Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Gyurcsány Tina Turner koncerten - a Fidesz szerint képmutató

A Fidesz szerint felháborító és képmutató, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton Bécsbe utazott, ahol megnézte Tina Turner amerikai énekesnő koncertjét.
Daróczi Dávid kormányszóvivő közölte: a kormányfőt meghívták az eseményre, a belépőket nem ő fizette és a biztosítása sem került többletpénzbe.

A fideszes Bernáth Ildikó vasárnapi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva felháborítónak és képmutatónak nevezte, hogy a válság közepén a miniszterelnök Bécsbe utazott koncertre. "Hogy van ehhez képe" - tette fel a kérdést az ellenzéki politikus.

Daróczi Dávid ugyanakkor leszögezte: Gyurcsány Ferenc egy meghívásnak tett eleget és nem ő fizette a jegyeket. A kormányszóvivő hozzátette: természetesen a miniszterelnököt Bécsben is biztosította a köztársasági őrezred, azonban ezt akkor is megtették volna, ha otthon ül.

Daróczi éppen ezért azt kéri a Fidesztől, készítsen iránymutatást, amelyből kiderül, hogy válság idején mit hetet és mit nem a kormányfő: járhat-e moziba, színházba és koncertre.

Olvasóink írták

77 hozzászólás
 • 77. aranka2 2009. február 10. 09:40
  „Cselac, én kb. 10 éves koromban már többnyire láttam az összefüggést két, egymást követően leírt mondat között. A küszöbön álló polgárháborús viszonyokat vizionáló mondatomat követte ugyanis az általad sérelmezett megállapításom. Olvass figyelmesebben!”
 • 76. cselac 2009. február 09. 14:06
  „aranka2: az ön imádott emberei saját maguknak köszönhetik a szélsőjobb megerősödését. Alig kellett valamit tenniük. Kampány nélkül is megtették az események és a nyilatkozatok a hatásukat.”
 • 75. achilleus 2009. február 09. 14:06
  „Achilleus, 63." bejegyzésedben semmi szenvednivaló nincs. Ha valaki hülye, azt meg kell mutatni!"
  Na de ennyire, ArankaB52-es ;-)”
 • 74. cselac 2009. február 09. 14:00
  „71. hozzászólás utolsó előtti mondatához szeretnék gratulálni kedves aranka! Tehát Ön a Jobbik felelősségének tartja az említett élsportoló kivégzését, ill. a másik kettő gyilkossági kísérletét.

  Gratulálok! Várom az említett hozzászólásoknál ezen kijelentését.”
 • 73. aranka2 2009. február 09. 13:35
  „Achilleus, 63. bejegyzésedben semmi szenvednivaló nincs. Ha valaki hülye, azt meg kell mutatni! Hosszú idő óta ez az első szimpatikus kormányszóvivői megnyilatkozás.
  Más. A leglátogatottabb hírhez nincs hozzáfűznivalóm. Haladunk a nyílt polgárháború felé, ebben mszp, fidesz egyaránt bűnös (sőt, a szadesz is). Sok cigány is az, de A cigányok NEM! A jobbik, meg a többi uszító szélsőjobb természetesen a fő felelősséget viseli. Az is hibás, aki leáll velük vitatkozni.”
 • 72. cselac 2009. február 09. 13:29
  „felháborodott: arról szól a fáma, hogy őszentségét meghívták és ingyen volt ott...bár továbbra is csak remélni merem, hogy jövőre Basescut meghívják a Madonna koncertre...”
 • 71. felháborodott 2009. február 09. 13:21
  „Én nem vagyok egy Gyurcsány rajongó, de azért azt gondolom, hogyha valaki ilyen gazdag, mint ő, nyugodtan
  elmehet koncertre Bécsbe. Azt persze nem tudom, hogy ilyenkor mennyibe kerül a biztosítása, nyilván ez az adófizetők zsebére megy. Talán ez az, amiről lehetne vitatkozni és nem magán a tényen, hogy külföldre megy koncertre. Van miből megvennie a jegyet, márha nem ingyen kapta.”
 • 70. cselac 2009. február 09. 13:02
  „Jól van no, kell közpénzből költeni egy csöppet erre a finom kis gerontofil hajlamra...de így mi lesz szegény öregecskedő feleségekkel?”
 • 69. _palla_ 2009. február 09. 12:56
  „Szerintem röhejes ezen fennakadni.
  Nem rajongok Gy. F.-ért, de túlzás beleszólni, mit csinál hétvégén. (amennyiben nem sikkaszt a szórakozásra) Ha fejére hamut hintve otthon sopánkodik, önmagában attól semmi nem lesz jobb - ahogy rosszabb sem attól, hogy megnézte Tina Turnert.”
 • 68. achilleus 2009. február 09. 12:28
  „Hogy mik vannak??
  "Kikérte magának Bárdos András, az egyik kereskedelmi csatorna hírcelebje, hogy ő Gyurcsány Ferenccel együtt mulatott volna Bécsben, Tina Turner koncertjén. A csatorna szóvivőjével azt üzente az MNO-nak: ne csúsztassunk, ő csupán a büfében futott össze véletlenül Gyurcsánnyal."
  * * *
  Nézzünk egy 2003-as hírt a ma.hu-n, amikor még nem volt ciki Medgyessyvel és Gyurcsánnyal koktélozni Kubában... "Medgyessy Péter mellett más illusztris magyar vendégei is vannak a kubai Varadero egyik szállodájának. A Melia Las Americas hotelben pihen a kormányfő főtanácsadója (Gyurcsány Ferenc - a szerk.) feleségével, a kancellárián dolgozó Dobrev Klárával. Velük vannak médiaszemélyiségek is: Bárdos András, a TV2 hírháttérműsorának vezetője és neje, a csatorna hírműsorát vezető Máté Krisztina."”
 • 67. a5dealas 2009. február 09. 12:27
  „Már nem azért de ha a miniszterelnök elmegy egy előadásra az biztos hogy nem 1000-ft-os hanem a százszorosa is lehet. Nem a bécsiről van szó hanem bármelyik másik előadásra. Az országban hatalmas a szegénység és a munkanélküliség, Ő meg szórakozni jár. A másik meg az hogy a kintléte alatt sem egy olcsó panzióban szállt meh az fix, hanem egy ötcsillagosba, de ha tehetné egy 100-csillagosba is elmenne. Példát kéne mutatnia a népnek hogy Ő is együttérez a szegény néppel és nem szórakozna önnfeledve mintha nem is lenne itthon semmi baj......”
 • 66. latyi 2009. február 09. 12:22
  „Úgy gondolom talán most nem azzal kellene foglalkozni hogy a GYurcsány hogyan tölti szabad idejét,hanem hogy egyáltalán meddig tűri még a közvélemény az általa és holdudvara által hozott rossz döntések sorát.”
 • 65. achilleus 2009. február 09. 12:13
  „54. hozzászólás cselac 2009.02.09. 10:46
  Hát még ha az egészet beidézném! Az aztán a lesüllyedés!
  Tudjátok mit, szenvedjünk,íme:

  "Szeretne részletes útmutatást kapni a miniszterelnök
  Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Tina Turner koncertjén járt szombaton este Bécsben - erősítette meg kérdésre válaszolva a kormányszóvivő a vasárnapi, soron kívüli kormányülés után tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: a miniszterelnököt és családját meghívták a koncertre, aminek nagyon örült. Ahogyan annak is, hogy a koncerten nagyon sok magyarral - köztük közéleti személyiségekkel is - találkozott, akik odamentek hozzá, üdvözölték, és aztán közösen nézték a koncertet - tette hozzá. Daróczi Dávid kitért arra: a miniszterelnök azt kéri a fideszes politikusoktól, hogy adjanak útmutatást, mi az, amit a kormányfő válság idején tehet, és mi az, amit nem. Feltetette a kérdést: lehet-e válság idején moziba, színházba, koncertre menni? "Hogy ha színházba kíván menni a miniszterelnök, akkor milyen darabokat nézhet meg, és milyeneket nem: megnézheti-e például Woody Allen egy darabját, vagy kizárólag a Bánk Bánra mehet el?" - sorolta a kérdéseket a kormányszóvivő. A kormányfő arra is kíváncsi, hogy ha koncertről van szó, akkor "elmehet-e Tina Turner koncertjére, vagy kizárólag az Edda koncertjére mehet el". Ebben szeretne részletes útmutatást kapni a miniszterelnök a Fidesz képviselőitől - közölte.”
 • 64. dondongó 2009. február 09. 11:54
  „Nem értem a felhajtást. A nálunk azért hangyabokányival demokratikusabb Angliában teljesen természetes az, hogy a (bulvár)sajtó beszámol a királyi család, vagy éppen a vezető politikusok életének minden olyan mozzanatáról, amelyről tudomást szerez. Ferencünk is celeb, ezzel meg kéne barátkoznia. Hamár a miniszterelnökség nem megy...”
 • 63. petermeister 2009. február 09. 11:14
  „Az igazi baj, hogy amikor a válság méretéről, vagy a cigánybűnözés nemlétezéséről beszélnek, akkor már fele ennyi komment sem érkezik ("tisztelet" a kivételnek). Vagyis honos - bár hontalanságot érdemlő - "atyáink" a politika játszóterén elérték, hogy NE Velük, az ő felelősségükkel játszadozzunk, a golyóikat szorongatva, hanem a saját pöcsikénkkel pancsoljunk a homokozóban. Na ez a baj. A népbutítás elérte célját.”
 • 62. cselac 2009. február 09. 11:11
  „De amúgy az meg kit érdekel, hogy most az ellenzék hogyan viselkedik, de őszintén? Aki hatalmon van, az irányít és elsősorban annak kell példát mutatni, kedves szuperFerencért rajongó hölgyeim. Továbbra is fenntartom: a fidesz kijelentése óriási nagy baromság.”
 • 61. Conquer 2009. február 09. 11:09
  „Milyen szép is lehetett, amikor Tina Turner elénekelte a mi Ferinknek a Simply the best-et :))”
 • 60. gyarmati_nő 2009. február 09. 10:59
  „Gondolom, a fideszes képviselők szolidaritásból kenyéren és vízen élnek...”
 • 59. micsibucsi 2009. február 09. 10:53
  „Mondjuk az nagyobb hír lenne, ha Tina jönne valami Gy. F: által előadott ripacskodásra! :)”
 • 58. micsibucsi 2009. február 09. 10:52
  „Mondjuk az nagyobb hír lenne, ha Tina jönne valami Gy. F: ltal előadott ripacskodásra! :)”
77 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

60 milliárdot kell megspórolniuk a minisztériumoknak

A kormány számításai szerint a költségvetés tervezéséhez képest rosszabb makrogazdasági adatok miatt… Tovább olvasom