Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Halételek hétvégéje Szabolcsban

Balsán Szárnyas Hal, Nagyhalászban pedig Nagy-Halász Fesztivált rendeznek szombaton.
A kulturális és ügyességi programok mellett a sült és főtt halételek kapják a főszerepet a szombaton megrendezendő balsai Szárnyas Hal és a nagyhalászi Nagy-Halász Fesztiválon.

A Tokaj közelében fekvő, nyolcszáz lelkes Balsán délelőtt a főzőverseny tűzgyújtásával kezdődik a fesztivál, majd fél tizenegytől a különleges komphúzó verseny következik. A 10-15 fős csapatoknak a Tisza Kenézlő felőli oldaláról kell áthúzniuk egy üres kompot a folyón, a megmérettetést a legügyesebb és leggyorsabb gárda nyeri.

A főzőcsapatok eközben halételeket készítenek, a közönség pedig kóstolójegy ellenében megízlelheti a különböző módokon készült halászleveket, valamint a rántott- és sült halakat - mondták el az MTI érdeklődésére a község művelődési központjában. A kulturális programban többek között a helyi civil közösségek táncos és zenés fellépései, tűzoltó-bemutató és lovagi torna szerepel.

Nagyhalászban reggel hét órakor horgászverseny nyitja a Tisza-parti fiesztát, majd itt is a halételek kapják a főszerepet a főzőcsapatok révén. A vízifoci-bajnokságot gyermekműsor és a Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület bemutatója követi, délután pedig a helyi hagyományőrző együttesek veszik birtokukba a Fertő-horgásztó mellett felállított színpadot. Maksa Zoltán humorista műsora után a Kék bab és a Bryan Adams Tribute Room Service zenekar, majd Bartók Eszter koncertezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén több sört fogyasztunk: menő a citromos

Nem csökken tovább a magyarok sörfogyasztása, a jó idő pedig húzhatja az ásványvízfogyasztást is. Tovább olvasom