Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Hagyót szerdán hallgatja meg a vizsgálóbizottság

Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest, valamint Garadnai András volt igazgatósági elnököt szerdán hallgatja meg a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására alakult fővárosi bizottság - közölte a testület fideszes elnöke az MTI megkeresésére.
György István elmondta, őket utolsóként hallgatják meg, a testület feladata ezután a jelentés elkészítése lesz. Ez azt is jelenti, hogy a bizottság mégsem hallgatja meg Balogh Zsolt korábbi megbízott vezérigazgató-helyettest, aki nemrég egy napilapban - nagy visszhangot kiváltó - nyilatkozatot tett a BKV működésével, irányításával kapcsolatban.

Balogh Zsolt után elődje, Antal Attila vezérigazgató is megszólalt a médiában, és ő is olyan állításokat tett, amelyekkel feltehetőleg a BKV-s ügyekben folyó nyomozásban is érdemben foglalkoznak majd. Előbbi BKV-vezető Hagyó Miklóst, utóbbi Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármesterről állította a nyilvánosság előtt, hogy a városházi politikusok nyomására hoztak meg bizonyos döntéseket. Hagyó szerdai meghallgatása ezért várhatóan hasonló élénk médiaérdeklődésre tarthat majd számot, mint korábban Demszkyé.

A szerdai ülés után a testületnek egy hete lesz arra, hogy jelentést készítsen. A közlekedési céget érintő szabálytalanságok munkajogi, polgári jogi és esetleges büntetőjogi vonatkozásainak kivizsgálására tavaly november 26-án alakított eseti bizottságot a Fővárosi Közgyűlés, a testületnek március 25-ig van ugyanis mandátuma arra, hogy jelentést készítsen.

Várhatóan nem lesz egyszerű feladat a választások előtt néhány héttel egy olyan jelentést összeállítani, amelyhez az adalékokat jórészt a bizottság előtt megszólaló politikusok adták. Vitára lehet számítani abban a kérdésben is, hogy a vizsgálóbizottság beépítse-e a jelentésébe Balogh Zsoltnak és Antal Attilának a sajtóban tett nyilatkozatait is. Az eddigi bizottsági meghallgatások alapján valószínűsíthető: a politikusok - párthovatartozástól függetlenül - abban egyet fognak érteni, hogy az elmúlt években a BKV feletti felügyeleti, irányítási jogok túlságosan megosztottak voltak, és így az adott ügyekben a felelősség megállapítása sem lesz könnyű feladat.

Olvasóink írták

 • 4. KolompárRómeó 2010. március 16. 21:39
  „Bizottság? Miért nem a rendőrség?”
 • 3. Szottó 2010. március 16. 11:33
  „Szerintem nyugodtan le is csukhatnák.

  1. elővigyázatosságból
  2. ha a végén kiderül, hogy nem is bűnös, akkor meg azért kapta a börtönt, mer nem csinált semmit, hogy a korrupciót megakadályozza.

  Sajnos azonban a mentelmi jog még mindig meg van neki.... :(”
 • 2. dodó 2010. március 16. 09:59
  „Egy hívő keresztényre méri isten a csapást.”
 • 1. deszkás 2010. március 16. 08:48
  „Az ember aki kicsinálta az MSZPt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 1.900 rendőr felügyelte a rendet

Valamennyi rendezvény rendbontás nélkül ért véget a fővárosban; a Budapesti Rendőr-főkapitányság a… Tovább olvasom