Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Gyurcsány szerint az elmúlt 20 év legnagyobb reformja jön

Az elmúlt húsz év legnagyobb adó- és szociális reformját kívánja végrehajtani a kormány - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Magyar Televízió A Szólás Szabadsága című műsorában.
Az adó- és a szociális témák mellett a harmadik nagy terület a foglalkoztatás kérdése. A válságkezelő csomagból először ezeket részletezik február 16-án, a többi témát egyelőre csak érintőlegesen mutatják be.

Az ezekhez kapcsolódó jogszabályjavaslatokat várhatóan március-április környékén nyújtják majd be az Országgyűlésnek. A javaslatcsomagban lesznek olyanok, amelyek kétharmados többséget igényelnek majd, így például a kisebb parlamentre vonatkozó kitétel, de a "feles törvényekkel"a legtöbb adó- és szociális változtatás keresztülvihető - mondta Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök egy másik nyilatkozatában elmondta: a 300 forint körüli euró árfolyam rendkívül aggasztó, és szerinte a valutát minél előbb be kell vezetni Magyarországon. Elmondása szerint ennek forgatókönyve szeptember végéig készülhet el - írja a Népszava.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. KolompárRómeó 2009. február 03. 18:46
  „54. hozzászólás nemecsekerno_007 2009.02.03. 09:14

  Szerintem én is ugyanezt írtam :)”
 • 54. nemecsekerno_007 2009. február 03. 09:14
  „KolompárRómeó

  Aki tud dolgozni, az dolgozzon. Nagyon meg kéne nyirbálni a szociális kiadásokat és el kéne mondani az embereknek, hogy ez miért kell.

  AZÉ B*ZDMEG MERT HA NEM CSINÁLJUK AKKOR NEMHOGY 13. V. 14. HAVI NYUGDÍJ NEM LESZ, HANEM EGYÁLTALÁN SEMMILYEN NEM LESZ. ELNÉZÉST KÉRÜNK, 6 HÓNAPIG NEM TUDUNK NYUGDÍJAKAT ÉS FIZETÉST ADNI A KÖZALKALMAZOTTAKNAK. Sorry, elk*rtuk.

  Csak ez úgy megy ha ôk is megszorítják a nadrágszíjat. Parlament fele, önkormányzatok fele, megyei regionális párhuzamosságok megszüntetése, MÁV BKV magánkézbe és még sorolhatnám.

  De kár itt verni a nyálunkat :(”
 • 53. KolompárRómeó 2009. február 03. 07:46
  „Nemreg valahol leirtam mar, de ide is idekivankozik.

  Van egy orszag, ahol bevezettek az egykulcsos adorendszert, minden 19% lett. Afa, szja, osztalek, stb. Igen, kozben bevezettek a vizitdijat is, de nem ugy, mint feri messiasunk, aki majdnem duplajara emelte a jarulekokat ES bevezette a vizitdijat IS.

  Aztan szetcsaptak az ingyenelok kozott, amire "ehseglazadas" tort ki, azaz piat es cigit raboltak a szerencsetlen hatranyos helyzetuek. Erre nem az ombucman, meg a sok diszcigany vonult ki, hanem a rendorseg, katonasag, rendet vagtak, par semmirekellot elvertek es lerendeztek a dolgot.

  Ebben az orszagban ma euro van. Par eve meg lesajnaltuk.

  Es nem ugy csokkentettek egyes adokat, hogy masokat meg ugy felemeltek, hogy a netto hozadeka negativ lett. Amit most a mi megmento kozgazdasagi zsenink eppen tervez. Bar az is lehet, hogy delutan mar semmifele reform nem lesz, csak minden ado a duplajara emelkedik.

  Ami holnapra mar 3-szoros emeles lesz. Amilyen surun valtogatja a velemenyet ez a reformer es demokrata.”
 • 52. MANDELA 2009. február 02. 19:10
  „illésel mindenben egyetértek mi nem nagy dolgokat szeretünk volna hanem normális kiszámitható életfeltételeket .”
 • 51. MANDELA 2009. február 02. 19:03
  „FERI ENGEM IS KAPJÁL MÁR EL MERT ÉN IS SZÉDÜLÖK AZ ÉHSÉGTÖL MERT ELKURTÁTOK .MÁR BELÖLED IS KETTÖT LÁTTOK PEDIG EGY IS SOKKKK..”
 • 50. LukSzusz 2009. február 02. 17:06
  „Ez abból áll,hogy azt a kis maradék pénzt még megreformálják maguknak,1-2 éves lepusztult Merci,AUDI,BMW,haveroknak eladva,maguknak vatta új,jutalmak,pénzosztás,aztán viszlát magyarország.”
 • 49. vovozs 2009. február 02. 15:15
  „nem, Ő nem Jézus Mária hanem:
  a "sehonnai bitang ember"”
 • 48. antikos 2009. február 02. 15:02
  „Jézus Mária!!!”
 • 47. illés 2009. február 02. 14:59
  „Normális emberek bizony megtervezik a hiteleiket és nem viszik túlzásba. De jön egy kiszámíthatatlan helyzet és több év nyugi után beüt a vész. Nem hiszem, hogy az egész életemet a szülöknél, vagy minimál albérletben kellene eltöltenem három gyerekkel, most van szükségem normális életkörülményekre, nem 20-30 év múlva, amikor a gyerekeimnek már nem lesz szüksége rám, vagy legalábbis nem olyan formában, mint most.”
 • 46. cselac 2009. február 02. 14:49
  „Sandwitch: az a gond, hogy anno hiába számoltuk ki, hogy mit bírunk, azóta 50%-kal drágult. Bírjuk még, csak ez nem reális.

  Csak annyi bajom van, hogy nem kéne enbloc hülyének nevezni minden hitelest...van a muszályhiteles, meg van a hülyehiteles :)”
 • 45. Sandwitch 2009. február 02. 14:38
  „Illés, sajnos probléma van a hitelekkel. Csak nézd meg a www.zeitgeistmovie.com-on az Addendum-ot. A mai globális pénzügyi rendszer önmaga csődje, és mi vagyunk a rabszolgái. Kénytelenek vagyunk hitelt felvenni, mert mint lentebb is írták, lakni valahol kell. Csak az nem mindegy, hogy meg tud-e maradni valaki a realitások talaján. A többség sajnos nem tud. Nekünk is van hitel a lakáson és mi is kiszámoltuk anno, hogy mennyit bírnánk havonta. Utána átgondoltuk és néztünk egy olcsóbb házat, harmadannyi törlesztővel. Most áldjuk az eszünket minden nap, mert már duplája a törlesztő, és még mindig van tartalékunk.
  Azt viszont megkérdezném a kocsi-részlet miatt síróktól, hogy mi a francnak új autó hitelre???? Jobb érzés a 0 km-est szétrázatni átlag 50-80km-es segességgel ezeken az utakon, havi 60-80ezer törlesztőért???
  Mi a francnak kell valakinek LCD Tv (pont tegnap láttam a Corában, 36 hónapra havi 15800-ért, giganagy), azon élvezhetőbb, netalán művészi szintre emelkedik a Josibarát meg a Maunikasó?
  Ezekkel van baj, amikor fölösleges dolgokra vetetik fel az emberekkel a hitelt, utána meg rokkannak bele a részletekbe, mert válság úgy tűnik csak nálunk van, hiszen az a hülye CHF, JEN meg EURO az istennek se gyengül!!”
 • 44. cselac 2009. február 02. 13:55
  „Igen, erről beszélek Illés. Nem, hogy egy évre, de még fél évre sem. Jó, amit Bokros mond, meg nadrágszíjszorítás...de ha már nincs hova szorítani, akkor dögöljünk meg, vagy mi?”
 • 43. cselac 2009. február 02. 13:54
  „Akkor mi a teendő? Lakjak albérletben, amire majdnem ugyanennyit kifizetek? Lakjon a család a szülőknél, ami megint rossz megoldás. Marad még a híd alja, vagy külföld. Végül is...el lehet menni. Megmondta a főelkapóember.”
 • 42. illés 2009. február 02. 13:52
  „Nem a hitelekkel van a probléma, mert normális viszonyok között a többségnek nem jelent problémát a visszafizetés. Nálunk a kiszámíthatatlanság a szörnyű, nem tudsz több évre tervezni, - válságtól függetlenül -mert fejetlenség miatt az egész jogi háttér változik. Nem tudod, hogy magánemberként, vagy vállalkozóként mire számíts jövőre.”
 • 41. nemecsekerno_007 2009. február 02. 13:50
  „cselac

  Ez igaz akkor, ha a gazdaság szerkezete bírja a versenyt a konkurenciával. Gondolok itt adórendszerre, hivatali ügyintézésre, az oktatás rugalmasságára, az egészségügy szolgáltató jellegére etc...

  Nálunk nincs így. :( Errôl is a politikai elit tehet, illetve mi is egy kicsit. Arról viszont a politikai elit tehet, hogy elhitték az emberek a mantrát. Tudniillik azt, hogy megy a szekér, vehetitek fel a hiteleket. Hazugságok.
  Abban igazad van, hogy egy háztartást nem kellene, hogy padlóra küldjön egy 60-70 ezeres havi törlesztés. Nem is tenne, ha nem lenne töketlen a gazdaságpolitikánk. :(

  Egyébként itt van a lényeg:
  16. hozzászólás robinhood46 2009.02.02. 09:51
  "Mindenki tudja, hgogy mit kellen csinálni, de senki sem meri megcsinálni. Hallgassa Bokrost, a közgazdászokat. Még meg kellene szüntetni a MÁV felét, a szociális támogatást, mindenkinek kellene fizetni biztosítást, negyed ilyen hosszú Gyest, megszüntetni az (alibi) egyetemek felét. Kérdezze a népszavazó Jobboldalt, hogy nekünk minek évente 200 geográfus hallgató, amikor egyre sincs igény. Ezt a képzést miért a nyomorult félvak tanyasi öregasszony támogassa? Mi köze hozzá?"”
 • 40. cselac 2009. február 02. 13:35
  „Én nem értem ezt a hiteldolgot...miért jön elő mindig az, hogy hülye, aki hitelt vesz fel? Akinek nem tud a szülő lakást venni, nem örököl, vagy átlag munkából él, a büdös életbe nem tud hitel nélkül lakást venni. És itt nem nyújtózkodásról van szó. Egy normális országban egy 60-70ezres hiteltörlesztés nem szabadna, hogy leterhelje a családi kasszát. Na, ez nem jól van így!”
 • 39. achilleus 2009. február 02. 13:31
  „Már majdnem megkérdeztem, hol vannak ilyenkor a szakszervezetek?? És szinte azonnal megakad a szemem az alábbi mai híren:
  " Két szocialista politikusnak és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma tiszteletbeli elnökének is meghosszabbította több millió forintos tanácsadási szerződését a Miniszterelnöki Hivatal"
  Hát hol lennéne? A vezetőik Gyurcsány zsebében vannak!”
 • 38. nemecsekerno_007 2009. február 02. 13:28
  „Emberek, ne izmusokról, komcsikról, jobb meg baloldalról beszéljünk már!
  Azzal a felelőtlen, álszent, hazug mentalitással van gond ami a (köz)életünket átszövi. Ami miatt itt jópáran hitelből vettek lapostévét, meg drága autót. ÉBRESZTŐ! Ez mindegy milyen politikai ideológia mentén történt. Vagy a bank csak a FIDESZ-estől veszi vissza a lakást v. a kocsit? Hehh?!
  Itt alapvető gondok vannak a munkához való viszonnyal, a teljesítmény értékelésével és még sorolhatnám.
  "Percemberkékt dáridója tart" Régen írta Ady, de most is k*rvára aktuális.

  Ez a baj, emberek!

  Ja és volt aki asszisztáljon ahhoz ami miatt most ide jutottunk. Ha nem is 10, de legalább 4-5 millió kommunista országa vagyunk a hozzá tartozó politikai garnitúrával együtt. És az istennek nem látjuk a fától az erdőt, mivel az a fa hitelből van és jó vastag. :(”
 • 37. cselac 2009. február 02. 13:19
  „Te mit tennél? Öngyilkos merénylet? CIgányzsidókínaiverés?

  Gyűlölködéssel, veréssel nem lehet semmire menni. Ha te is ezt teszed, semmivel nem vagy jobb, mint akik ezt teszik veled.

  Normális, emberi eszközökkel valódi reformokat. Nem naponta változó ígéreteket. Ennyi idő alatt, annyi pénzzel, amit hozzánk vágtak, legalábbis illett volna valahova eljutni.”
 • 36. dblaci 2009. február 02. 13:13
  „Azonnal le kell váltani ezeket a kunbélákat, mielőtt nem késő. A fidesz csak húzza az időt, álellenzék. Ha így folytatja bűnrészes lesz ebben a hazaárulásban!

  A Jobbik ugyan erősödik hálistennek, egyedül kevés lesz rendszert váltani, emberek, ébresztő!”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GKI: újabb mélyponton a várakozások

Újabb történelmi mélyponton kezdte az évet a tavaly ősz eleje óta romló GKI konjunktúra-index. A GKI… Tovább olvasom