Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Ha lesz program, megkapják a házat

Az elmúlt alig két hónapban kétszer választottak új elnököt a soproni roma kisebbségi önkormányzat élére. Az új vezetőség jelenleg azon dolgozik, hogy mielőbb megkaphassák a roma közösségi házat.
A soproni roma kisebbségi önkormányzat jelenlegi elnöke, Horváth József lapunknak elmondta, a legutóbbi ülésükön is szóba került a leendő roma közösségi ház kialakítása. A programok részletes kidolgozása hamarosan elkezdődik.
– Legkésőbb áprilisig tervet kell készítenünk, hogy mit is szeretnénk kialakítani a majdani roma központban – mondta el Horváth József elnök. – A soproni önkormányzattól ígéretet kaptunk, hogy amint lesz program, megkapjuk a házat. Azt, hogy ez melyik épület lesz, majd a későbbiekben derül ki. Mi azt szeretnénk, ha a városi romáknak olyan rendezvényeket, programokat kínálhassuk, amely a fejlődésüket szolgálja.
A soproni cigány kisebbség háza táján, úgy tqnik, rendeződnek a viszonyok. Az elmúlt két hónapban ugyanis jelentős személyi változások történtek. Először Tölgyesi Géza, akkori elnök, valamint Balogh Ferenc mondott le. Az új vezető Sztojka László csupán néhány napig tölthette be ezt a posztot, majd lemondott. Információink szerint már a képviselő-választáson sem indulhatott volna el. A képviselő-testület jelenleg három főből áll, az elnök pedig Horváth József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézi a sztárokkal készült mqsorokat?

Tovább olvasom