Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Hamis rendőrségi közlemény

Hamis az a szerda esti rendőrségi közlemény, amelyben az állt, hogy a rendőrség nem akar beavatkozni a kuruc.info internetes lap által péntekre szervezett budapesti hídlezárásba. A BRFK email-címéről küldték el a levelet a sajtónak, egyelőre vizsgálják, kik és hogyan.
A Budapesti Rendőrfőkapitányság szokásos címéről érkezett levélben az áll, hogy csütörtökön 11 órakor sajtótájékoztató lesz a kuruc.info által szervezett hídblokádról.

Előzetesként annyit közöltek, hogy a taxisblokád 17. évfordulójára meghirdetett demonstrációba csak akkor avatkozik be a rendőrség, ha rendbontás lesz.

E döntés mögött egyrészt a strasbourgi emberijogi bírósági ítélet áll, amellyel elmarasztalták Magyarországot a 2002-es hídfoglaláskor alkalmazott rendőri erőszak miatt. A másik ok, hogy 1990-ben az akkori budapesti főkapitány is megtagadta a belügyminiszter utasítását - derült ki a hamis közleményből.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy nem adtak ki ilyen közleményt, illetve meghívót. Vizsgálják, ki és hogyan küldte a hamis levelet tucatnyi szerkesztőségnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idős férfit gázoltak halálra Budapesten

Halálra gázoltak egy idős férfit kedden este Budapesten - közölte a BRFK sajtóügyeletese. A baleset… Tovább olvasom