Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Gyurcsány több rendőrt szeretne látni az utcán

Minél hamarabb növelni kell az utcán szolgálatot teljesítő rendőrök számát a közbiztonság, illetve a lakosság biztonságérzetének javítása érdekében - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.
Minél hamarabb növelni kell az utcán szolgálatot teljesítő rendőrök számát a közbiztonság, illetve a lakosság biztonságérzetének javítása érdekében - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken, miután egyeztetett Kaposvári Bertalannal, a Legfelsőbb Bíróság elnökhelyettesével, Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterrel, valamint Bencze József országos rendőrfőkapitánnyal.

A miniszterelnök szerint elsősorban Budapesten, ahová nem jelentkeznek rendőrök, illetve a legnehezebb helyzetben lévő vidékeken, ahol nincs elég forrás - mint például Abaúj, Szatmár, dél-Bihar és dél-Baranya - kell növelni a rendőrök számát. Gyurcsány hozzátette: a közbiztonság védelmében szerepet vállaló helyi erők - polgárőrség, városőrség, mezőőrség - jogait ki kell terjeszteni és javítani kell együttműködésüket a rendőrséggel.

Gyurcsány Ferenc elismerte, hogy ahol nagyobb a szegénység, ott rosszabb a közbiztonság, több a kisebb értékre elkövetett bűncselekmény, illetve a mindennapokat zavaró cselekedet. A miniszterelnök hozzátette: ma Magyarországon a szegénység sokkal jobban sújtja a roma lakosságot.

A kormányfő elmondta: Bencze József néhány napon belül elkészíti javaslatát arról, hogy a rendőrség saját forrásaiból mennyivel tud több rendőrt kivezényelni az utcára, akár úgy is, hogy az irodai munkában nem rendőrök veszik át a rendőrök munkáját. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: ezen felül az országos rendőrfőkapitány arra is tesz javaslatot, hogy mennyi állami segítségre van szüksége a rendőrségnek. A miniszterelnök leszögezte: ha plusz forrást kell adni a rendőrségnek, akkor azt máshonnan kell majd elvenni, mert a költségvetésben nincs mozgástér.

Olvasóink írták

 • 4. flower 2009. február 08. 07:28
  „"Minél hamarabb növelni kell az utcán szolgálatot teljesítő rendőrök számát a közbiztonság, illetve a lakosság biztonságérzetének javítása érdekében "

  Hát pont ők zaklatnak...
  Engem még cigány nem tudott meglopni, de rendőr igen.”
 • 3. flexsnake 2009. február 07. 22:39
  „Ugye nem úgy akar több rendőrt utcán látni mert kirúgja őket? Esetleg a lakása előtt állomásozhatnak és akkor látni fog sokat.
  Fel kellene fogni hogy a rendőr nem növény hogy dugványozzuk, metsszük és szaporítsuk. Nincsenek gyors képző iskolák. És a jelentkezők egy része alkalmatlannak bizonyul ezért soha nem is lesz rendőr. Szóval több rendőr nem lesz mert évek kellenek ahhoz hogy elvégezzék a sulit és évek ahhoz hogy egyáltalán kedvet csináljanak ehhez a pályához.”
 • 2. egy 2009. február 06. 16:14
  „A miniszterelnök leszögezte: ha plusz forrást kell adni a rendőrségnek, akkor azt máshonnan kell majd elvenni, mert a költségvetésben nincs mozgástér... A kis huncut. Már egyből védekezik, hogy miért nem lesz pénz a kasszában!
  Szigorúbb válogatási, és ellenőrzési rendszer, hogy a rendőreink ne olyanok legyenek, mint az önkéntes rendőrök anno... Boldog-boldogtalan.
  Nem hiszem, hogy ilyen kevés joggal rendelkezve szívesen dolgozik a rendőr havi 70-80 ezer forintért...
  Adjunk több pénzt, és JOGOT nekik!!! Bár ez teljesíthetetlen kérés, mert most jutott eszembe egy másik cikk itt az újságban, ami Gergényiről szól... A fejétől büdösödik a hal...”
 • 1. KolompárRómeó 2009. február 06. 10:06
  „Ez a cim enyhen szolva felreertheto...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üres kézzel menekültek el a pénzváltórablók

Pénzváltót próbált kirabolni két férfi csütörtökön este Mosonmagyaróváron. Az arcukat eltakaró… Tovább olvasom