Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Gyurcsány: párton kívüli miniszterek is jöhetnek

Még senkivel sem tárgyalt, de már vannak elképzelései Gyurcsány Ferencnek arról, hogy kik lesznek az új miniszterek április 30-a után. Akár párton kívüli szakértők is szóba jöhetnek - mondta a miniszterelnök az MTV Szólás Szabadsága című műsorában vasárnap este.
Gyurcsány Ferenc közölte, úgy érzi, pártja mögötte áll, ezért elképzelhetetlennek tartja, hogy lemondassák. A 2010-es választásokra egy erős, győzelemre esélyes MSZP szeretne, véleménye szerint az, hogy a ciklus közepén mekkora egy párt támogatottsága, az lényegileg nem befolyásolja azt, hogy milyen lesz a 4 év végén. Politikai jövőjét azonban akár ellenzéki szerepben is el tudja képzelni, az üzleti világba nem menne vissza - mondta.

A miniszterelnök szerint még középtávon is el kell felejteni az SZDSZ által szorgalmazott adóreformot, mert annak nincsenek meg a társadalmi és politikai feltételei. Reformokra most inkább az egészségügy, a felsőoktatás és az igazgatás területén van szükség, de megszorítások nélkül - mondta. Egy baloldali kormánytól nehezebben viseli el saját bázisa, ha beavatkozik a jóléti viszonyokba és átalakítja azokat - tette hozzá.

A nyugdíjakról Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy dönteni kell a nyugdíjkorhatár emeléséről, ami egy 5-10 éves folyamat és 2018-2020 körül kezdődne. A mostani 62 éves korhatárt 65 évre növelnék. Ez lenne a feltétele annak, hogy a mai 30-as, 40-es korosztálynak 2050-ben tisztességes nyugdíja legyen - tette hozzá.

A Budapesti Közlekedési Vállalat 18 milliárd forintos plusztámogatásáról a miniszterelnök azt mondta, hogy bár aláírhatná, mégsem teszi meg, mert költségvetés egyensúlyát nem lehet veszélyeztetni.

Olvasóink írták

  • 2. Kapuvári 2008. április 14. 17:29
    „A gyf jövője a börtönben lenne egy normális országban!(a mienk sajnos nem az!)”
  • 1. matriné 2008. április 14. 09:23
    „Hát szerintem az eddigi tapasztalt azt mutatja, hogy ahol a Gyurcsány keze ben van ott az ország lakossága károsúlt lett a saját zsebje, sleppje viszont gazdagodott! Mindegy,hogy párttag-e vagy nem ha a kinevezés gyurcsányi! Akár lehet gergényi vagy az klucsári is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

11 óta lángol egy székesfehérvári szeméttelep

Több méter vastagságban felhalmozott szemét gyulladt ki vasárnap délelőtt a székesfehérvár-csalai… Tovább olvasom