Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Gyurcsány: új egészségügyi miniszter kell

A miniszterelnök a szombati országos pártértekezleten kifejtette, az MSZP és ő maga is felelős azért, hogy a kormány által képviselt nemzeti progresszió vesztésre áll. Az MSZP-nek és az SZDSZ-nek közösen új egészségügyi minisztert kell jelölniük - jelentette be.
A következő két-három hónapban ki kell jelölni a következő két év feladatait, ehhez pedig újra kell gondolni a kormányprogramot, a koalíciós szerződést, a kormány felépítését és a kormány tagjainak listáját is, ki kell nyitni minden személyi kérdést - mondta Gyurcsány Ferenc az MSZP szombati országos pártértekezletén, aki bejelentette: az MSZP-nek és az SZDSZ-nek új egészségügyi minisztert kell jelölnie. A kormányfő több mint másfél órás vitaindítójában leszögezte: az SZDSZ-nek le kell szállnia a magas lóról, a jövőben több szakértelmet és párbeszédet kért a koalíciós partnertől.

A miniszterelnök először arról beszélt, hogy szerinte ma Magyarországon a nemzeti progresszió és a szociális, gazdasági populizmus versenyez egymással. Gyurcsány úgy véli: a nemzeti progressziónak ma az MSZP a fő politikai ereje és ebben a szerepben szeretné megtartani is a szocialista pártot, ehhez szeretne minél nagyobb támogatottságot szerezni. A kormányfő szerint az ellenzék által képviselt szociális, gazdasági populizmus összetevői a szociális demagógia, a nemzeti felsőbbrendűség, az anti-parlamentarizmus, az antiszemitizmus és a riválisok fenyegetése.

Gyurcsány Ferenc ugyanakkor elismerte, hogy jelenleg a nemzeti progresszió vesztésre áll, amiért az MSZP, a kormány és személyesen ő is felelős. A pártelnök szerint négy dologban hibáztak. Egyrészt részt vettek az évtized első felében abban a "szociális álomkergetésben," aminek hatására az emberek elhitték: "2002-ben a két száznapos programmal meg lehet oldani minden problémát, ehhez képest most csodálkozunk, hogy az ország most nem akarja elfogadni tőlünk, hogy vizitdíjat kellene fizetnie."

A második hibának a 2006. január 1-én elfogadott adócsökkentési programot nevezte, amely szerinte megalapozatlan volt. A harmadik hibának azt nevezte Gyurcsány, hogy az MSZP sokszor elodázta a reform-döntéseket, a kelleténél többször ijedtek meg, és végül már nem volt elég idő mindenkivel megbeszélni a változásokat, hanem cselekedni kellett.

A negyedik hibát az őszödi beszéd kapcsán Gyurcsány Ferenc saját maga politikai és talán történelmi tévedésének nevezte. A kormányfő elismerte, hogy nem mert 2006 tavaszán odaállni az ország elé és közölni: "úgy látom Magyarország, hogy változtatni kell egy sor dolgon, az eddigi út nem folytatható, mert tele van illúzióval. Sok helyen nem volt igazunk, bár mi kormányoztunk, sok dologban nekünk van felelősségünk, éppen ezért ezt és ezt kell tenni, ehhez kérünk támogatást." Gyurcsány Ferenc szombaton elismerte, hogy meg akarta spórolni ezt a szembenézést, és azt remélte, ha majd kormányoznak "az felülírja a múltat."

A miniszterelnök ezután beszélt az SZDSZ-ről. Azt üzente a koalíciós partnerüknek, hogy szálljanak le a magas lóról, és nem kell olyan magasan hordaniuk az orrukat. A kormányfő szerint nem a reformpolitikával van a baj, hanem a "reformkioktatással, a reformgőggel és a reformblablával". Gyurcsány Ferenc éppen ezért több párbeszédet és szakértelmet kért a koalíciós partnertől. A miniszterelnök kijelentéseit többször is hosszú tapssal fogadták a pártértekezleten jelenlévő szocialista országos és helyi politikusok.

Az MSZP elnöke ezután a teendőkről beszélt, hogy észre kell vennie az MSZP-nek és a koalíciónak is, hogy több a hiba és a tévedés a saját politikájukban, hogy vérszomjasabb az ellenzék, és nagyobb kihívás előtt állnak, mint azt korábban hitték. A kormányfő hangsúlyozta: éppen ezért egyetlen "tabu-kérdést" sem szabad kihagyni és újra kell fogalmazni a programot, újra kell szervezni a nemzeti progresszió erőit. Az MSZP-ről és az SZDSZ-ről szólva a miniszterelnök kijelentette: nem hangzatos kijelentések és szereplés kell, hanem munka, kevesebbet kell beszélni a reformokról és többet kell tenni azért, hogy az emberek értsék azt, végül pedig kevesebbet kell foglalkozniuk a koalíciós partnereknek egymással. A miniszterelnök hozzátette: "ha valaki úgy gondolja, hogy van saját programja, akkor azt megvalósíthatja, de semmiképpen ne az MSZP rovására tegye." Gyurcsány Ferenc elmondta: a koalíciós szerződés nem szentírás és két év után igenis van benne mit újragondolni. Ha 2010-ig szeretnének kormányozni, akkor a" koalíció nem játék," de a koalícióval nem lehet zsarolni, sem az egyik, sem a másik oldalon - mondta az MSZP elnöke. "Ha valakinek valami nem tetszik, nem lehet úgy viselkedni, mint egy megbántott szerető" - fogalmazott a kormányfő, aki hozzátette: ez eddig az MSZP-ben nem volt szokás és határozottan arra kér mindenkit, ne is legyen.

A miniszterelnök itt jelentette be, hogy az MSZP-nek és az SZDSZ-nek közösen új egészségügyi minisztert kell jelölnie, az egészségbiztosítási törvényt pedig korrigálni kell. Gyurcsány szerint ugyanis az egészségügyi reform "körül elfogyott a levegő." Az MSZP elnöke elmondta: bejelentése előtt tájékoztatta Kóka Jánost az SZDSZ elnökét és Horváth Ágnes (SZDSZ) egészségügyi minisztert is, akik "nem voltak boldogak, de ez természetes." Gyurcsány Ferenc hozzátette: a háta közepére sem hiányzik egy konfliktus az SZDSZ-szel és reméli, hogy Kóka János megértéssel és elfogadással viszonyul a kérdéshez. Az egészségügyi reformmal kapcsolatban a miniszterelnök leszögezte: nem szabad az eredeti célokat sutba dobni, de tudomásul kell venni, hogy az ország fele nem tudja, jó-e neki az új rendszer. Gyurcsány szerint az egészségügyet nem kioktatni kell, hanem meg kell beszélni, hogyan oldják meg a mostani problémákat és hogyan vezessék be az újabb változtatásokat.

A kormányfő ezután kijelentette: nem mond le, amíg ezt a munkát el nem végzik. A pártelnök türelmet kért az MSZP-től legalább júniusig, szerinte legfeljebb ezután lehet kongresszust tartani, ahol lehet tisztújítás. "Addig vagyok elnök, amíg a párt úgy látja, dolga van velem" - mondta Gyurcsány. A miniszterelnök szerint a következő két-három hónapban ki kell jelölni a következő két év feladatait, ehhez pedig újra kell gondolni a kormányprogramot, a koalíciós szerződést, a kormány felépítését és a kormány tagjainak listáját is, ki kell nyitni minden személyi kérdést.

A pártelnök beszélt arról is, hogy a kormánynak nem szabad az ellenzék populizmusára populizmussal válaszolnia. Szerinte az a kormány legnagyobb erénye, hogy megértette: nem szabad minden áron győzni, vannak eszközök, amiket ki kell zárni. Gyurcsány Ferenc saját pártjának üzenve elmondta: minden esetben nemet fog mondani azokra a kérésekre, amelyek bár pillanatnyilag javítanák a kormány és a párt népszerűségét, de nem vállalhatóak. "Ha valaki odajön hozzám és azt mondja: Ferikém emeljük meg a nyugdíjakat legalább ötezer forinttal és nyerünk hárommillió szavazatot, azt mondom, nem. Ha egy polgármester odajön, hogy Ferikém, tutiba hozom a várost, ha fel tudjuk újítani a főteret, ehhez pedig bele kéne nyúlni az uniós támogatásokba és a Veres Janitól meg kéne egy kis önrész, azt felelem majd, hogy nem" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Végül a miniszterelnök-pártelnök kijelentette: "szerintem jó oldalon vagyunk, de ha nem változtatunk elég sokat, akkor veszíteni fogunk."

A pártértkezlet programja

Nyakó István elmondta: a párt szervezeteinek vezetői, a települési és a megyei önkormányzati képviselők, az országos testületek tagjai, az országgyűlési és európai parlamenti képviselők, a párt kongresszusi küldöttei, valamint az országos tagozatok, platformok képviselői lesznek jelen a rendezvényen. A pártértekezleten Mandur László elnökségi tag és a parlament alelnöke nyitja meg, majd Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök mond vitaindítót, Simon Gábor az Országos Választmány elnöke pedig a kedden zárult pártszavazás eredményeit ismerteti.

Ezután a meghívottak zárt szekcióüléseken folytatják a munkát hat témában. Az első három szekció a miniszterelnök által meghirdetett Munka, Tudás, Tulajdon pontjairól szól, a másik három pedig a párttal foglalkozik. A munkáról szóló szekciót Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese, honvédelmi miniszter, Lamperth Mónika, a párt elnökségi tagja, szociális és munkaügyi miniszter, illetve Török Zsolt, a programért felelős miniszterelnöki megbízott vezeti majd. A tudás fejlesztésével kapcsolatos tanácskozást Hiller István, az MSZP alelnöke, oktatási és kulturális miniszter, illetve Tóth Tiborné miniszterelnöki megbízott vezeti. A tulajdonnal kapcsolatos szekciót Puch László, az MSZP pénztárnoka és Molnár Csaba, az Új tulajdonosi programért felelős miniszterelnöki megbízott vezeti. A negyedik szekció az MSZP szervezeteinek működéséről, a hálózatépítésről szól, ezt Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese, Butor Klára pártigazgató és Varju László, az MSZP ügyvezetője vezeti majd. Az MSZP tagozataival, platformjaival foglalkozó szekciót Kiss Péter, az MSZP alelnöke, kancelláriaminiszter, és Simon Gábor vezeti. Végül a baloldali polgárosodásról szóló szekciót Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezető és Baja Ferenc, a Táncsics Alapítvány kuratóriumi elnöke irányítja majd.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. Szilas 2008. március 30. 17:55
  „Nem kell sok idő, ha így folytatódik elérjük az 1945-ös fejlettségi szintet, kezdődhet az ország újjáépítése. A gazdaság mélyponton, az államadósság csóúcsra járatva, az önkormányzatok kifosztva, a kassza kiürítve. Az etársak meg menetelnek a liberális lenini ösvényen! Ideje lenne befejezni a tesze-toszát elvtársak! Munka semmi a fizetést meg felvesszük? Mekk-mesterekre nincsen szükségünk! Már Horn Gabi is megmondta!”
 • 38. Switzerland 2008. március 30. 15:54
  „6 év kormányzás után jön rá a Miniszterelnök úr és pártja, hogy az eddigi program nem ért semmit? Nevetséges. Az ellenzék helyett pedig úgy gondolom a jelenlegi kormánypártok a populisták. Ki igérte az adócsökkentést, ki mondta, hogy dübörög a gazdaság? Ki? Talán Orbánék? Vagy Dávid Ibolyáék? Ugyan kérem! Gyurcsány úr a sleppjével együtt húzzon el kérem!”
 • 37. Balogh Gábor 2008. március 30. 12:44
  „Lassan már egy új ország kell. A régi nagyon megkopott, kifosztott, lerabolt . . .
  bégé”
 • 36. K.B. 2008. március 30. 10:39
  „Kedves porter! !

  10-es hozzászóláshoz: én nem gondolnám, hogy közel húsz évvel a rendszerváltás után "nyavajgás" és "csodavárás" lenne az emberek azon kívánsága, hogy ne attól keljen rettegni, hogy mikor és hogy nehezedik tovább az életünk! Ennyi idő után joggal várja el mindenki, hogy vére jobb legyen, könnyebb legyen az életünk! Azt hiszem, az emberek többsége ezért már igen is nagyon sok áldozatot hozott - és úgy tűnik eredménytelenül!”
 • 35. zmzm 2008. március 30. 10:14
  „Azon hozzászólóktól akik azt írták: "egyik kutya, másik eb" azt kérdezném: miért gondolják így? Szvsz: a jelenlegi kormány 6 éve van hatalmon. Az ebben az időszakban történt minden egyes lépésért ők a felelősek, hiszen ők szavazták meg pl. az eü.-i tv.-t is. (Nem Horváth Ágnes egyedül és nem csak a kormánytagok meg a miniszterek) A következményekért is ők a felelősek. Az igazat megvallva: a hócsukám ki van ezzel a "kofa romantikával", miszerint a baloldal hozza a jogszabályokat, de ha rosszul sül el, a felelősség mindannyiunké.”
 • 34. sziókamiókaidiótamagyarok 2008. március 30. 10:07
  „Gyurcsány a zseniális! A legnagyobb eddigi magyar sakkjátékos! Az orránál fogva vezet mindenkit,majd mikor menesztik v. lemond ( teljesen mindegy) egy gyönyörűen kiépített mini hatalmi státuszban magyarország elsőrangú hadura lesz. Egy magyar gazprom!”
 • 33. Jurta 2008. március 30. 10:06
  „Ezt úgy kellene kezdeni, hogy új miniszterelnök kell! Aztán a rikkancsoktól a vodkagyárosig mindenki mehet a pi..ába! Horn Gabi is megmondta! Aztán jöhet a bíróság.”
 • 32. Arany Középút 2008. március 30. 09:59
  „OFF-olok: /alaptémától eltérek/
  Nem vagyok kövér, de kikérem magam ésa kövér emberek nevében, hogy valakit csupán a külseje miatt ítélnek, minősítenek.
  Az ilyen mértékű intoleranciával a hozzászólók saját magukat járatják le.”
 • 31. K.Sz. 2008. március 30. 09:39
  „Miért kinek volt valaha is szimpatikus Horváth Dagi Ágnes aki a nyáron hatalmas biztonsági intézkedések közepette vezetett oltár elé egy cingár palit,és megdöbbenve konstatálta,hogy a rengeteg biztonsági őrnek senkit nem kell távol tartania,mert a kutyát sem érdekli ez a tehenészeti esemény...”
 • 30. Sánta kutya 2008. március 30. 09:27
  „Én még szaladok, szaladok, de ez a hazudós mégiscsak lebukott.

  "A kormányfő elismerte, hogy nem mert 2006 tavaszán odaállni az ország elé és közölni..." Tehát mégiscsak hazudott? Ahogy azt Öszödön meg is mondta, csak sajnos nem nekünk. Pedig utána hogy ment már, hogy a szöveget egyben kell értelmezni, nincs ott szó hazugságról, aki nem érti az hülye, stb.

  Hihetetlen karizmája van ennek az embernek! Nagyon jó képessége van rá, hogy maga mögé állítson sokakat.”
 • 29. Kapuvári 2008. március 30. 09:05
  „Gyurcsány elvtárs nem tanul a múlt hibáiból!szűklátókörűségét bizonyítja,hogy továbbra is az ellenzéket szidja, és a népet, önmagát ostorozza,de le nem mondana semmiért!6 év után jön rá,hogy egy balfék az mszp,hogy egy törpepárt vezeti az orránál fogva,miközben 5x annyi szavazójuk van!meg ez az elvtársozás?nem tanulnak a pofonból sem!”
 • 28. Kuci 2008. március 30. 09:04
  „Fejleteb demokráciában már ennek a bagázsnak rég le kellet volna mondani . De hát ebben az országban erkölcsi magatartást már szinte nem látni .!! Mit csodálkoznak ha a gyerekeink is ilyenek lessznek . Ha otthon azt látják a szülök csak dolgoznak legtöbb esetben éhbérért , aki meg átvágja a másikat az a fasza gyerek . Ők is fasza gyerekekk akarnak lenni nem pedig becsületesek ...S ezt sem a kisemberek csinálták . Épp most olvastam a Magyar adó 80%-t bérből élők fizetek , akkor meg minek a külföldi befektető . Ő ne fizessen semmit csak felveszik a támogatást , s a még müködő magyar válallkozásokat tönkre teszik . Mert a magyarok itt vannak s nekik nem jár olyan szintő támogatás ...Gyurcsány elleni gazdasági eljárásokat megszüntették elévülés miatt ezt se feledjük , Ő a faterján is tultett mert eddig mindent meg úszott büntett lenül .....”
 • 27. inuyasha 2008. március 30. 03:42
  „Porter te idióta! Mi lett volna a " JOBB " te szerénted?
  Nem naív a " FERIKE " hanem egy elmebeteg hazudozó!! De tök mindegy mindenki máshogy látja a helyzetet, csak időnként fel kéne nézni mielött falnak ütközünk. Most a gyurcsány a kínai fal. De nyugodtan nyald a seggét!!!!
  És mire irigyek a Magyarok?? Mondd !!
  Bizonyítottuk??? Akkor a magyar egy szar ember vagy hogyan???
  Véleményed szerint a magyarnak az a jó amit ez az ökör mond és tesz???”
 • 26. Arany Középút 2008. március 30. 01:27
  „Igaza van azoknak, akik rossznak értékelik Horváth Ágnes munkáját, de a mai eseményekből kiderül, nem ő a főludas. Ma lelepleződött az SZDSZ, hogy a háttérben továbbra is Molnár Lajos irányított.
  De neki mennie kellett, mert nem tudta elfogadtatni magát senkivel. Jött Ágnes, kiderült, hogy ő sem. Lehet, hoyg nemcsak a személyekkel van baj, hanem az egész koncepcióval??
  MOndjuk pl annyi, hogy egy ilyen reformot, nemár, hogy egy szűk team dolgozzon ki és vezessen be egy év alatt?! Ez nem egy kórház és nem is a Somodi féle egészségközpont. Ez az ország egésze.”
 • 25. nickboy 2008. március 29. 23:43
  „Egész jól megy a Gyurcsánynak ez a kocsmai szerepjáték.....
  Két éve még az ablak előtt táncikált........... most meg egy bárszéken vonaglott......

  Csak az a baj, hogy még mindig nem vette észre, hogy nem egy kuplerájt kellene irányítania, hanem egy egész országot!

  Bár elég kétséges, hogy akár egy kupleráj irányítását is sikerre vinné! (nemhogy egy országét)”
 • 24. pan.cser 2008. március 29. 23:09
  „Kedves didi! Nem szeretem Fletót, nem sokra értékelem, de Ágicával kapcsolatban igaza van. Egy olyan húzás, hogy elvonják a gyerekorvosoktól a pénzt, ez még az MSZP törzsszavazóit is felháborította, hidd el. Tehát politikailag óriási öngól. Ez a nő politikusnak csapnivaló, hatalmasat ártott a koalíciónak, persze a lakosságon keresztül. Mert az meg elégedetlen és joggal. Ha az amerikai egészségügy volt a cél, akkor az nagy tévút volt. Azt még a szabaddemokraták szavazói sem akarják az MSZP-é meg méginkább nem. Namármost akkor ki akarja? Az néhány tucat gazdag képviselő? Fellázadt volna a többség de nem mert. Így legyszerűsítve láthatod, hogy népszavazástól függetlenül Ágica egy szűk körnek dolgozott. Ráadásul ennek gazdasági kihatásai a nemzetgazdaságra nézve nem különösebben jelentősek. Ágica bakot lőtt, begőzölt fejével nem értette az embereket. Ezért most mennie kell!”
 • 23. Németh Pál nyugalmazott mérnök, Makó 2008. március 29. 21:33
  „Tisztelt Olvasók!

  Az alábbi vélemény a
  a www.marosnet.hu alatt
  az ,,MSZP-SZDSZ" alatt
  a ,,Gyurcsánynak vége" alatt
  jelent meg, ide másoltam be:

  Gondolatok a ,,Gyurcsány: új egészségügyi miniszter kell", 2008.03.29

  ,,újra kell gondolni a kormányprogramot,
  a koalíciós szerződést,
  a kormány felépítését és
  a kormány tagjainak listáját is, ki kell nyitni minden személyi kérdést -
  mondta Gyurcsány Ferenc"
  6 év nem volt elég????
  Katasztrófa.
  Már nem is lesz idő, csak a 2010-es szavazás előkészitésére.
  Akkor mit csináltak országosan 2002-2010 között?
  Semmit, csak botrányokat.

  Gy.F.
  ,,az MSZP-nek és az SZDSZ-nek új egészségügyi minisztert kell jelölnie. ,,
  Nevetséges.
  Együtt fogadták el a TB-törvényt.
  Betojtak attól, hogy elvállaltak valamit, s ebbe elveszthetik a hatalmukat.
  Ez egy jellemtelen lépés egy koalíciós partnerrel.
  Nem az egészségügyi miniszternő a hibás, hanem a két koalíciós párt maga.
  Az egészségügyi miniszternő csak egy végrehajtó személy, de nem egy önállóság.
  (Ha önállóság lett volna, nem vállalta volna el a lehetetlen feladatot)

  ,,A kormányfő szerint az ellenzék által képviselt szociális, gazdasági populizmus összetevői a szociális demagógia,
  a nemzeti felsőbbrendűség,
  az anti-parlamentarizmus,
  az antiszemitizmus és
  a riválisok fenyegetése. ,,
  Az ellenzék ezen kritikája teljesen téves és igaztalan.
  Felsőbbrendűséget felcseréli az egészséges hazaszeretettel.
  Anti-parlamentarizmust felcseréli a demokratikus joggal.
  Antiszemitizmust felcseréli a nemzetiséggel.
  A riválisok fenyegetését felcseréli a becsapott, meghazudtolt nép hangjával, amiket fenyegetésnek (érezhet). Igen, lehet az igazságtól félni, s az MSZP és GY.F. félnek is szembenézni az igazsággal és a néppel! Azért, mert hazudtak nekünk. ,,az utolsó 1.5-2 évet végighazudtuk"

  "Gyurcsány Ferenc ugyanakkor elismerte, hogy jelenleg a nemzeti progresszió vesztésre áll, amiért az MSZP, a kormány és személyesen ő is felelős. ,,
  Evvel együtt érthetünk.

  ,,A pártelnök szerint négy dologban hibáztak.
  Egyrészt részt vettek az évtized első felében abban a "szociális álomkergetésben,"
  A második hibának a 2006. január 1-én elfogadott adócsökkentési programot nevezte.
  A harmadik hibának ... már nem volt elég idő mindenkivel megbeszélni a változásokat.
  A negyedik hibát .... nem mert 2006 tavaszán odaállni az ország elé és közölni: ....hogy meg akarta spórolni ezt a szembenézést,
  ,,
  és azt remélte, ha majd kormányoznak "az felülírja a múltat."
  Ez a legnagyobb tévedése.
  Nem Gy.F. Ön nem (tudta) megtanulni a történelemből, hogy a nép nem felejt. A becsapott, meghazudtolt nép nem felejt. Itt csak egy dolga van még Önnek Gy.F.: lelépni. S megtartjuk Önt és a pártját (MSZP) az emlékezetünkben, mint olyat, aki nekünk 1.5-2 évig hazudott. Ön mondta ezt, s mi ezt elhisszük.

  "reformkioktatással, a reformgőggel és a reformblablával". AZ SZDSZ-részéről.
  Ebben egyet érthetünk Gy.F.-el

  " Az egészségügyi reformmal kapcsolatban a miniszterelnök leszögezte: nem szabad az eredeti célokat sutba dobni, de tudomásul kell venni, hogy az ország fele nem tudja, jó-e neki az új rendszer. Gyurcsány szerint az egészségügyet nem kioktatni kell, hanem meg kell beszélni, hogyan oldják meg a mostani problémákat és hogyan vezessék be az újabb változtatásokat. ,,
  Ezt nem tudták eddig a diktatórikus stílusúak?
  A szocialista, KISZ, stílus még a mai napig is él sajnos.

  "A kormányfő ezután kijelentette: nem mond le, amíg ezt a munkát el nem végzik. ,,
  Vele nem fog az MSZP 2010-es választásokra menni.
  Ezt ő is tudja.

  "Ha valaki odajön hozzám és azt mondja: Ferikém emeljük meg a nyugdíjakat legalább ötezer forinttal és nyerünk hárommillió szavazatot, azt mondom, nem. Ha egy polgármester odajön, hogy Ferikém, tutiba hozom a várost, ha fel tudjuk újítani a főteret, ehhez pedig bele kéne nyúlni az uniós támogatásokba és a Veres Janitól meg kéne egy kis önrész, azt felelem majd, hogy nem" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc. ,,
  Igen, ez így ment idáig, de hiba volt.
  Nem hozott szavazatot, ugye 2008.03.09.-én?!

  Makó és a Kistérség egy kivétel volt, nem?
  Nem, mert 2008.03.09.-én a nép itt is lesöpörte 85%-ban a három kérdést.

  "Végül a miniszterelnök-pártelnök kijelentette: "szerintem jó oldalon vagyunk, de ha nem változtatunk elég sokat, akkor veszíteni fogunk."
  Balatonöszöd: ,,négy évig nem csináltunk semmit,... az utolsó 1.5-2 évet végighazudtuk,... a trükkök százait csináltuk"
  Igen jó oldalon.
  A nép ellenes hazugság összetart benneteket.
  A bűn összetart.

  **********

  S még valami.
  ,,Csak" ennyi hiányzott az ,,okosoknak":
  1. Szakmai konszenzus országosan.
  2. Politikai konszenzus: az összes párttal.
  3. Társadalmi konszenzus, azaz népszavazás (még a TB-népszavazást is elutasították 2008.02.11.-én).

  Ezt sajnos nem tudták végrehajtani 2002-2008.-ig.
  Vajon miért?

  A mérhetetlen hatalom- és pénzéhség miatt.

  Ezért szegény Magyarország.

  ******

  S az összes párt miatt is: MSZP, SZDSZ, Fidesz, KDNP és MDF,
  mert nem akarnak összefogni
  mi értünk, a népért.

  Hazaszeretet az, ha az ember összefog a Haza érdekében az összes párttal.
  A Hazáért.
  A Népért.
  Saját magáért.

  ****

  Üdvözlettel”
 • 22. stefi 2008. március 29. 20:42
  „Majd ha ennek az "egészségügyi üsző" -nek lesz gyereke akkor fogja a magyar gyerekorvosokat értékelni.Ha majd könnyeit folyatva éjszaka
  fut a gyerekkel mert lázas,sír mert fáj a füle,hasa,talán akkor fog elgondolkodni azon amit tett,és mondott.
  Bár egy-két seggnyaló azért majd "elfelejti" tetteit,kijelentéseit.”
 • 21. maci52 2008. március 29. 20:21
  „Kit érdekel a vizit díj? Ez egy figyelem elterelés,ezen jót csámcsog mindenki, a valós bajokról eltereli a figyelmet.Aki akarja,fizesse,a kutyát nem érdekli.Aki nem fizetett SZTK-t fizessen vizitdíjjat,csak legyen már ennek vége.Ez olyan mint a Karcsika ügy,végtelen.Ami igaz,főnökeink és köreik,szétlopták az országot,nincs lóvé,egymásra kenik a szart,jó elvtiként.Mi,meg egyszerű nép bevesszük a cuclit.”
 • 20. load 2008. március 29. 20:15
  „15. Arany Középút
  Ha nem kerül magántőke az egészségügybe, akkor nem történik más, mint az eddigi egy állami egészségbiztosítóból lesz 9 vagy 12.
  Eddig az OEP a befizetett járulékok kevesebb mint 2%-át használta el a saját apparátusának fenntartására.
  A 9 vagy 12 új biztosító a befizetett járulékok 7-8% -át fogja elkölteni a megnövekedet apparátus és adatbázis fenntartására.
  Horváth Ágnessel, vagy nélküle ez nem hogy jó lépés, de egyenesen sz.r.”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdte idei akciósorozatát a Zöld Kommandó

Júliusig a környezetvédelmi felügyelőségek dolgozói különösen az illegális szemétlerakóra és… Tovább olvasom