
 • 204. flexsnake 2009. március 19. 16:34
  „Bombát ide, atomot. Akkor mejd vitatkozhatunk odaát. Viselkedni kéne. Nem mindjárt rohanni árulkodni.
  Ha baja van akkor menjen az ügyésségre és kész. eu majd micsinál? küldi a békehadtestet meg elgázosít? Ugyanmár... a rosszhírkeltés az nagyon megy. mohácsi-morvai örökrangadót az rtl klubba. bokszoljanak. sztárbox.”
 • 203. magyarok 2009. március 18. 19:00
  „"A jogásznő az esetről először úgy nyilatkozott, hogy rendőrök megrugdosták, bántalmazták és könnygázzal szembefújták. Későbbi közleményében a rugdosás és a közvetlen bántalmazás már nem szerepel, állítása szerint tonfával kísérelték meg a földre vinni."
  Tehát hazudott, ugyan olyan hazug mint Gyurcsány Ferkó!”
 • 202. klj_54 2009. március 18. 18:26
  „Állítsátok már meg ezt az elmebeteg nőt, nehogy valamelyik kollégám tegye meg 40 tonnás kamionnal.”
 • 201. flexsnake 2009. március 18. 16:45
  „A demokráciában az a csodás hogy egy rendőr képes a munkahelyén bólogatni majd hazamegy és egy szakszervezetben folyamatosan szapulja a rendőrséget. Arra lennék kíváncsi hogy az állítása szerint politikai indok mikor valósul meg? Ha a rendőri vezető utasítást ad egy beosztottjának vagy ha a beosztott a rendőrség lejáratására a rendőri munkával ellentétes nyilatkozatokat tesz.
  A demokrácia ezért érdekes. Mert nevesíteni ő sem mer. Soha nem fogja azt mondani hogy x.y. műveleti parancsára hanem a rendőrség.
  Pedig azért a hierarchiában mindenki ismeri a közvetlen főnökét.”
 • 200. flexsnake 2009. március 18. 16:39
  „191. hozzászólás achilleus 2009.03.18. 14:09
  Vipera az állatkertben van. Sajnálatos hogy egyes rövidlátók összekeverték a gázspray tokjával.
  ugyanazok akik a rendőrtől azonosítót követeltek mikor kint figyelt a mellényén a jelvénye.
  És az ilyen barmok még be is mutatkoznak a tévében :D
  Gergényi pedig egy erős kezű vezető volt akit sajnos bűnbakként nyugdíjaztak. De ő rendet tudott tartani. A rendőrségnek pont rá van szüksége.

  197. hozzászólás achilleus 2009.03.18. 15:05
  Ha arra vágyol hogy meztelenre vetkőztesd és a tökeit fogdosd akkor tedd, megengedem neked :)
  Nagyra fogják értékelni valami melegbárban :D”
 • 199. achilleus 2009. március 18. 15:23
  „Bocs, de ez kib@ttan gyorsan bejött: (pedig a hetet, helyett előbb napot írtam)
  http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/rendoroket_fenyegetettek_meg_egerben/2091746/
  191. hozzászólás achilleus 2009.03.18. 14:09
  Nem kell egy hetet sem várnotok, hogy rájöjjetek, a rendőrség továbbra is alkalmatlan arra, hogy a rátámadókat meg tudja fékezni. Mint a példa mutatja, hetente egyszer biztosan megtámadják őket!

  Rendőröket fenyegetettek meg Egerben
  Független Hírügynökség
  2009.03.18. 14:20
  Kiabálással és fenyegetéssel próbált megakadályozni egy rendőri intézkedést Egerben egy 25-30 fős társaság kedden.”
 • 198. achilleus 2009. március 18. 15:09
  „Hosszú, de tanulságos:
  "A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete a 2009. március 15.-i ünnepi rendezvények rendőri biztosításával kapcsolatos jelenségek, visszásságok, törvénytelenségek okán az alábbi közleményt teszi közzé.

  A Magyar Köztársaság Rendőrségének vezetése, de különösen a Budapest közrendjének biztosításáért felelős BRFK szakmai vezetése a 2009. március 15-i rendőri biztosítások során a közrend fenntartását összességében ugyan képes volt biztosítani, azonban mindezt egy demokratikus jogállamban megengedhetetlen eszközökkel és módszerekkel tette!

  A nemzeti ünnep alkalmából az évforduló napját megelőzően magas rangú rendőri vezetők fejenként több százezer forintos jutalmakat vettek fel még mielőtt sor kerülhetett volna a rendezvények biztosításának sikeres vagy sikertelen végrehajtására.

  Természetesen a biztosításokban ténylegesen munkát végző utcai rendőrök sem túlórapénzt, sem jutalmat nem kaptak előzetesen, ugyanis az előrefizetés eddig is csupán akkor volt jellemző, ha a rendőri vezetők elkötelezettségét, lojalitását kell "megerősíteni".

  Az utcán szolgálatot teljesítő rendőrök tapasztalataink szerint távvezérlés alapján, sok esetben kaptak "távirányítású" parancsot, azon egyszerű oknál fogva, hogy míg a végrehajtó állományból több ezer rendőr volt a közterületen, addig magas beosztású rendőri vezető egy sem akadt, aki a helyszínen - a közterületen jelen levő állampolgárok mozgását illetve szándékait figyelembe véve - irányította volna a szükséges rendőri műveleteket.

  Az elmúlt évek történései tükrében ez ugyan nem meglepő, hiszen ma már csaknem megszokott, hogy a rendőri vezetők előre felveszik a jutalmakat, majd amikor az utcán a rend fenntartására vagy felelősségteljes parancs kiadására lenne szükség, hirtelen nem lelhető egy parancsnok sem. Ez a rendőri vezetők részéről tapasztalható mentalitás, a munka és a felelősség elhárítása, az utca ünnepelni szándékozó állampolgárával való találkozás helyett az elbúvás, valamint a jogsértő parancsok kiadása a végrehajtó állomány részére, és ezáltal az utca emberének az utca rendőrével való szembeállítása ma már nem írható csupán a hozzá nem értés, vagy az amatörizmus számlájára.

  A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete elfogadhatatlannak tartja a rendőri felső vezetés "eltűnését" a közterületről, ugyanis egy rendezvény biztosítása során másodpercek alatt kell fontos döntéseket hozni, ami távol a helyszíntől, egy kényelmes fotelben ülve, a rádióforgalmazást követő "értékelés" eredményeként nem lehetséges.

  Az 1848-as szabadságharc előestéjének számító március 15-i események során a magyar nemzet - többek között - a szabad sajtó, és a szólásszabadság jegyében fogalmazta meg követeléseit. Az emberek 2009-ben Európában példa nélküli módon - de talán az egész világon is csak a nyilvánvalóan diktatórikus berendezkedésű államokhoz hasonlóan - hármas vaskordonok mögött, több száz méterre a pozícióban lévő állami és önkormányzati vezetőktől eltávolítva voltak kénytelenek ünnepelni a szólásszabadság törvényi kereteinek béklyójában. A rendőri vezetés ilyen mértékű politikai szerepvállalása szakmai indokokkal nem igazolható, nem elfogadható.

  A Magyar Köztársaság Rendőrségének vezetése ismét tanúbizonyságát adta annak, hogy az Alkotmányban és a Rendőrségről szóló törvényben foglaltaktól eltérően képtelen pártsemleges és politikailag is semleges módon fenntartani a közrendet. Ismét bebizonyosodott, hogy a Magyar Köztársaság Rendőrsége elsősorban nem az adófizető állampolgárok közrendjének biztosítását, hanem a Magyar Köztársaságot gazdasági és morális végveszélybe sodró, regnáló politikai vezetők uralmának fenntartását tartja elsődleges, legfontosabb céljának, még akkor is, ha ezt csak az állampolgárok karanténba zárása árán érheti el.

  Ismét nyilvánvalóvá vált, hogy a mai magyar Rendőrség "szakmai" vezetése erre a feladatra alkalmatlan, ugyanis az alkalmasságot nem a zubbonyra kitűzött kitüntetések súlya és száma, sem a különböző tudományos fokozatok, vagy tanácsosi címek, de nem is az előre kiosztott milliós jutalmak igazolják.

  Hűen tükrözi a mai magyar közhangulatot az a jelenség, hogy a közélet vezető személyiségei kizárólag az ünneplő és elégedetlenkedő tömegtől elszeparálva, túlzás nélkül az ország teljes hadra fogható rendőri állományának Budapestre történő felrendelésével mernek csak közterületen beszédet tartani, demokráciáról szónokolni.

  A rendőr-szakmai veszélye ennek nyilvánvaló. Az alulfizetett, napi megélhetési gondokkal küzdő rendőröknek az elégedetlen tömeg és a választott vezetők közé állítása 2009. március 15-én indokolatlanul tette ki a rendőröket az ünnepelni kívánó tömegek elégedetlenségének. A rendőrség végrehajtói állományának az utca emberét vegzáló, lépten- nyomon igazoltatást elváró kényszere egyértelműen a közrend biztosításáért felelős rendőri vezetők súlyos szakmai hibája.

  Az utca rendőrének és az ünnepelni, vagy éppen kritizálni szándékozó tömegeknek a szembeállítása súlyos szakmai tévedés, amelynek mögöttes indítéka, mozgatórugója a politikai felelősségre vonás alóli menekülési szándék volt egy nemzeti ünnep alkalmával.

  Milyen példamutató szakmaiság az, ahol a rendőri vezetők a föld alá bújnak, majd onnan osztogatják az utasításaikat, miközben a demokratikus jogaival élni kívánó több ezer adófizető állampolgár beosztottjaikat joggal kritizálja?

  Milyen demokrácia és milyen szakmaiság az, ahol a föld alatt megbúvó rendőri vezető az ország harmadik legerősebb, az állampolgárok által egyre nyilvánvalóbb módon támogatott pártjának prominens vezetőjével szembeni kényszerintézkedésre ad ki utasítást?

  Milyen szakmaiság az, ahol a békésen hazafelé tartó tömegben egy politikai párt EU- listáját vezető személyét és környezetét gázspray-vel lefújathatják, földre tepertethetik? Ez lenne a Bizalom, Biztonság és a Becsület megnyilvánulása?

  Milyen szakmaiság az, ahol a közrendet külföldi tulajdonú civil őrző-védő Kft. jogosult fenntartani és a magyar adófizető állampolgároktól, kisgyermekes anyukáktól kobozzák el mindenféle ürüggyel az enni- és innivalójukat, valamint a felnövekvő ifjú nemzedék tagjainak cumisüvegét, mondván, hogy azzal "dobálni is lehet"?

  Milyen szakmaiság az, ahol a Rendőrség szakmai vezetése nem emelte fel a hangját az ellen, hogy a verbális önkifejezés, vélemény-nyilvánítás 161 évvel a szólás- és sajtószabadság követelésének megfogalmazását követően ismét tiltott tevékenység lett Magyarországon?

  Milyen szakmaiság az, ahol a Rendőrség a jogszabályok megalkotása során szó nélkül tűrte, hogy valakit pusztán azért, mert alkotmányos jogával kíván élni, bebörtönözhessenek, vele szemben a rendőrök akár erőszakot alkalmazhassanak, életét, egzisztenciáját tönkretehessék?

  Milyen szakmaiság az, ahol dr. Paczolay Péternek az Alkotmánybíróság elnökének a március 15. előtti napokban egyértelműen kinyilvánított állásfoglalásával szemben - mely szerint még a "gyűlöletbeszédet" sem lehet büntetőjogilag szankcionálni, nem hogy a kormánnyal és egyes politikusokkal szembeni nemtetszésnek hangot adó vélemény kinyilvánítását - a rendőrség az alkotmányosság "jogforrásaként" megszólaló elnök úr véleményét teljes mértékben figyelmen kívül hagyta?

  Hová tovább Rendőrség?

  Miért gondolja azt a rendőrség jelenlegi vezetése, hogy mindazoknak a szakmaiatlan és jogsértő döntéseknek - amelyben a testület társadalmi megítélése a jelen állapotát mutatja - a közeljövőben nem lesz semmilyen következménye?

  Az utóbbi két évben fokozódó szakmaiatlan, a rendőri eskü szellemétől idegen, nemzetellenes rendőri vezetők által tanúsított magatartások minden eddig tapasztaltnál mélyebb morális szakmai válságba taszította a rendőri állományt és annak társadalmi megbecsülését.

  A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete a végrehajtó és középvezetői rendőri állomány védelme érdekében, továbbá a Rendőrség alapfeladata teljesítésének veszélyeztetettségét látva, tapasztalva a rendőri állomány politikai célok megvalósítására irányuló bevetését, a leghatározottabban tiltakozik a 2009. március 15-én tapasztalt indokolatlan erődemonstráció, a végrehajtói állomány ilyen jellegű felhasználása ellen.

  A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete két év elteltével ismét a tisztességes adófizető magyar emberek előtt szégyenkezik mások helyett azért a szakmaiatlan rendőri vezetői ténykedés miatt, amely a demokrácia rossz értelmezéseként az utca emberét vaskorlátok erdejével választja el a megemlékezés helyszíneitől, csupán azért, mert a Magyar Köztársaság politikai irányítóinak személyes érdeke ezt kívánja meg.

  A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete elhatárolódik a magyar rendőrség jelenlegi vezetésének szakmaiatlan ténykedésétől és a jövőben minden törvényes eszközt fel fog használni azért, hogy hasonló színvonalú rendőri szerepvállalás ne következhessen be egy nemzeti, vagy állami ünnepség biztosítása során sem.

  Nyilvánvaló hogy a Magyar Köztársaság Rendőrségének szűk vezetői rétege megengedhetetlen módon, politikailag elkötelezett a jelenlegi állami és Fővárosi vezetés mellett. Ezért a rendőri vezetők ma már az ünnepek napját megelőző időben, szégyenérzet nélkül a világ legtermészetesebb módjaként - biztos ami biztos alapon - előre jutalmakat vesznek fel az adófizetők által biztosított költségvetési forrásokból, majd ezt követően azokat vegzáltatják, akik egzisztenciális életnívójuk fenntartásának alapját megteremtik.

  A rendőri vezetők - a föld alá bújva, természetesen arc és hang nélkül - a törvényben biztosított hatáskörök gyakorlása helyett, az adófizető magyar állampolgárok Alkotmányban biztosított jogait korlátozó - meggyőződésünk szerint Alkotmányellenes - jogszabályi rendelkezések betartását tartja legfontosabb szakmai feladatának akkor, amikor az utcán kellene helytállniuk, és eközben elfeledkeznek arról 2009. március 15-én, hogy mit is kíván a Magyar Nemzet.

  Szekszárd/Budapest, 2009. március 16.

  Szima Judit
  főtitkár”
 • 197. achilleus 2009. március 18. 15:05
  „195. hozzászólás Egy_a_sok_közül... 2009.03.18. 14:24
  megengedett és törvényes eszközzel (egyetértek, de a három szón, az "és"-en is! hangsúly van)
  196. hozzászólás Egy_a_sok_közül... 2009.03.18. 14:27
  nem a védelmükkel van probléma, hanem a támadásaikkal./Nem tudok róla, hogy a kaszás-kapás-baltás tömeget előállították, meztelenre vetkőztették, vagy a tökeiket összefogdosták volna./
  Más: Alkotmányellenes rendelet alapján jártak el a motozás során, igaz a régi - alkotmányellenes - június végéig érvényben van, miközben már október végén megtörtént az alkotmányellenessé nyilvánítás. Nem sietnek az új rendelet megalkotásával a minisztériumban. Vajon miért? Erre szoktam írni: Draskovics idióta, Kondorosi impotens, Gyurcsány felbujtó.”
 • 196. Egy_a_sok_közül... 2009. március 18. 14:27
  „Megnyugtatlak, hogy a tatárszentgyörgyi romákat sem azért védte a rendőrség napokon keresztül, mert imádja őket, (sőt!) hanem fent kellett tartaniuk a rendet. Ez csak egy kis példa.”
 • 195. Egy_a_sok_közül... 2009. március 18. 14:24
  „ACHILLEUS!

  Én úgy gondolom, hogy nincs mezei és nem mezei rendőr. Rendőrség van, mely szervezet az adott hatalomnak az erőszakszervezete, ha tetszik, ha nem. Ha újra Orbán lesz hatalmon, akkor a magyar rendőr az Ő és kormánya ellen erőszakosan fellépőket fogja oszlatni. A rendőrnek teljesen mindegy, hogy Gyurcsány vagy Orbán a gazdája, neki egy feladata van, a közrend, közbiztonság fenntartása minden megengedett törvényes eszközzel.”
 • 194. achilleus 2009. március 18. 14:24
  „Az ilyen típusú hírekre gondolok:
  http://www.stop.hu/articles/article.php?id=462716
  http://www.fn.hu/belfold/20090228/rendorokre_tamadtak_aranyosapatiban/”
 • 193. achilleus 2009. március 18. 14:19
  „192. hozzászólás Egy_a_sok_közül... 2009.03.18. 14:13
  Bocs, de nem a mezei rendőrökkel van bajom, ha nem tűnt volna fel.”
 • 192. Egy_a_sok_közül... 2009. március 18. 14:13
  „ACHILLEUS!

  Kíváncsian várom, hogy mi lesz egy héten belül, ha tudsz valamit, tedd közkincsé!

  Miért bántod arend őreit, ők csak a dolgukat tették. Mi a fenét kéne szerinted csinálnia a rendőrségnek?!”
 • 191. achilleus 2009. március 18. 14:09
  „186. hozzászólás magyarok 2009.03.18. 13:29
  189. hozzászólás Egy_a_sok_közül... 2009.03.18. 13:52
  Nem kell egy hetet sem várnotok, hogy rájöjjetek, a rendőrség továbbra is alkalmatlan arra, hogy a rátámadókat meg tudja fékezni. Mint a példa mutatja, hetente egyszer biztosan megtámadják őket! Akkor bezzeg megy a sunyítás.
  187. hozzászólás flexsnake 2009.03.18. 13:42
  Persze, vipera sem volt, - Gergényi szerint, csak a videón.
  A számos jogerős kártérítési elítélő határozat óta az ilyen önvizsgálatok hiteltelenek.
  185. hozzászólás magyarok 2009.03.18. 13:26
  Neked Petőfi is csőcselék lenne. Sőt: ha aktualizálnám a következő sort "akassátok fel a királyokat", le lennék csukva uszításért, még a 12 pont 2-ja is kiakasztotta a gyurcsány-pribékeket.”
 • 190. Egy_a_sok_közül... 2009. március 18. 13:55
  „Hőbörgőknek ajánlom, utazzanak ki Párizsba vagy akár Berlinbe, ott adják elő az utcai műsorukat, majd kíváncsian várják, hogyan verik őket el a csendőrök tokától bokáig.”
 • 189. Egy_a_sok_közül... 2009. március 18. 13:52
  „Egyebekben a rendőrség 15-én tökéletesen ellátta feladatát, nem voltak összecsapások, kirakatbetörések, kukagyújtogatások, nem sérült meg senki sem. A rendőrségnek, ahogyan az a nevében is benne van, a rendet, köznyugalmat kell biztosítania. Az, hogy ezzel néhány idióta nem ért egyet, azt ki nem szarja le. Hála istennek a Btk. módosítással már lehetőség nyílt a törvényes rendrakásra.”
 • 188. Egy_a_sok_közül... 2009. március 18. 13:42
  „Olvasom a hozzászólásokat és azon tűnődöm, hogy lesz-e valaha ebben a hazában rend és nyugalom. Mit mondjak a gyermekeimnek, hogyan éljenek. Legyenek becsületesek, szorgalmasak, váljanak hasznos tagjává társadalmunknak, vagy legyenek egoisták, csak önös érdekeik lebegjenek szemük előtt, és a céljaik eléréséhez megengedett a becstelenség is.
  Nem tudom,de nagyon el vagyok keseredve! Úgy gondolom nem ebben az országban kell nekik boldogulniuk, el kell innen minél hamarabb, minél távolabbra menni...
  Végezetül még egy gondolat. Lehet ordítozni, Gyurcsányozni, kurva anyázni, hazaárulózni, hisztizni, hogy belekukkantottak a segglyukukba a két majomnak, de ugyan ezzel a sok cirkusszal előrébb jutunk?! Tenni kell, tenni kén és nem hadakozni, gyűlölködni. Összefogni, összefogásra, együttműködésre van szükség, mert ellep bennünket a szar, MAGYAROK!”
 • 187. flexsnake 2009. március 18. 13:42
  „Nem volt bántalmazás (BRFK)
  2009.03.15. vasárnap 22:58

  Nem sokkal 22 órát követően a József Attila utcában a demonstrálók egy csoportja megtámadta az utcában felállított rendőrsorfalat, ezért könnygáz használatára került sor.

  A helyszínen intézkedő rendőrök jelentései alapján megállapítható, hogy Morvai Krisztina asszonyt a rendőrök nem bántalmazták. Ennek ellenére amennyiben az érintett panasszal él a rendőri intézkedések ellen, azt a megfelelő jogi fórumok ki fogják vizsgálni, illetve feljelentéssel élhet az ügyészség felé.  BRFK KOMMUNIKÁCIÓS OSZTÁLY”
 • 186. magyarok 2009. március 18. 13:29
  „Hogy őszinte legyek én azt gondolom, hogy így is túlságon gyengekezű a rendőrség...
  Én azut gondolom, aki rendőrre támad, ezt nem egyszerűen le kell tartóztani, hanme hullára kell ütni, de úgy, hogy az anyja is megemlegesse... Hát hol élünk????”
 • 185. magyarok 2009. március 18. 13:26
  „achilleus, szerintem Petőfi sírna a sok csőcseléktől, meg a szélső jobbtól is, de nyugi a te írásaidtól és felfogásodtól is sírna!”
204 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentősen csökkent az ipari termelés és az export is

Jelentősen, csaknem 23 százalékkal csökkent januárban az ipari termelés az előző év azonos… Tovább olvasom