Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Hamis információval gyűjtenek aláírást vasútügyben

Hamis információk alapján gyűjtenek aláírásokat a Hatvan- Somoskőújfalu vasútvonal megmentéséért a vonatokon és salgótarjáni közintézményekben - közölte pénteken rendkívüli sajtótájékoztatón Salgótarján polgármestere.
Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz) elmondta: a birtokába került aláírásgyűjtő ív melléklete, egy Tóth Ádám aláírással jegyzett levél valótlan állításokat tartalmaz. Eszerint ez év márciusában egy vasúti bizottság megkereste Salgótarján polgármesterét azzal a kérdéssel, "milyen vonatot szeretnének, hogy Salgótarjánhoz közlekedjen". Erre a polgármester válasza - a levél szerint - az volt: "nem szeretnénk semmiféle vonatot, aki el szeretne jutni Budapestre, üljön buszra vagy taxiba, és egy óra alatt ott van".

Székyné Sztrémi Melinda hozzátette: tudtával nem létezik, és őt nem kereste meg semmiféle vasúti bizottság.

"Azt gondolom, hogy egy elterelő hadművelettel a város polgármesterére próbálják valakik rátestálni azokat a döntéseket, adott esetben hibákat, amelyeket a kormány elkövet, és azokat a brutális megszorításokat, amelyek készülnek a 2010-es esztendőben a napvilágot látott költségvetési törvénytervezet értelmében" - mondta.

A polgármester kitért arra: a 81. számú vasútvonal megszüntetéséről tudomása szerint nincs szó, a korszerűsítéséért viszont küzdeni kell.

Több fórumon is próbálta elérni a fejlesztést, mert "eléggé elkeserítő, hogy ma, a XXI. században 10 perccel hosszabb a menetidő a Hatvan-Salgótarján útvonalon, mint a vasútvonal telepítésekor volt" - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarabb kifizetik a tejtermelők jövő évi támogatását

A magyar agrárkormányzat nem vár tovább, és október 16-a után előrehozza a jövőre esedékes… Tovább olvasom