Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Gyurcsány: nyitott, egypárti szocialista kormány lesz

A miniszterelnök szerint most annak van a legnagyobb esélye, hogy egy nyitott, egypárti szocialista kormány jön létre. Gyurcsány Ferenc pénteki nemzetközi sajtótájékoztatóján azt mondta a Parlamentben: a mostani koalíció hivatalos felbomlása után nem valószínű, hogy az MSZP más párttal koalíciós tárgyalásokba kezdene.
A kormányfő szerint csak akkor lehet előrehozott választások lehetőségét megfontolni, ha minden párt "kiteríti a kártyáját", vagyis pontosan meghatározza programját, és nyilvánosságra hozza konkrét elképzeléseit az adott területeken.

Gyurcsány Ferenc a Fideszt radikális reformellenes politikával vádolta, bár elismerte, hogy erős társadalmi bázissal bír. A miniszterelnök hangsúlyozta: ha a kisebbségi kormány jön létre, azt mérsékelt reformpolitika fogja jellemezni, amelynek alapja a konverganciaprogramban előírtak betartása lesz. Gyurcsány Ferenc arra számít, hogy egy ilyen alapon működő kormányt az SZDSZ és az MDF biztosan támogat majd. Arra a felvetésre, hogy hajlandó lenne-e a jelenlegi koalíció fennmaradás érdekében lemondani, azt válaszolta: ez csak akkor jöhet szóba, ha az MSZP és az SZDSZ közös akarattal utat nyit egy, a mostaninál radikálisabb reformpolitika megvalósítása előtt.

"Radikálisabb reformpolitikának nem leszek személyi akadálya" -mondta a kormányfő. Gyurcsány Ferenc szerint a szakértői kormány megalakulásának sem ő a gátja, mint mondta erről a parlamentnek kell dönteni. A kormányfő szerint az igazi kérdés az, hogy van-e jelentős többsége az Országgyűlésben egy olyan programnak 2.000 milliárdos kiadáscsökkentéssel jár.

Mint mondta, egyre több tanulmány lát napvilágot, hogy Magyarországon radikálisan kell csökkenteni a költségvetés kiadási oldalát. Az MSZP nem szavazna meg egy ilyen programot - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy az elmúlt időszak 70-80 milliárd forintos csökentései is nagy társadalmi ellenállást váltottak ki. Gyurcsány Ferenc kérdésre válaszolva kitért arra is, hogy szerinte nem szabálytalan, ha egyik cége -a Motim Zrt.- más nagyfogyasztókhoz hasonlóan olcsóbban kapja az áramot. Ha a nyár végi leárazáson, húsz százalékkal olcsóbban adják nekem a fürdőnadrágot, csak úgy mint másoknak, akkor nem élek vissza befolyásommal -mondta. A kormányfő hozzátette, hogy az elmúlt években még soha nem merült fel megalapozottan, hogy cége érdekében miniszterelnökként beavatkozott volna bármilyen ügyben."Hozzám ilyen ügyekben nem lehet bejelentkezni, nem az a miniszterelnök vagyok, nem is leszek" - tette hozzá.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. Gergő_ 2008. április 07. 10:58
  „tetű: a mondat első szakaszát is értelmezd, gondold át újra, hogy mit jelent. a saját véleményemet 2 fórumon beillesztettem, úgy gondolom hogy ez stílusát, és mondanivalóját tekintve merőben eltér néhány skandallumtól. ha máshogyan látod, azt is elfogadom.”
 • 30. Tetű 2008. április 07. 00:05
  „Gergő írta:
  "azokat skandáljuk mindenhol"
  Te Gergő! Mintha ezt máshol is skandáltad volna! Vélemény meg semmi?”
 • 29. Gergő_ 2008. április 06. 21:58
  „hihetetlen hogy egyesek tahó létük ellenére képesek arra, hogy számítógépet kezeljenek, és internetet használjanak, azon weblapokat látogassanak, és fórum-hozzászólásokat küldjenek.

  kíváncsi lennék mennyire vannak tisztában a szociáldemokratizmussal, a liberalizmussal, vagy mondjuk a konzervatizmussal. bár nem vagyok liberális, de aki a liberalizmushoz a "köcsögök" kifejezést társítja, az símán primitív, elárulja a tájékozatlanságát.

  sajnos az ország nagy többségére jellemző ez a tudatlanság jobboldali és baloldali szavazóra egyaránt. azokra is, akik komolyan elhiszik, hogy csak az elmúlt 6 év keserű levét isszuk ma. sajnos nem vagyunk tisztában a tényekkel, a történelmünkkel (19 év), csak a médiában szereplő vezérek jelmondataira harapunk rá, azokat skandáljuk mindenhol, közben pedig halvány fogalmunk sincsen a valóságról, a realitásokól.

  vitatkozhatunk sok mindenről, de ilyen tájékozatlan, és alulművelt stílusban teljességgel felesleges.”
 • 28. Brékó 2008. április 06. 16:08
  „Elftársak! Van egy rossz hírem! Nem lesz sem szoccialista párt, sem szoccialista kormány!”
 • 27. Kolompár Rómeó 2008. április 05. 23:54
  „"A kormányfő hozzátette, hogy az elmúlt években még soha nem merült fel megalapozottan, hogy cége érdekében miniszterelnökként beavatkozott volna bármilyen ügyben."

  Feri mondott egy ilyet is: "Jogszerűen és erkölcsösen jártam el világ életemben mindig. Üzletben, politikában, magánéletben egyaránt." - Népszava, 2006. április 1.

  Nem vagyok OV-fan, meg Ferit is úgy rühellem, hogy a fején tudnék ugrálni. Az elmúlt évek ismeretében ki hisz ennek a görénynek?

  Aki igen, az megérdemli és vendégem egy kólára/sörre/bambira. Szeretném látni a fejét.”
 • 26. Tuskó 2008. április 05. 23:18
  „009!
  Ott nincs ennyi analfabéta mint itt és nem sz@ratták őket 40 éven keresztül! Sok-sok évnek kell még eltelni és sok-sok víznek kell még lefolyni a Tiszán, hogy a magyar demokrácia és kultúra utolérje a nyugati országokét. Gyurcsány és Kóka nagyon örülnek ennek, mert így a bűnözők hírdethetik a "tisztasági csomagot"! Csak itt nem adnak pezsgőt a show végén!”
 • 25. Dreifus 2008. április 05. 22:20
  „Gyurcsány: nyitott, egypárti szocialista kormány lesz! Vagy mégsem?
  Lehet hogy párt sem, kormány sem lesz? Szocialista? Olyan messzire vannak tőle, mint Makó Jeruzsálemhez! Szocialista...lista...lusta...Kac-kac!”
 • 24. Kapuvári 2008. április 05. 17:57
  „Látszik kik szavaznak balra!majd kidöglenek az utolsó kommunisták is,aztán nem lesz szavazójuk!szegény mszp nem lesz 5 százaléka!kibírunk még 6-10 évet,aztán jöhet a fidesz 40 évig!”
 • 23. 009 2008. április 05. 17:53
  „Emberek, nem egymást kellene sértegetni, az elégedetlenségnek vannak okozói, tessék arra haragudni!
  Különben, Európa leggazdagabb országai : Dánia, Svédország, Norvégia, Belgium, Hollandia, Anglia, egyelőre Írország...országok többsége, amelyben még van király! Egyikben jobb élni, mint a másikban! Van, ahol úgynevezett állampolgári nyugdíjat adnak, tehát, akinek nem sikerült nyugdíjalapot megvalósítani, az is kap nyugdíjellátást, érdemes lenne elemezni, hogyhogy nekik olyan jól megy, mit kell tudni és tenni, hogy legalább
  megközelítően jól éljenek a polgárok errefelé is?
  Azt látom, hogy nyugaton ha tüntetnek, az igen határozott és eredményre törekvő tüntetés!
  Ha nincs siker 100 000 emberrel, másnap már 500 000 megy ki és így tovább...”
 • 22. Nooormális? 2008. április 05. 00:57
  „hévalaki!
  Hé senki...”
 • 21. pan.cser 2008. április 04. 23:28
  „Bezárt a sárga ház, "hévalaki " kiszabadult! Muszáj neked folyton rosszul írni a muszájt? A muszáj nem muszály az uszály nem uszáj, te nem h.je vagy hanem h.lye! Csuklás ellen igyál vizet akkor nem rángatódzol a billentyűzeten!”
 • 20. Analfabéta 2008. április 04. 23:08
  „Gyurcsány, Kóka, Horváth Ágnes... egyik kutya, a másik meg eb! Saláta törvények, saláta alkotmány, saláta kormány... ma így lehet romba dönteni egy országot háború nélkül, felelősség és felelősségrevonás nélkül. Az analfabétákat így kell megvezetni és kisemmizni!”
 • 19. hévalaki 2008. április 04. 22:29
  „@ Olvass Kormi ,olvass , vazze a teljes beszédet, elejétől ,a végéig!
  -akkor rájössz,Orbán is annó, benne volt az elkúrásban.@
  ha-ha-ha muszály nevetni ! A többi kormány ártatlan szüzike volt !”
 • 18. Kormi 2008. április 04. 20:26
  „Hévalaki!
  Önmagadtól is lehetsz buta! De hogy ennyire...! A vak valóban nem látja, ha mutogatnak neki! Kb így vagy Te is ezzel! Gyurcsány már mindent beismert, Horn Gábor is értékelte Fercsit! Nem tudsz olvasni, vaksi vagy, vagy elvakult?”
 • 17. hévalaki 2008. április 04. 20:19
  „@ tanulj Kormi, ,tanulj @
  -figyelmedbe ajánlom az egész beszédet. te másolod a padtársad hozzászólását. a fene ,többire nem volt időd,most súgtak he ? @
  -viktorkád is mondott már sok hülyeséget......oszt jónapot.
  #börtönbe velük # ha-ha de sok börtön kell .”
 • 16. Kormi 2008. április 04. 20:05
  „Hévalaki!
  Mire legyek büszke? Fercsire és bűntársaira? Börtönben a helyük! Már beismerő vallomást is tettek: "elqrtuk", "ekkora böszmeséget nem csináltak Európában"! Egyébként is Horn G. is megmondta"menj a pi..ába Feri!" Ennyit a kedvencedről!”
 • 15. hévalaki 2008. április 04. 20:02
  „@ helló Kapuvári ! kerestél !
  - Kevesen voltatok,és lesztek 2010-ben -
  -vigyázz, mindjárt megüt a guta, sebaj megmarad a 300 froncsid .
  ## te kis idióta bárányka ! @”
 • 14. Analfabéta 2008. április 04. 19:59
  „Gyurcsány, Kóka, Horváth Ágnes... egyik kutya, a másik meg eb! Saláta törvények, saláta alkotmány, saláta kormány... ma így lehet romba dönteni egy országot háború nélkül, felelősség és felelősségrevonás nélkül. Az analfabétákat így kell megvezetni és kisemmizni!”
 • 13. Kapuvári 2008. április 04. 19:41
  „Azt nem tudom,hogy az a sok barom balra szavazó hol van,akik 2006-ban elrendezték a sorsunkat?ilyen kormányt választottatok idióták!”
 • 12. tenkes kapitány 2008. április 04. 19:40
  „Nem kellenének ám ezek a "reformok", ha a "4 évig nem csináltunk semmit" helyett, az ország javát keresték volna, s tették volna a dolgukat, amire tőlünk kaptak megbizatást...no, és a fizetésüket is!
  De, hát a komcsi már csak ilyen. Építeni, alkotni nem tud, nincs náluk ennek hagyománya. Kölcsönkérni, elvenni másoktól, azt igen!!!”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén újabb 868 gyógyszer ára csökkent

A gyógyszergyártók árversenyének köszönhetően idén eddig 868 készítmény ára csökkent - jelentette be… Tovább olvasom