Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Háborog az iWiW-közösség

Heves indulatokat váltott ki az iWiW felhasználóinál, hogy a közösségépítő portált eladták el a T-Online Magyarország Zrt.-nek. Az internetes közösség tagjait előzőleg semmilyen módon nem értesítették arról, hogy az ország legnagyobb internetes cége váltja fel az eddigi tulajdonost.
Az iWiW felhasználóinak száma néhány héttel ezelőtt elérte az egymilliót. A közösségi portálon nemcsak magyarországi felhasználók regisztráltak, hanem a környező országokból is nagyon sokan használták szolgáltatásait, vagyis igen jó adatbázisnak mondható, figyelembe véve azt is, hogy az egyes emberek kapcsolati rendszerét is fel lehet rajta térképezni.

Az aggodalmak elsősorban a személyes adatok esetleges további felhasználásának szólnak. A T-Online fejlesztéseket ígér a jelenlegi funkciók rendbetétele után. Jogászok szerint a szerződés kérdéseket vet fel az adatok biztonságával és adás-vételével kapcsolatban, ami az adatvédelmi törvény pontosítását és szigorítását is megkövetelheti.

A háborgók, köztük sok ismert személyiség, első sorban azt vetik fel, hogy így egy helyen sűrűsödik össze számos adatuk, vagyis a vásárló cég ezzel már nem csupán telefonálási, mobiltelefonálási és internethasználati szokásaikról, hanem baráti, ismeretségi körükről is tájékozódhat. Úgy látják, hogy a portálban éppen az az érték, hogy nagyon sok ember adatait – életkor, végzettség, foglalkozás, baráti és érdeklődési kör stb. – lehet rajta, sokféle szempont alapján, sorba rendezni.

Mások azzal intézik el az ügyet, hogy a felhasználóknak a portál által nyújtott "játéklehetőség" eddig is szinte mellékes volt, és aki akarta, az már eddig is, sőt az iWiW nélkül is sok mindent megtudhatott.

Akad a háborgók között olyan, aki azonnali kilépését helyezi kilátásba, erre bíztatva a többieket is, és bejelenti, hogy megpróbál létrehozni egy új, valóban független, alternatív portált.

(Vasárnapi Délmagyarország)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 05.13.

Tovább olvasom