Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Hálózsák gyerekeknek

Melyik gyerek ne örülne egy színes fantáziafigurát formázó, pihe-puha hálózsáknak? A minta természetesen variálható, ennek alapján kis kézügyességgel varrhatunk például dinoszaurusz-hálózsákot is. 

Kattintson a képre!
Hozzávalók:

– narancssárga, pink és kék impregnált pamutanyag (tactel), fehér, kék és fekete pamutanyag
– zsinór, zsnórrögzítő
– Vliesofix ragasztófátyol, 10 mm vastag melegítő közbélés
– szabásminta készítéséhez papír
– varrócérna, olló

Kivitelezés:

Nagyítsuk fel a mintarajzot (1 négyzet=10x10 cm). Körben 1,5 cm-es ráhagyással szabjuk ki a hálózsák hátát (A), a fejét (A1) és a hasrészt (B) az impregnált anyagból, a testet (A2), a has bélését (B) és a gombolópántot (C) pedig a sima pamutanyagból. A mintarajz alapján szabjuk ki a szemeket, az orrot, a kezeket és a figura hasát, hajnak hét, egyenként 20x7 cm-es csíkot. A szemeket és az orrot ragasztófátyol segítségével vasljuk a fejre és a kontúrvonalak mentén tűzzük le.
Cikcakköltéssel tűzzük le a száj vonalát. A hajhoz szabott csíkokat striceljük ki és a csíkok végét férceljük a fej szélére. Készítsük el a rátétet a hasrészre (B): vasaljuk rá és a kontúrvonalak mentén letűzve varrjuk rá a hasfoltot és a kezeket. Készítsünk gomblyukat a gombolópánt közepébe.
Kattintson a képre!
Striceljük ki a pántot. Húzzunk be zsinórt a pántba, a zsinór két végét  a pánt végeinél rögzítsük.
Férceljünk két réteg melegítő közbélést az összes impregnált anyagból szabott rész alá. Színt színére fordítva, a felső széle mentén varrjuk össze a hasrészt és a bélést, a gombolópántot (C) fogjuk a két rész közé. Varrjuk össze a fejet (A1) és a testet (A2).
Színt színére fordítva, a jelölésig varrjuk össze a hálózsák impregnált anyagból szabott hátát (A) és elejét, a jelöléstől kezdve varrjuk a hátához a fejrészt (A1). Fordítsuk ki a hálózsákot. Varrjuk össze a bélést, a varrásban hagyjunk nyílást.
Csúsztassuk a bélést a hálózsákba és varrjuk össze a nyílást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriásfestmény a város szélén

A téti amatőr művészek hazánk uniós csatlakozását egy izmosabb és egy soványabb – de nem… Tovább olvasom