Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Hajléktalanokat rabolt ki egy kaposvári házaspár

Az elmúlt hónapokban legalább tíz-tizenöt embert - főként hajléktalanokat - támadott meg és rabolt ki egy kaposvári házaspár a Somogy megyei városban.
Áldozataikat mindig könnygázzal fújták le, egyik férfi ettől majdnem teljesen megvakult. Volt akitől csak elvették az értékeit, mást pedig vascsővel ütöttek. Már mindketten előzetes letartóztatásban vannak.

A kommandósok a napokban fogták el otthonukban azt a házaspárt, akik - a gyanú szerint - az elmúlt hónapokban 10-15 embert - főként hajléktalanokat - támadtak meg és raboltak ki Kaposvár belvárosában. A páros mindig könnygázzal fújta le áldozatait, akikre leginkább pályaudvarok közelében, parkokban, vagy bevásárlóközpontok parkolóiban rontottak rá.

Az első támadás még augusztus elején történt egy melléképületben, ahol a házaspár egy 48 éves, siket-néma hajléktalant szemelt ki. A férj könnygázzal közvetlen közelről szemen fújta áldozatát, majd egy vascsővel ütötte az arcát. A férfinek minden értékét elvették, ráadásul a könnygáz miatt egyik szemére teljesen, a másikra pedig 85 százalékban megvakult. Előfordult olyan is, hogy egy hazafelé tartó munkást vettek célba, a férfinek azonban csak letépték válláról táskáját, majd elfutottak.

A kaposvári házaspár mindig előre megtervezte a rablásokat, közben legtöbbször könnygázt is használtak. A férj volt aki rárontott az áldozataikra, felesége pedig a környéken figyelt és a zsákmány elrejtésében működött közre. Az elmúlt hónapokban legalább 100-150 ezer forintot, különféle használati tárgyakat és egy TV-t is szereztek így.

A nyomozók a házaspár elfogásához a kommandósokat hívták segítségül, mert tartottak attól, hogy a férfi agresszív lesz. Ez a gyanú be is igazolódott, hiszen egy bozótvágó késsel próbált a rendőrökre támadni, a kést azonban már nem volt ideje használni.

A kaposvári házaspárt azóta már előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, a rablás mellett más vagyon elleni bűncselekményekkel és testi sértésekkel is kapcsolatba hozhatók - adta hírül közleményében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Olvasóink írták

  • 1. Dodó 2007. december 04. 21:17
    „Enyhe büntetést kapnak. Halmozottan hátrányos helyzetű szegény rokkantnyugdíjasok sok gyermekkel. Nehéz beosztaniuk a segélyt,rokkantnyugdíjat, nevelési támogatást és a lakhatási támogatást! A többségi nemzet a felelős, mert nem segíti őket eléggé!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedden este kezdődik a hanuka

Kedden este kezdődik és nyolc napig tart a hanuka, a zsidóság legmeghittebb ünnepe. Ebből az… Tovább olvasom