Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Gyurcsány szerint nem a vizitdíjon múlik a haza sorsa

A vizitdíj körül kialakult vita indulatkeltésnek jó, de nem ezen múlik a haza sorsa. Ezt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mondta a március 9-i vizitdíj és kórházi napidíj eltörléséről szóló népszavazásról.
Az igazi kérdés a kormányfő szerint az, hogy minden egészségügyi ellátást teljes egészében az adófizető közösségnek kell -e állni, vagy pár százalékot az fizet, aki az ellátást igénybe veszi. A miniszterelnök ezekről egy budapesti sajtótájékoztatón beszélt, ahol bejelentették: 460 új betegágyat vásárol a Fővárosi Bajcsy-Zsilinszki kórház az eddig befolyt vizitdíj és kórházi napidíj bevételből, valamint az OEP-kassza többletbevételéből.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter a sajtótájékoztatón azt mondta: szerinte a népszavazás arról szól, hogy szeretnénk-e olyan egészségügyet, ahol a háziorvosoknak és szakrendelőknek több pénz jut, vagy vegyük el ezt tőlük és ne fejlesszenek.

Olvasóink írták

 • 13. waterbear. 2008. február 27. 14:49
  „Azt gondolom, úgy korrekt, hogy ne csak a doktorok és a szimpatizánsaik gyűjthessenek aláírásokat, legyen az ellenzőknek is erre lehetőségük!

  Látogass el a www.tiszacenter.hu oldalra és ott véleményt nyilváníthatsz akár névvel, akár név nélkül!

  Nézzük meg, hogy a 305 orvos és 3047 állampolgárral szemben mennyien vannak ellene!”
 • 12. Feri 2008. február 17. 09:03
  „Komoly pénzeket elvontak az egészségügyből, ezt velünk vizitdíj és kórházi napidíj címén velünk pótoltatták. az OEP nyereséges lett.
  Ez ugyanaz, mintha emelték volna a járulékainkat (amely Európában igy is a legmagasabb), alul finanszírozzák az egészségügyet, és láss csodát: nyereséges lett az OEP.
  Gratulálok, már megint hazudnak, csúsztatnak és csalnak. Ez a véleményem az egészségügyi kormányzatról.”
 • 11. anonym 2008. február 16. 17:03
  „K !
  Nagy K , vagy kis k ?
  Te az emberek életéért aggódsz, közben uszítod őket ! Mennyire tudjátok ,hogy a hazának és a népnek mi kell ! Kérlek a többség nevében ne nyilatkozz !Nem kaptál rá felhatalmazást ! A hazának az tenne jót ha az ilyen agresszív ,uszító emberek nem lennének! A haza és a " többség békét szeretne ! ! !”
 • 10. anonym 2008. február 16. 16:07
  „húzzunk bele !
  Te biztatsz ,hogy húzzunk bele ! Az meg , hogy én merre , hova, melyik rész fele húzok azt is nehogy már TE mondd meg !
  Talán zavarlak a hozzászólásommal ? Szeretnél magaddal beszélgetni ?
  Nézz a tükörbe ! !”
 • 9. k 2008. február 15. 23:37
  „Nem a haza sorsa múlik hanem az emberek élete!!
  A haza sorsa nem csak ezen múlik!!”
 • 8. húzzunk bele 2008. február 15. 21:17
  „anonym- mindenkivel pimaszkodsz minden fórumon?
  Hancúrozz inkább egyet az oldalbordáddal...hátha levezeted a gerjedelmedet.”
 • 7. IGENIGENIGEN 2008. február 15. 19:30
  „,,AKI HAZUDIK AZ CSAL,AKI HAZUDIK AZ LOP! HAZUDNI,CSALNI CSÚNYA DOLOG!"”
 • 6. anonym 2008. február 15. 18:57
  „pancser !
  A megszólalásod is nagyon pancser !Honnan a csodából tudsz Te mindent ?? Netán kukucskálni szoktál ? Jós is vagy, vagy netán jósoltattál ? Kitől tudod ,hogy a 3x igen után jobb sorsunk lesz ? A " Jobb élet reményéért " Ezt csak remélheted ,de Te sem hiszed biztosan . Áruld már honnan tudod ? De csak ha tuti !”
 • 5. pancser 2008. február 15. 16:44
  „Hazugság minden szavuk. Még Kókát is csalással választották meg, ilyenek dirigálnak nekünk? Emberek 3x igen, minél többen, a jövőnkért ,a gazdasági növekedésért, a jobb élet reményéért!”
 • 4. Cseter János 2008. február 15. 13:46
  „Szerintem inpolrtálni kellene nyomozócsoportokat Magyarországra és rájukbízni, hogy hol a pénz? Kik és hova sikkasztották el a bezsebelt adóforintokat? Kik nem fizették be a jövödelmek után a biztosítási alapokat? Kik nem számolják fel a fekete és a szürke munkáltatókat?
  Hogyan és kik zsákmányolják ki a védtelen hétköznapi embereket?
  Kik, hogyan és mikor éltek vissza a hatalmunkkal? Természetesen eltörölni az elévülést! A hatalom váltogatás kezdetéig visszamenőleg a kérdéses bírói itéleteket felőlbírálni!
  Ennyire egyszerű lenne rendetteni ebben az országban!”
 • 3. Nash 2008. február 15. 13:21
  „Egész arról szól, hogy a T. Fletó és díszes társasága egy vagon pénzt elvett az egészségügytől és a hiányzó összeget a pór nép pótolja ki a saját keresetéből illetve nyugdíjából, hogy az egészségügy valamilyen szinten működni tudjon. Csak azt nem vette figyelembe, hogy ezeknek a kis embereknek a fizetése dugig van adóteherrel és a nyugdíjak is úgy szarok ahogy vannak.És ennek ellenére még a kicsi fizetésből még az egészségügyet is nyomni kell pénzzel. Persze Fletó szarik rá, ő vígan el van a milliárdajival.”
 • 2. ISTVÁN 2008. február 15. 13:05
  „most kapkodnak anépszavazás előtt,eddig miért nem vettek ágyat szegeden a2500 ágyból lett 250 ezt miért nem verik nagydobra,meg azt,hogy nem kellett volna annyit LOPNI MSZP.”
 • 1. Mese 2008. február 15. 12:53
  „A fővárosi kórházban ágyat vesznek,hát ez szuper. Vidék ugye,nem létezik....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb földtömeg csúszott meg Dunaszekcsőn

Az elmúlt éjszaka újabb földcsuszamlás volt Dunaszekcsőn. A már leomlott löszfaltól északra… Tovább olvasom