Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Ha nem vagy a helyében, kérlek ne állj a helyére!

Internetes oldalon teszik közszemlére azon gépjárművek fotóit, akik jogtalanul használják a mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyeket. Elsők között kerültek fel a szégyenfalra rendőrautók szabálytalan parkolásának képei.

A www.mashelye.eu internetes címen található honlap készítői abban bíznak, hogy kezdeményezésükkel egy olyan közlekedési kultúra kialakulását segítik, amelyben az emberek sokkal jobban odafigyelnek egymásra.

Ez is más helye... Fotó: www.mashelye.eu

"Bosszantó és felháborító, hogy sokan jogtalanul veszik igénybe a mozgássérültek számára fenntartott parkolókat csak azért, mert nem akarják néhány méterrel messzebb leállítani az autójukat, vagy, mert máshol nincsen hely" - mondta Nagy Attyla, a honlapot üzemeletető kft ügyvezető igazgatója.

A honlapra kiteszik a fenntartott parkolókat jogtalanul elfoglaló gépkocsikról készült fényképeket. Az első fotók között látható az is, amelyen két rendőrautó foglalja el a mozgássérültek parkolóhelyét, miközben az egész hatalmas parkoló gyakorlatilag üresen áll - a galéria folyamatosan bővül.

A cég most önkénteseket keres arra, hogy elhelyezzék a honlap szóróanyagot a mozgássérült parkolóit szabálytalanul elfoglaló autókra. A szórólapokon egy figyelemfelhívó szöveg mellett az akció szlogenje áll:"Ha nem vagy a helyében, kérlek ne állj a helyére!"

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Korrekt 2008. február 17. 20:45
  „Egyszerüen az felháboritó, hogy ilyenröl egyáltalán beszélni kell.
  Ha itt (nyugat) valakinek eszébe jutna, hogy ilyen helyre PARKOLJON, az életben nem felejtené el olyan büntetést kapna. Kb több mint 100 000 forintnak megfelelö a pénzbirság
  A szemlélettel van baj, még a rendes állampolgár is sok kihágást követ el, ez igy természetes.....”
 • 24. Gab 2008. február 16. 12:51
  „KIRÁLY vagy Kolompár Rómeó!!Csak igy tovább........tetszett nagyon”
 • 23. Kolompár Rómeó 2008. február 16. 11:14
  „Mi mást is fűzhetnék hozzá: tahoszegediek.fw.hu

  Van rendőrkocsi is!

  Természetesen a honlap készítőjének az anyukáját, hogy a rendszám is látható. Természetesen enélkül nem is lenne értelme az egésznek.”
 • 22. Liza 2008. február 16. 09:43
  „Az, hogy vkinek többmilliós autóra is telik, még nem garantálja, h az illető nem mozgássérült! Egy jól menő vállalkozónak is lehet balszerencséje, balesete, amiben lebénul, az RTLKlubon volt egy ötlet-show, ahol komoly pénzemberek támogathatták anyagilag a jó ötleteket, abban volt az egyik zsűritag tolókocsis. Szóval ne ítéljetek autó típusa alapján! Aki mozgássérült, lehet, hogy felnőttként, menő vállalkozóként, anyagilag sikeres emberként lett az!”
 • 21. Gab 2008. február 15. 19:45
  „Az még senkinek nem jutott eszébe,hogy számitógéppel bármit oda lehet rakni a tábla helyére!2 perc és tesco felírat van a táblán........”
 • 20. samu 2008. február 15. 18:42
  „Miért háborogtok szegény rendörokon amit ma láttam még ennél is jobb.Tesco parkolójában szintén ilyen helyen egy oktató kocsi oktatóval a volán mögött,Mikor szólok neki válvonogatás igazolvány ugyebár sehol.Mikor kijövök még mindig ott áll mit várunk el akkor ha már az oktató se veszi figyelembe...”
 • 19. Bélus 2008. február 15. 17:28
  „Engem is megbüntettek a kékek mert belelógott az autom hátulja a parkolóba kb, 10cm-t. De hát nekik lehet.”
 • 18. Zsuzsu 2008. február 15. 16:38
  „Szerintem nagyon jó ez a kezdeményzés!!Sajnos édesanyám ball felére le van bénulva és szomorúan tapasztaltam amikor korházba vittem kontrolvizsgálatra,hogy a bejáratnál mozgáskorlátozottaknak fentartott helyen mien autók állnak!! Ez még nem is lett volna baj,de mikor a sofőrjük ki jött és láddtam kutya baja arra már én is bepipultam!Édesanyámnak kb:25 métert kelledt mennie mire beértünk a rendelőbe!!Szerencse már sétálni tud de azért kébzelhetik nem egyszerű!!Igaz ezekután,hogy a rendőrök is odaálnak mit várjon az ember!!!!!!!Sajnos nekik mindent szabad!!!!”
 • 17. parkoló 2008. február 15. 15:04
  „Akik jogosan használják a mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyeket, nem biztos, hogy jogosultak a kártya használatára.”
 • 16. Nagy Árpád 2008. február 15. 15:04
  „Kedves Pancser ne viccelj már. Többnyire gyorsabban mennek a rend őrei a megengedettnél, nincsenek bekötve, a 0 tolerancia a saját helyőrségükre pedig nkik nem mérvadó. (A főnökök közül az elmúlt évben többen tök részegen törték össze jobb esetben a saját autójukat.) Megállni pedig, ott állnak meg, ahol hely van. Egyébként is egy része a parancsnokoknak mozgássérült. Akkora a hasuk, hogy alig bírnak menni! Szerintem tolókocsit is kéne nekik adni!”
 • 15. pancser 2008. február 15. 14:09
  „Helyeslem a kezdeményezést! Nulla tolarencia a rendőröknek is. Kiváncsian várom rendőreink milyen büntetést kapnak a fotók alapján!”
 • 14. Titi 2008. február 15. 13:33
  „A rendőrök szabályosan nem kapcsolják be a biztonsági övet! Ahogy a mentősnek, taxisnak sem kötelező (nem tudom miért). Egyébként tapló bunkó, aki odaáll a "rokiparkolóba"! Az a polgármester, hivatalvezető meg pláne, aki használhatatlan "akadálymentesítést" építtet a felújításkor (30fokos leejtő stb.)!!!”
 • 13. aaa 2008. február 15. 13:12
  „Ausztráliában pl úgy meg büntetik az ilyen helyekre állókat hogy az életben többet eszébe sem jut odaállni még 1X. De amíg nálunk a rendőrök bizt. öv nélkül vezetnek A záróvonalon forgolódnak és amint a képen látni szabálytalanul parkolnak addig nem csodálkozom semmin sem.”
 • 12. Terence 2008. február 15. 12:52
  „Szerintem foglalják a helyet a mozgássérülteknek :-) egyébként nem néz ki rosszul kék fehér táblához a kék fehér autó. magyarországon ugyis a külsőségekre kell adni, ehhez viszont a rendőrség abszolút példát mutat.”
 • 11. fater 2008. február 15. 12:18
  „Azért az tényleg döbbenetes, hogy gyakorlatilang pang a parkoló, de a kékek juszt is a mozgáskorlátozottak helyére parkolnak. pfff. 2008, Magyarország...”
 • 10. Semleges 2008. február 15. 12:09
  „Ez a legfőbb bajok egyike, hogy a rendőr sem mutat példát. Ezután milyen erkölcsi alappal bírságol a tisztességes rendőr is?

  A kezdeményezés egyébként jó. Csatlakozom hozzá. Én az Árkádban látok nap mint nap ilyeneket ki és beszállni a milliós autókba és azon gondolkodtam, hogy mit tehetnék velük. Kézenfekvő ötlet volna megrongálni a kocsijukat egy kis kísérőszöveg fejében, de ezt ugye mégsem lehet. Ezentúl, mindről csinálok képet és felteszem a honlapra.

  A múltkor az egyik baromnak szóltam is, de láthatóan nem izgatta fel, mondjuk legaláb nem fenyegetett meg. A kocsit persze ott hagyta a rokkant helyen.”
 • 9. HH 2008. február 15. 11:48
  „Győri pláza: Állandóan terepjárók, Audi, BMW, Mercedes stb. állnak a bejárat előtti mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen. Én azt hittem eddig, hogy ilyen jól megy a szegény kerekes székeseknek... Mert mindig ugyan azok és senki nem szól rájuk, de hát így nem csoda, ha a rendőr is nyomorék!”
 • 8. Joe 2008. február 15. 11:34
  „Másik jó otlet az USA-bol. Tegyék a net-re hol és miért osztogatják a buntetéseket az uton. Hogy lehet ilyesmit kikerulni és mit lehet utána tenni. Tudnillik ezt gyakran mint helybeli jovedelmet kezeli a rendorség.”
 • 7. vi 2008. február 15. 11:33
  „aki igazolvány nélkül odaáll az mind rokkant"agyrokkant"”
 • 6. zo 2008. február 15. 11:33
  „Tűnődöm két lehetőségen vagy azt hiszik mindent szabad, vagy esetleg kritika.
  Amúgy a Kondorosi úr csoda törvénye kimondja a tulaj felelősségét büntetés mehet csak a röhely az, hogy azt is mi mint adófizetők fizetjük.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma lehet utoljára jelentkezni a felsőoktatási felvételikre

Pénteken éjfélig lehet jelentkezni az ősszel induló egyetemi, főiskolai alapképzésekre - a… Tovább olvasom