Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

H1N1: terjed a járvány és a rémhírek is

A gyártó feljelentést fontolgat a „rémhírterjesztők" ellen.
Az egészségügyi miniszter már megtette feljelentését az újinfluenza elleni vakcinával kapcsolatos rémhírterjesztés miatt, most a gyártó, Omninvest tervez hasonló lépést.

Állításuk szerint sokan a vakcina káros hatásáról terjedő „rémhírek" mioatt nem akarják beoltatni magukat a vírussal szemben, ez pedig minősített járványügyi helyzetben közveszély okozásnak számíthat.

Közben hamarosan megkezdődhet a 3 és 18 év közötti korosztály oltása, az ehhez szükséges engedélyt tegnap adta be a gyártó cég.

14 éves korig az oltás mindenképpen ingyenes, de a tárca arra készül, hogy azt kiterjeszti a 14 és 18 év közöttiekre is. A 14 évesnél fiatalabbak az első körben kaphatják meg az ingyenes oltást, a 14-18 évesek később, csak a 2-3. körben. A szülők közül azok kapnak ingyenes oltást, akiknek fél évesnél fiatalabb gyermekük van.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. szil5 2009. október 12. 12:12
  „Egy kis adalek, hogy mashol is vannak ketelyek:

  http://psycho.blog.hu/2009/08/14/a_vakcina_draga_es_ertelmetlen

  Ez meg ugyan 76-ban volt es tölunk nagyon messze. A gyogyszerkutatasok azota valoban sokat fejlödtek, biztonsagosabbak a keszitmenyek sok szempontbol.Inkabb a felelötlen hozzaallast peldazza jol ez a film.

  http://psycho.blog.hu/2009/09/27/nincs_uj_a_nap_alatt_11”
 • 41. Roxy08 2009. október 12. 10:16
  „Tisztelt DM!

  Miért tesznek kivételt a H1N1-t támogató flex hozzászólóval?
  Azt adják le, ami Önöknek tetszik?
  Nagyon durva! K.B!”
 • 40. Titanilla 2009. október 12. 09:55
  „Flexi! Téged is el lehetne különiteni. Te orvos vagy? Ugy érzem többet tudsz az oltásról mint az orvosok. Ki tájékoztatott? Pont ez a baj, hogy nem tájékoztatják az embereket,peresze hogy tewerjed a "rémhir" Egyébként akkor a hajléktalanokat kellene legelőször elkülöniteni/abból lenne csak a szép cirkusz/ mert a férgektől kezdve a TBC-ig mindent hurcolnak, és tömegközlekednek. Ráadásul iszonyú koszosak, büdösek. Én akkor sem oltatom be magam! Van egy jó példám is: ismerősöm -aki rendszeresen oltatta magát infl. és tüdőgyulladás ellen, egyik alkalommal oltás után 3 héttel nagyon sulyos tüdőgyulladást kapott. Az ügyeletes orvos ezt idegbecsipődésnek diagnosztizálta. Többszöri veszekedés /ahogy romlott az állapota/ után a mentő korházba vitte, ahol jól leorditották, miért nem jött előbb. és ez csak egyetlen tapasztalat, /sok van még/ ugy hogy én bizony fenntartással vagyok még a doktorokkal szemben.”
 • 39. Roxy08 2009. október 12. 09:44
  „Tisztelt DM!
  Tiszteljen meg azzal a magyarázattal, h Horton hszólásában mi volt az obszcén kategória?
  Sikerült elolvasnom, ezért értem, miről ír nyilacska.
  <moderálva>
  Persze....! Önök tudják!”
 • 38. Kövecske 2009. október 12. 09:23
  „flexsnake:
  Ha van egy kis időd légyszíves olvasd el Arthur Hailey: Keserű pirula könyvét. Régi történet, de hátha egy kicsit másképp látod a védőoltások és egyéb oltáskampányok hátterét. Addig amíg nekem a háziorvos azt mondja pl: a méhnyakrák elleni védőoltásra, hogy ugyan már, az oltásnak semmilyen melléhatása nincs (az amerikai oldalakon meg olvasom hogy hányan haltak már belem az oltásba), addig számomra a védőoltás a egyenlő a gyógyszergyárak meggazdagodásával.
  Inkább az immunrendszerem erősítem. Ismerősöm 2 éve beadatta a síma influenza védőoltást magának, egész télen beteg volt ágyat nyomott, 4 hónap alatt jött rendbe. Pedig egészséges, nem legyöngült immunrendszerű fiatal nőről beszélünk.”
 • 37. ezüst_nyíl 2009. október 12. 09:00
  „Hat ez baromi vicces...elobb olvastam a 37-es hozzaszolast, amiben semmi provokativ, ronda beszed nem volt, es meg cska off se...komolyan nincs jobb dolga a DM dolgozoinak?! (remelem kimoderaljak ezt is)

  Amugy:
  Flex, neked nem tunik fel h rajtad kivul SENKI nem tamogatja a jelenlegi hozzaallast a H1N1 vakcinaval kapcsolatban? De persze nyilvan, a por nep mi vagyunk....”
 • 36. Horton 2009. október 12. 08:02
  „moderálva off”
 • 35. Roxy08 2009. október 12. 08:00
  „flex

  Oltasd be magad pór nép elleni vakcinával, mert sokan vesznek körül.
  Te vagy a jövő......, tele mellékhatással.”
 • 34. mosómasa 2009. október 12. 05:59
  „32. Nevet nem mondok, mert 1., nem kaptam rá engedélyt;2. kiskorúról van szó. 3; Téged ezzel sem lehetne meggyőzni. Egyébként meg úgy látom, már Te magad sem tudod , miket írkálsz ide. "100-ból 1 halálos", honnan szedted ezt a hülyeséget?! Vagy Szegeden már volt halálos áldozat? Járvány van?! Ki mondta? Hivatalos szakértő biztosan nem! Amúgy meg diszlexiás vagy?---29. "sötét sikátor"-t ír, Te pedig "sátor"-nak olvasod?! A kettő között azért van különbség. Amúgy meg oltasd be magad nyugodtan, én átadom Neked az én adagomat is ( ingyen!)”
 • 33. Sziszifusz 2009. október 11. 23:50
  „Izraelt is beperelik?

  "Interju Rabbi Licmannal , az izraeli egészségügyi miniszterrel , az izraeli hadsereg hivatalos radiójában ( Gale Cahal ) 2009. julius 29. - én. Rabbi Licmann a következőket mondta : "Nincs értelme pénzt fektetni az oltásba ( a disznó - influenza ellen ) , ami nem biztos , hogy jótékony hatású (a miniszter által használt szót lehet fordítani így is : hasznos , effektív) . Lehet , hogy sokan megkapják a tél kezdetéig , de nincs ok aggódni , mert vannak gyógyszerek, és a betegség könnyű lefolyású . "”
 • 32. szil5 2009. október 11. 22:18
  „Az oltóanyagot , annak legalábbis egy nagy részét, lejárati idő feltüntetése nélkül nélkül dobták piacra. Sem a dobozon, sem az ampullán nincs feltüntetve. Már emiatt is törvénytelen beadni.Elég bátor aki ezt bevállalja.
  " a 100-ból 1 halálo"s- nagyon nem igaz.
  Finnországban már hónapokkal ezelőtt levették a sertés influenzát a veszélyes fertőző betegségek listájáról és nincs is tömeges oltás.Dániában sem. Svédorszgában még erőlködnek vele kicsit, de itt az EMEA ( Europai Gyógyszerfelügyelet által is engedélyezett oltóanyaggal oltanak. A magyar oltóanyagnak ilyen engedélye nincs.Kizárólag Magyarországon használható.Az EMEA által már engedélyezett másik 3 készítményt pedig nem engedik be az országba. Így aztán az embereknek semmiféle választási lehetőségük nincs. A többi készítmény alig drágább egyébként mint a magyar.”
 • 31. flexsnake 2009. október 11. 22:06
  „26. kimutatták nála az új típusú influenzát? Akkor nevet és címet!
  Ha nem akkor nagy kamu.
  100esetből 1 halálos,, az már komoly. És igen járvány van. Az már járvány ha halálos influenzavírusban 3 halott van eddig. És még csak most jön az általános influenza ami miatt sokan nem fogják szűretni magukat vagyis fertőzni fognak.

  29. házban lakom nem sátorban és nekem kötelező a védőoltás. Azért hogy a hozzád hasonló pór néppel ne is keveredjek, még a fertőzéseiknek se legyek kitéve. Mi vagyunk a jövő, ti meg a haldokló múlt :D”
 • 30. turulvedo 2009. október 11. 21:26
  „moderálva”
 • 29. turulvedo 2009. október 11. 21:24
  „a media a legnagyobb rémhirterjeszto,ez nem tünt fel ???”
 • 28. Roxy08 2009. október 11. 21:19
  „Spanyolnátha?! Áss mélyebbre a témában. Sok kérdőjel merült fel a kikiáltott világjárvány kapcsán.
  Természetesen a valóság nem kapott akkora média figyelmet.Igaz...., akkoriban még nem cápásodtak el.

  flex
  Te élvzed, h megosztod a hozzászólókat. Eszed ágában sincs szurkálni/tatni magadat.
  Előbukkansz a sötét sikátorból és huhogsz összevissza.
  Azért, szép álmokat!”
 • 27. Hmmm... 2009. október 11. 20:32
  „Pontositanek. A vilagpiaci lehetosegek emelkednek 4-6 %-al es elsosorban amerika gazdasaganak fellendulesenek koszonheto.”
 • 26. Hmmm... 2009. október 11. 20:29
  „Eppen most olvastam, oromhir az amerikaiaknak, hogy jovore jelentosen emelkedik a gyogyszergyatak piaca es bevetele. Meg lehet nezni a kulfoldi hireknel.”
 • 25. mosómasa 2009. október 11. 20:25
  „24. Flexi ne sértegesd a gyerekemet, én sem teszem Veled. AIDS-es nem volt, de influenzás igen. S ha hiszed, ha nem, pár nap alatt meggyógyult, mint általában egy normál influenzából.Ez sem vadabb vírus , mint a többi. Ha az lenne, már rég nagy járvány lenne. Vagy felétek járvány van?!”
 • 24. markusj77 2009. október 11. 20:05
  „1. Kinek érdeke kétségtelenül a vakcinák értékesítése? A GYÓGYSZERGYÁRAKÉ! Akik, ha "véletlenül" megbetegszel az oltástól - amire elég gyakran van példa sajnos - akkor az oltás okozta nemkívánt tünetek kezelése okán további bevételeket könyvelhetnek el, hogy a saját maguk által generált nyavajákra is legyen gyógyír.
  2. Gyenge immunrendszerrel tuti, hogy az oltás több galibát fog okozni, mint hasznot. Van rá családi tapasztalatunk sima influenza elleni oltásból is.
  3. Ha a propagandát (értsd: ingyen reklámot, PR-t) ingyen megcsinálják sokan (a mi pénzünkből), akkor az ellenpropagandát miért kellene büntetni egy szabad országban?
  4. Senki nem válaszolt még arra a felvetésre az illetékesek közül, hogy akkor most mi is ez valójában? Eddig "csak" 1-2 fajta humán influenza volt. Aztán 2000 valahánytól kezdték a műsort a madarak (madárinfluenza), aztán a sertések stb. Mi jön még? Az egész baromfiudvar? Szarvasmarhák? Lovak? Nyulak? Nevetséges! Vagy mégsem... Minden évben másik állattól kell majd félni ezután??? Emberek, vegyék már észre, hogy eddig ilyen NEM volt! Legalábbis az emberekre soha nem terjedt át! (Vagy csak elenyészően kis mértékben, jelentéktelenül.) Felvetődik a média felelőssége! Ez vagy csak szenzációhajhászság és/vagy MESTERSÉGESEN előidézett fertőzés! Régen ilyenekkel senki nem riogatott, hogy az egész ország/világ állatok betegségét fogja megkapni!!! Valaki szakember lehet, hogy tényleg rossz szándékkal, direkt rakta össze ezt a vírust 3 kontinensről!”
 • 23. flexsnake 2009. október 11. 19:06
  „Az oltóanyag tartalmazza a vírust ,,szétszerelve". Az hogy mi ellen véd és mi ellen nem az összetétele határozza meg. Nyilvánvaló hogy nem fog védeni egy új mutációval szemben de ez ellen igen. Előre nem lehet gondolkodni járványügyben. Csak megelőzni lehet. Annak meg az a titka hogy mindenkit be kell oltani. Aki nem akarja azt ki kell közösíteni mert veszélyes a többire.
  <moderálva>”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ittas vezető gázolt halálra egy biciklist

Kerékpárost gázolt halálra egy ittas autós Jászszentandrás és Jászapáti között vasárnap kora reggel. Tovább olvasom