Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Halálos szívdobbanás

Tom 28 éves és úgy látszik, élete rendeltetéseként követi apja nyomdokait az ingatlanpiac laza, már-már brutális világába...
Tom 28 éves és úgy látszik, élete rendeltetéseként követi apja nyomdokait az ingatlanpiac laza, már-már brutális világába, mígnem egy véletlen találkozás felcsillantja előtte a reményt: belőle is lehet zongoraművész, mint édesanyja volt egykoron.

rendező: Jacques Audiard

forgatókönyvíró: Jacques Audiard, Tonino Benacquista
operatőr: Stéphane Fontaine
jelmeztervező: Virginie Montel
zene: Alexandre Desplat
vágó: Juliette Welfling

szereplő(k):
Romain Duris (Thomas Seyr)
Niels Arestrup (Robert Seyr)
Jonathan Zaccai (Fabrice)
Gilles Cohen (Sami)
Linh Dan Pham (Miao Lin)
Aure Atika (Aline)
Emmanuelle Devos (Chris)

A film sztorija

Tom 28 éves és úgy látszik, élete rendeltetéseként követi apja nyomdokait az ingatlanpiac laza, már-már brutális világába, mígnem egy véletlen találkozás felcsillantja előtte a reményt: belőle is lehet zongoraművész, mint édesanyja volt egykoron. A lehető legnagyobb komolysággal kezd készülni meghallgatására egy kínai zongora virtuóz segítségével, aki egy szót sem beszél franciául, így egyetlen eszközük a kommunikációra a zene. A fiú mindennapi munkájának mocskos világából érkező nyomás azonban hamarosan elviselhetetlen mértékű lesz számára. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - stjn

"Thomas az ingatlan-bizniszben dolgozik, ő az, akihez akkor fordulnak a pénzemberek, ha az eladásra váró bérlemények nemkívánatos lakóit kell jobb belátásra bírni. Az ilyen esetekre nem a meggyőző szó, hanem a baseballütő és a lakókra szabadított patkánycsorda a legjobb munkaeszköz, és Thomas-nak nem is okoz különösebb lelkiismeret-furdalást, hogy használja is ezeket az eszközöket. Nem volt ez azonban mindig így: a harminc felé közelítő, technóra lazító, és az öklére hallgató fiatalember évekkel korábban ígéretes zongoristának számított, anyja halálával azonban feladta művészi ambícióit, és apja hivatását választotta. Audiard filmje Thomas tépelődésének története, a civil élet és az alvilág, az erőszak és a művészi ambícióik ellentétes vonzásának kitett ember filmje. Erőszakos film az erőszakról, érzelmes film az érzelmekről.
Olyan franciás - szoktuk erre mondani."
A teljes cikk

mozinet.hu - Tóth Barnabás

"Hiába a gondosan kimunkált hang, hiába a nyolc bezsebelt César-díj, valahogy pont a címben megjelenő szív hiányzik a műből. Nem tudunk senkivel azonosulni, nincs erkölcsi fejlődés és győzelem. Minden váltás picit hatásvadász, minden fordulat enyhén erőltetetten hat, mintha – stílszerűen – valaki virtuóz koncertet akarna egy középszerű partitúrából adni. Az összkép a drámai végkifejlettel olyan, ahogy Tom játszik. Nagy tehetség, óriási energiák, némi arrogancia és izzadságszag."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Materazzi beismerte, hogy provokálta Zidane-t

Marco Materazzi beismerte, hogy a vasárnapi labdarúgó világbajnoki döntőben provokálta Zinedine… Tovább olvasom