Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Hálószoba háromféle stílusban

A hálószoba rendszerint a lakás legintimebb helye, idegenek számára hozzáférhetetlen. Zárt világ, melynek berendezése saját ízlésünket, jellemünket tükrözi. Most három, különböző hálószobát mutatunk be.  

Romantikus hangulat

A kovácsoltvas ágy önmagában is romantikus, lenge lepel-függönnyel díszítve pedig egyszerűen varázslatos. Az átlátszó, leheletfinom kelme nemcsak az ágyat, de az összes falat körbefutja vékony, kifeszített húrkarnishoz erősítve. Az egyszerű húrkarnis egyébként a leismertebb karnistípus, és ebben az esetben a legpraktikusabb is. A napkelte és naplemente színeit idéző lenge anyagok az ágyat könnyű fátyolként burkolják. A színválaszték rendkívül találó: melegsárga és narancssárga, közöttük pedig halvány orgonaszín.

A terrakottalapokból kirakott padló kovácsoltvassal kombinálva földközi-tengeri hangulatot teremt. A csíptetőn függő merész műanyag spirálok pedig - a német Ingo Maurer világítótestei - a romantikus berendezést némi iróniával elegyítik.

Vidéki hangulat

Mi szükséges ahhoz, hogy a városi lakásban is érezzük a megnyugtató vidéki hangulatot? A faborítású fal. De nem kötelező minden falat a padlótól a mennyezetig burkolni vagy natúr színüket meghagyni, különböző, leleményes megoldásokat találhatunk ki, például a deszkákat világos festékkel befesteni. Az enteriőr egyéb részletei is végtelenül hatásosak, az ablakkiképzés például a lehető legegyedibb: három négyszög alakú szövetdarab van hanyagul és aszimmetrikusan felakasztva karnis nélkül. Ilyen függönyöket öt perc alatt lehet készíteni.

A hangulatot vesszőből és száraz virágokból készült koszorú, illetve egyéb "virágos" részletek fokozzák. A hortenzia például sokáig eláll a vázában, a képen levő virágok pedig soha nem hervadnak el. Az enteriőr nagyon nőiessé vált? Szerezzenek be néhány hajómodellhez hasonló "tengeri" részletet.
 
Racionális hozzáállás

A hatalmas, úgynevezett king size ágy a helyiség nagy részét kitölti. Nagyszerű és divatos megoldás, amelyet itt látunk: az ágyváz szélesebb, mint a matrac, így az ágy körül egyedi polcokat vagy ülőhelyet kapunk. A puha nemezzel bevont fejtámla, illetve a két oldalon elhelyezkedő hangulatos újságtartók és hajlítható vázas lámpák teszik teljessé a képet. A fejtámla mögött nem túl nagy, de annál praktikusabb polcocska húzódik, az ágyat pedig "szolgálatkész" asztalkák veszik körül.

A hálószobában televízió is van görgethető állványon, amelyet használaton kívül a beépített szekrénybe lehet betolni, ennek "ajtaja" az ablakon levő zsaluhoz hasonló. Az ablak fazsalui egyébként rendkívül praktikusak, pontosan annyira szűrik ki a napfényt a szobából, amennyire óhajtjuk. Nyugodt színek, természetes anyagok - semmi felesleges, ugyanakkor minden nélkülözhetetlen dolog megtalálható, ami egy hálószobában szükséges.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több százmilliós pályázat közbeszerzésre

Összességében több százmillió forintos közbeszerzési pályázatokon hirdetett győztest a megyei… Tovább olvasom