Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Gyurcsány szerint Orbán javaslatai csődbe visznek

Gyurcsány Ferenc nem indul el az Orbán Viktor által indított felelőtlenségi versenyen. Szerinte ugyanis az hosszútávon árt az országnak. A miniszterelnök szerint a Fidesz elnökének árcsökkentő javaslatai sehová, vagy csődbe vezetik az országot.
A politikai versengés nem mehet el odáig, hogy ártsanak az országnak - mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy az őszöd beszéddel ő ennek fordított hátat és ennek meg is fizették az árát az elmúlt két évben. Ideje lenne, hogy más is elmondja a saját őszödi beszédét és tisztázná viszonyát az országgal - utalt a kormányfő Orbán Viktorra, aki szerinte elárulta az országot és a politikai tisztességet csak azért, mert néhány százalékkal csökkent népszerűsége.

A kormányfő pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján egy középiskolai matematika tanárral magyaráztatta el egy táblánál állva, hogy nem lehet következmények nélkül 20-ról 5 százalékra csökkenteni az áfát, ahogyan azt a Fidesz javasolta. A kormányfő azt mondta, lehet néhány forinttal olcsóbb sertéscomb, de akkor egy hónappal rövidebb a nyugdíj, lehet pár tíz forinttal olcsóbb trappista, de akkor nincs családi pótlék és ha megvalósítanák a Fidesz javaslatait az adórendszerhez sem lehetne hozzányúlni.

A kormányfő elismerte, hogy komoly fejtörést okoznak a folyamos ármelegedések, és mint mondta enyhíteni lehet ezt a nyomást, de jól meg kell választani az eszközöket, amilyen például a panelkorszerűsítési program, vagy a rászorulóknak jutatott célzott támogatás. A kormányfő szerint a most kialakult helyzet politikai értelemben válaszvonal, ahol visszasüllyedhet Magyarország a középszerbe. A kormányfő szerint az általuk képviselt program rövid távon nem olyan népszerű, de legalább vezet valahová,míg az Orbán Viktor által javasoltak sehová sem vezetnek, vagy csődbe viszik az országot. A Fidesz által elindított út olyan politikához vezet vissza, ahol a népboldogítás álcája mögött időnként az ország tönkretétele húzódik meg.

Az áremelkedések hatásainak enyhítése kapcsán a legfontosabb beavatkozásnak a kormányfő azt nevezte, hogy olyan gazdaságpolitikát alakítsanak, amelynek a vége, hogy Magyarországon reálnövekedés van, vagyis jövedelmeink inflációt meghaladó módon emelkednek.

Olvasóink írták

 • 14. Kolompár Rómeó 2008. július 06. 23:34
  „magyarok: te egy fasz vagy.”
 • 13. kudaj 2008. július 06. 14:50
  „ez a "magyarok" nevű írogató egy debil!én nem nyalom senki seggét!független hazafias kormányt akarok!IGAZ MAGYAROKAT A PARLAMENTBE!!!!!!!!!!!!senkire nem fogok szavazni azok közül akik most a parlamentben "ücsörögnek"!!!!!”
 • 12. magyarok 2008. július 06. 12:21
  „Akkor nyaljátok Orbán seggét szélsőjobbosok...”
 • 11. boszorka 2008. július 04. 22:21
  „hajrá feri igy tovább meg vagyok elégedve”
 • 10. gyaurok 2008. július 04. 20:49
  „feltételezem, gyurcsány esetleg a hozzá hasonló gyengeelméjüek táborának igérget még, !!!!!!!!!csak-csak tisztában van azzal ,hogy mennyire hiteltelen ő ebben az országban??!!!”
 • 9. nickboy 2008. július 04. 19:26
  „Sikerült egy sajtótájékoztatón előadni, hogy mi is a baja a kormánynak!......... NEM HOZZÁÉRTŐ EMBEREK TÁMASZTJÁK ALÁ A DÖNTÉSEKET!!!!!!
  Adókérdésekben talán nem egy matek tanárt kellene megkérdezni, hanem mondjuk egy gazdasági szakembert. Talán ő hitelesebb választ tud adni.

  Köszönjük, Emese!...... azaz köszönjük Feri! Szép munka volt, csak így tovább..... :)”
 • 8. rvil 2008. július 04. 19:11
  „Az a baj Ferikém,hogy neked már egy újszülött sem hisz...Ennél nagyobb csődben már nem is lehetne az ország,mint amiben van..Tavaly kb 4.5% emelkedett a jövedelmem,az infláció közel 8%volt...Hol van itt a reálnövekedés???Vagy majd 2010ben???Remélem egyre kevesebben veszik be ezeket a meséket a szép új világról...”
 • 7. naca 2008. július 04. 18:42
  „GYF tegnap még azt mondta, nyitott minden javaslatra. Ma a javaslattevőt le hazaárulózza. Először magába nézzen és tartson önvizsgálatot. Nem csalódtam benne, mert rögtön a nyugdíjakat és a rászorulókat kapta elő, mint a Fidesz által veszélyeztetett csoportot. Rászorulók, gondolom a romák. Na persze, szavazóbázis. De rendben, ne fogadja el a javaslatokat, álljon elő saját, hatékony és rövid időn belül megvalósíthatóval. Mert nekünk az semmit nem jelent, hogy majd, meg hosszútávon. Addig nagyon sok, ráadásul becsületesen dolgozó, család nélkülözik, ne adj isten éhezik!!”
 • 6. Balogh Gábor 2008. július 04. 17:16
  „feri ! Ennél lejjebb , csődbe már ugyan hová ???
  bégé”
 • 5. Kolompár Rómeó 2008. július 04. 16:45
  „"Gyurcsány szerint Orbán javaslatai csődbe visznek".

  A javaslatok nem. A tettek viszont igen. 6 eve Orban csak javasolni (kovetelni, fenyegetni, stb.) tud, de a tettek GyF-hez kotodnek (jo, hozza csak 4 ev).

  Nem, nem vagyok OV-fan, szamomra mindketten egyforman sz@remberek. GyF egy kicsit jobban.”
 • 4. maci52 2008. július 04. 16:43
  „Ferikém,ennél nagyobb csődbe már akarva sem lehet vezetni bennünket,már az egész ország a ti zsebeitekben van,ellopni már nincs mit,lassan törvénybe iktatjátok magatoknak a grófi,bárói címet.Botkát,Ujhülyét tekintetes úrnak kell szólítani,itt nem lesz csőd,már az van te félkegyelmű,jól sikerült a kocsid festése? tetszik a színe?”
 • 3. cyt 2008. július 04. 16:39
  „Meddig kell még egy erkölcstelen, hazudozó, másokat rágalmazó, skizofrén ember eszelős dumáit hallgatni, aztán meg a szolgalelkú médiában elolvasni és kommentálva látni is??????????????????????????????????????????”
 • 2. kudaj 2008. július 04. 15:03
  „Már csődben vagyunk!lásd:kórházleépítés, összevonások,vasúti szárnyvonalak megszűnése,iskolák megszűnése,növekvő államadósság stb...stb.....ők azért tovább mutyiznak/ócska kormánylap 200 milla,kocsifestés 4.5 milla,szabadságpénz(60000/nap)és még sorolhatnám napestig!DÖGÖLJ MEG gyurcsány!”
 • 1. lilik 2008. július 04. 14:56
  „Népnyúzó kommunista banda. Ti hová vezettétek 6 év alatt az országot?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kesznyétenbe készül a Magyar Gárda?

A Magyar Gárda borsodi százada közleményében állítja: lincshangulat van Kesznyétenben. A település… Tovább olvasom