Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Gyurcsány szerint megvalósítható a kormányprogram 2010-ig

Gyurcsány Ferenc szerint a kormány 2010-ig képes megvalósítani a kormányprogramot, a következő két év a Munka, Tudás, Tulajdon programjáról fog szólni - jelentette ki a miniszterelnök szerdán a kisebbségi kormány első ülésén.
Hangsúlyozta: a cél, hogy megérje dolgozni és tanulni, valamint esély legyen a gyarapodásra is. Gyurcsány leszögezte: ha mindezt sikerül megvalósítani, akkor 2010-ben őszintén mer a választók szemébe nézni, mert amit vállaltak azt teljesítették. A miniszterelnök megerősítette: a reformok nem állnak le, a kormány nem áll egy helyben, de sokkal több egyeztetésre lesz szükség. Nem a döntések után, hanem azok előtt kell támogatást szerezni - mondta Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök úgy véli: minden eddiginél jobb esélye van a kormánynak, hogy egységes, karakteres arcot mutasson magáról. Gyurcsány ugyanakkor arra kérte a kormánytagokat, hogy tegyék félre személyes, egyéni céljaikat és képviseljék közösen a kormány céljait. A miniszterelnök szerint a kormányprogram 2010-es megvalósításához minden egyes kormánytag személyes felelősségvállalására is szükség van.

A refomokról szólva a kormányfő leszögezte: nem feladni kell a reformpolitikát, hanem kiszámíthatóvá kell tenni, amire esély is van, hiszen már nincs időkényszer a kabineten. Gyurcsány Ferenc példaként az egészségügyet említette, ahol szerinte siker, hogy az elmúlt években biztosítás-alapúvá vált a rendszer, azonban tovább kell dolgozni, hogy az egészségbiztosítási pénztár valódi biztosítóként szolgálja a biztosítottak érdekeit.

Olvasóink írták

  • 2. ipiapacs 2008. május 07. 18:19
    „1. gondolod, a másik különb lenne? Az új először kapkodna,hiszen nincs programja,mire rájönne elfuserálna több mindent,elszórna egy csomó pénzt. Új kormány új miniszterekkel,végkielégítésekkel.
    Úgyis nemsokára lejár a 2 év minden zűr nélkül. Megmarad a pénz a felesleges szavazásoktól.
    Minek szórni a pénzt ?”
  • 1. legal 2008. május 07. 16:28
    „Kötve hiszem, hogy az SZDSZ talonba (ezzel a feledés paravánja mögé) akarja rakni magát egészen 2010-ig. Szükségszerű lépés számukra esetleg Fodor Gáborral győzelemre kerülő SZDSZ-szel új koalíciót kötni még az ez év végi költségvetési törvény szavazása előtt (ha addig egyetlen más törvénytervezeten nem bukik a kormány) különben az el nem fogadott törvénytervezetek által háromszor ismételve alkotmányos körülmények között a köztársasági elnöknek joga van megvonnia a hatalmat a miniszterelnöktől és új választások kiírását elrendelni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliót zsaroltak ki tizenéves diákok az egyik társuktól

Majdnem félmillió forintot zsarolt ki körülbelül egy hónap alatt egy 13 éves fiú és egy 12 éves lány… Tovább olvasom