Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Gyurcsány: munka, tudás és tulajdon a három pillér

Munka, tudás és tulajdon. Ez a három pillére Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn meghirdetett új politikájának, melynek célja a polgárosodás erősítése.
Munka, tudás és tulajdon. Ez a három pillére Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn meghirdetett új politikájának, melynek célja a polgárosodás erősítése. A kormányfő beszédében leszögezte: sajnálja ha csalódást okozott az elmúlt másfél évben, de még ennél is jobban bánná, ha nem teljesítette volna a kötelességét.

A miniszterelnök hangsúlyozta: minden változás célja az elmúlt másfél évben az volt, hogy elindítsák a polgárosodást. Gyurcsány szerint a polgári réteg kiszélesítésének módja, hogy az alacsonyabb rétegeket emelik fel a munka, a tudás és a tulajdon adta stabilitás segítségével.

A kormányfő új politikájában legfontosabb helyen az Új Tulajdonosi Program áll, amelynek lényege, hogy magánemberek a tőzsdére bevezetendő állami cégekben néhány ezer forint induló befizetéssel akár milliós forintnyi tulajdont szerezzenek. A program szerint részletfizetés, adókedvezmény, vagy akár árfolyamkedvezmény is segíthetné az új tulajdonszerzést. A miniszterelnök szerint a következő hetekben meg kell határozni azokat a vállalkozásokat, melynek kisebbségi tulajdonát magyar, vagy huzamosabb ideje Magyarországon élő uniós állampolgárok megvásárolhatják.

A tudás területén Gyurcsány Ferenc elmondta: többek között azon gondolkodik a kormány, hogy a jövőben a hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó pedagógusoknak havi 30-50 ezer forint kiegészítő támogatást nyújtson.

A munkaszerzést és teremtést pedig a munkabéreket terhelő adók és járulékok körülbelül 200 milliárdos csökkentésével segítené jövőre a kormány. Gyurcsány hozzátette: amennyiben kiderül, hogy egyes szakértőknek igazuk volt és valóban több szabad forrás van a költségvetésben, akkor azt is a munkaterhek csökkentésére fordítja az állam. Ezen kívül a kabinet "korrigálná" a segélyek rendszerét is, hogy az emberek "ne segélyből akarjanak megélni."

A kormányfő hangsúlyozta: ezeket az elképzeléseket szeretnék vitára ajánlani, hogy a szakmai és civil szervezetek megvitassák azokat és lehetőleg már idén tavasszal megszülessenek a fontosabb döntések.

A miniszterelnök szerint nyugodtabb kormányzás és nyugodtabb élet következik. A kormányfő elmondta: az elmúlt három évben előbb "örökölt kényszerek, majd kijózanító kompromisszumok" alatt kellett kormányoznia, de végül az elmúlt évek elérték céljukat: "megnyitották az utat a korábban meghirdetett új Magyarországhoz."

Olvasóink írták

110 hozzászólás
 • 110. waterbear. 2008. március 12. 18:50
  „Fletókám, a fizetés kimaradt.... a oillérek közül, ezért borul is a dolog! A többi már megvan, csak nincs miből lassan fenntartani..

  Ugyan próbálja már ki valaki a nagy okosok közül, hogy miként lehet a segélyből megélni, mert szerintük ez egy nagyon vonzó lehetőség!”
 • 109. vicc 2008. március 11. 21:09
  „Hiába írtok Ferinek ő obsort cégeken keresztül már rég kimentette vagyonát! Szarik az egészre !”
 • 108. tanár 2008. március 11. 20:02
  „Feri!
  Kösz a honlapot,nagyon klassz így egyben látni,bár engem nem vertek át, mert én 1 pillanatig sem hittem nekik.Az meg hülyeség, hogy mind egyfoma én ugyanis emlékszem olyan 4 évre amikor sokkal jobban mentek a dolgok( a külső bajok ellenére is)”
 • 107. Feri 2008. február 20. 11:12
  „munka : egyre kevesebb (nőtt a munkanélküliség)
  tudás: egyre rosszabb (nemzetközi felmérések)
  tulajdon: már akinek van miből (a magyar nép eladósodása nagyott nőtt) (minden a bankoké)
  Lári-fári”
 • 106. Piros G 2008. február 19. 23:41
  „Éljen a Gyurcsány atyánk vezette Magyar Szocialsta Párt és a Szabaddemokrata Párt örök, és megbonthatatlan szövetsége. Ők azok akik elvezetik szocialista hazánkat az új Magyarországba , Ők az ország felvirágoztatásának egyedüli letéteményesei. Majd meglássátok minden jóra fordul. LACIKA nelégy kishitű te is bízzál. Most csak a három nemre koncentrálj és ne hátrálj.”
 • 105. Feri 2008. február 19. 14:04
  „Kedves átvertek és akik ezt tagadják!
  Szíves figyelmükbe ajánlom az alábbi oldalt, szerintem elgondolkodtató.
  http://keszatveres.extra.hu/mszp.htm”
 • 104. Lacika 2008. február 19. 13:59
  „Nem baj, lehet hogy majd jön megváltó Viktor újra - akit ugye egyszer már nem akart az ország miniszterelnökének, szerencsére alighanem ezután sem akar majd - és akkor minden jobb lesz:) Vegyétek már észre, hogy ebben a Parlamentben senki nem azért dolgozik hogy nekünk jobb legyen! Se Gyurcsány, se Orbán, se Kóka, se Ibolya. Aki esetleg tényleg jót akarna azt gyorsan félreállítják, és nem csak a kormányoldalon.”
 • 103. mamo 2008. február 19. 12:20
  „gyurcsany mar utolso ketsegbeesese, most polgarireteget akar, amit oly nagyon eliteltek mikor orban ezt nem csak akarta hanem el is inditotta!!gyurcsany tudja milyen mezesmadzagot logasson a nep ele,milyen allamivagyont akar reszvenyekbe kiadni, hat mi van meg allami kezbe, azt elfelejtette ez a cobra megemlitenni!!De hat most igerni kell, most mezesmazossan kell bhovsanatot kerni ez olyan mint ha en lelökök valakit a lepcsön es utanna odaszaladok es vigasztalom,hogy maj jobblessz!!a polgarireteg kialakulasarol nem kell gyurcsanynak gondoskodni, mar ezt megtette orban joval ö elötte ne hogy mar gyurcsany talata ezt ki, nem csak koipirolja .ez az ember egy patkany es nem több!!”
 • 102. F.Józsi 2008. február 19. 12:20
  „Amíg olyan barmok ,mint Hoppá büntetlenül irogathatnak,addig torz demokráciában élünk.S én még azt hittem,hogy privat a legprimitívebb. Tévedtem Hoppá rajta is túltesz.”
 • 101. Atika2 2008. február 19. 12:15
  „valaki/akarki/anonym
  te tök h.lye vagy! nem veszed eszre, hogy csak egeted magad?!
  Ha elzavarnak, akkor utana nevet valtoztatsz. A stilusodon azonban elarul...”
 • 100. valaki=senki 2008. február 19. 11:48
  „Valaki!

  Az, hogy az országnak milyen emberekre van szüksége, majd elválik.
  A gyurcsány féle bandának viszont olyan balfaszokra van szüksége mint te.”
 • 99. valaki 2008. február 19. 10:51
  „Szényeljék magukat !
  Az alant lévő megszólalásokat olvasva ,én amaguk helyében nem minősíteném a politikusokat !
  Aki kritizál az nézzen tükörbe.Mennyivel különbek Önök ? Alpári beszéd alpári embert takar .Kritikát mindenki elviseli normális emberi hangon.De Önök versenyben vannak ki tud rondábbat mondani .
  Azt hiszik az országnak ilyen emberekre van szüksége ?
  Szégyeljék magukat !”
 • 98. larsoon 2008. február 19. 09:59
  „Őrületbe kergetjük egymást bizonyos pontokon, hogy összeszedjük a szükséges mennyiségű pénzt a kollegákkal, hanem amikor mennek a politikai egyeztetések, húzzatok már a picsába ezzel! Gyerünk előre! Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?”
 • 97. larsoon 2008. február 19. 09:52
  „az emberek még hisznek az öszödi beszéd után is?ezt kellene sugározni a tévében egész nap.Öszödi beszéd-az igazság:)))”
 • 96. mary 2008. február 19. 08:57
  „A birkáknak egy hős kell,
  A hőnek sok-sok birka
  Nézz tükörbe, hogy neked
  Mi van a homlokodra írva!”
 • 95. utopia 2008. február 19. 08:20
  „A parlamentben épp ügyeletet tartó egyetlen Fideszes képviselő, azt mondta, hogy nagyobb részt az ő
  programjukat vette át a kormány, akkor most, hol a bibi? Gondolom ezen részeket az ellenzék is meg fogja szavazni:))) A tulajdon szerzés meg úgy sem a szegény melós rétegnek szól, hanem a középosztályt akarják ezzel tulajdonhoz juttatni (az ellenzék is folyton erről beszél, csak polgári rétegnek nevezi). Ja és remélem a segély rendszer átalakítása a kisebbségre is vonatkozik majd.”
 • 94. Gergő 2008. február 19. 07:51
  „Agyfelmetsző: ez egy baromság. Újjászervezni a pártokat... kikből? Ismeretlen arcokból? Kossuth téri idiótákból? Vagy kikből? Ha egy ilyen eset állna fenn, alig lenne ember, aki vállalná, ráadásul még ennyire sem értenének hozzá, mint a maiak.

  Esélyelen, vízió, amit írsz, és bár értem mire gondolsz, szerintem nem ez lenne a megoldás.

  A megoldás a konszenzus lenne, a párbeszéd politikája. A gyűlöletkeltők, indulatgerjesztők "eltanácsolása" (és most nem Gyurcsányra gondolok), azokat, akik utcán politizálva, szélsőségeket buzdítva, törvénytelen jelszavakat használnak. Ha ez a fajta megosztó kommunkáció megszűnik, akkor elindulhat egy folyamat, ami a konszenzushoz vezethet.
  El tudnék pl. képzelni egy nagykoalíciót Botka Lászlóval, és Kósa Lajossal. Vagy Bajnaival és Rogánnal. De jelen helyzetben nem látok megoldást, amíg Viktor a fekete vagy fehér politizálást műveli.”
 • 93. Agyfelmetsző 2008. február 19. 07:12
  „Nekem egy véleményem van :

  Nem eltávolítani a kormányt
  Nem elzavarni GYF-et

  Lecserélni az egész parlamentet. Ki kell rúgni mind a 386 tagot, újraszervezni a pártokat, az összes embert lecserélni új és ismeretlen arcokra, vagy beszüntetni a régi pártokat és újakat létrehozni. Aki el akarja távolíttatni a kormányt az az ellenzéket akarja hatalomra, de ott csak még rosszabb lesz a helyzet, mert egyik kutya másik eb. Itt véráttömlesztés kéne, és az ilyen anarchisztikus gondolkodásmód viszi romlásba a magyar államot, hogy távolítsuk el. Mi lett a vége? Randalírozás, és összecsapás.

  Nem. Új képviselők, új pártok, új kormány, új miniszterek, ismeretlen arcok, új emberek. Akkor lesz majd itt valami változás csak.”
 • 92. Jakab Janos 2008. február 19. 02:33
  „Tessek mondani, mi tortenik, ha nem hisszuk el, es mi tortenik, ha elhisszuk. Minden jel arra mutat, hogy MO-ot eltuntessek.
  Marai Sandor elmondta mar:
  " Az nem lehet hogy annyi sziv......" Nyugodj meg, lehet.

  ".....A világnak nincsen semmiféle értelme számodra hazád nélkül. Ne várj jót a hazától, s ne sopánkodj, ha megbántanak a haza nevében. Mindez érdektelen. Egyáltalán, semmit ne várj hazádtól. Csak adjál azt, ami legjobb életedben. Ez a legfelsobb parancs. Bitang, aki ezt a parancsot nem ismeri."”
 • 91. HoPpÁ 2008. február 19. 02:28
  „Gyurcsány hogy rohadnál meg. Valaki lője már fejbe ezt az ámokfutó faszkalapot. Hisz még valaki ennek a pöcsfejnek? Mert akkor annak is golyó a fejébe.”
110 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A benzin és a gázolaj is öt forinttal drágul szerdán

A benzin és a gázolaj is öt forinttal drágul literenként szerdán - értesült piaci forrásokból a… Tovább olvasom