Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Ha nyerni akarunk, akkor jobbaknak kell lennünk

Gyárfás Tamás, a 2012. évi horvát–magyar EB-pályázat magyar elnöke még a tavaszi idény előtt írt levelet a honi labdarúgókluboknak. Ebből közlünk részleteket.
Muzsika a fülünknek, amikor azt halljuk, hogy lassan már hqthetjük a pezsgőt. Valahol nagyon jó érzés, ugyanakkor rémisztő ez a hurráoptimizmus. Mit nekünk az olaszok! Az ukrán–lengyel párost lassan már nem is emlegetik, holott az előbbi ország pályázatának hatalmas támogatói vannak... A köztudatban már csak úgy él, a világbajnok és a horvát–magyar kettős közül kerülhet ki a győztes.
Döntés Cardiffban április 18-án, ugyanott prezentáció április 17-én.
A két ország miniszterelnöke – Gyurcsány Ferenc és Ivo Sanader – is ott lesz. Mögöttük áll a parlamenti határozat, a koalíció és az ellenzék támogatása. Birtokukban van – az UEFA is időben megkapta – valamennyi kormánygarancia, törvénymódosítás, önkormányzati döntés, szállodai szerződés, beruházási terv, amelyek mind-mind kellenek a számunkra kedvező végső bejelentéshez.
Bizonyos értelemben a magyar labdarúgás ennyit még soha nem kapott. Az ország, a közélet mögé állt. Kisteleki István, az MLSZ, s Vlatko Markovics, a Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke ujjonghat. A magyar és a horvát foci felsorakoztatta maga mögé még azokat is, akik elpártoltak ettől a világhódító játéktól.
A dossziék tömege, 13.444 oldal bizonyítja, hogy mindenki velük van. Most már csak magának a labdarúgásnak kell mögéjük állnia. Amiért lassan mindenki megmozdul. Történjenek bármilyen megszorító intézkedések is, a köztársaság kész az áldozatvállalásra. Sajátos furcsa helyzet alakult ki. Úgy tqnik, ezt a visszajelzések is igazolják, amit lehetett, a két ország labdarúgó-szövetsége, mint ahogy a közös pályázati bizottság, a siker érdekében mindent megtett. Most már mindinkább arról esik szó, hogy mit nem szabad megtenni.
Mindenekelőtt nem szabad botrányt okozni... Lehangoló, kegyetlen, hogy talán a siker kapujában most azért kell fohászkodnunk, hogy a nézőtéren senki ne üssön meg senkit, az üvegekből igyon és ne dobja be azokat a küzdőtérre, a petárdákat tegye el szilveszterre, és ne szidja szomszédjainkat, vagy azokat, akik bármely okból nem tetszenek neki...
Ha nyerni akarunk, akkor jobbaknak kell lennünk. Legalább ebben. Mert Del Piero egyelőre még mindig pontosabban rúg, Sevcsenko jobban cselez, a lengyel Smolarek lendületesebb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden vágott baromfit zároltak

A Kecskeméten büdös hússal lebukott Patyi-Hús Kft. vezetőit letartóztatták, az üzleteit és raktárait… Tovább olvasom