Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Gyurcsány szerint nem lesz több megszorítás

A közigazgatásba be kell vezetni a versenyszellemet, az önkormányzatok jövője a kistérségi társulásokban van, hiba volt a miniszterek jutalmazása, és nem lesz több megszorítás – mondta a kormányfő az ATV-n.
Az Európai Unióban szinte Magyarországon van a legtöbb önkormányzat, túl sok az alkalmazott. A közalkalmazottak bérköltsége az egész Európai Unióban a második legmagasabb összeg – fogalmazott Gyurcsány Ferenc. A közigazgatásban arra van szükség, hogy az „urambátyám szellemet" a versenyszellem váltsa fel. A teljesítményeket értékelni kell, a kimagaslókat kimagaslóan megfizetni. Elismerte ugyanakkor, hogy nem volt jó kísérlet jutalmazni a minisztereket.

A közigazgatás átalakításáról szólva elmondta: nem kell visszaállítani a közigazgatási államtitkárok posztját a minisztériumokban, és nem perdöntő, hogy melyik tárca felügyeli a rendőrséget. Kijelentette: a következő hónapokban nem tervez kormányátalakítást. Gyurcsány Ferenc az interjúban kijelentette: nem lesz több megszorító intézkedés.

Az önkormányzatokkal kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy nem kell minden községbe hivatal. Az önkormányzatok nem lehetnek zárt kiskirályságok, a jövőt inkább a kistérségi társulásokban látja, amelyek közösen üzemeltetik például több település iskoláját, szociális ellátását. Az önkormányzatoknak a saját adóikból lehet saját bevételük, és az iparűzési adót - jogi problémák miatt - egy más típusú adónak kell felváltania - vélte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mészárlás

a síiták ünnepén

Legkevesebb 40-en meghaltak és 102-en megsebesültek kedden a síita ásúra ünnepen Irakban elkövetett… Tovább olvasom