Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Hamisnak tűnő vegeta, petárda egy kecskeméti ingatlanban

10 kiló hamisnak tűnő ételízesítőt, 7 ezer petárdát, 5500 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát és 40 liter ismeretlen eredetű alkoholterméket találtak a vámosok hétfőn egy kecskeméti ingatlan ellenőrzésekor - tudta meg a Független Hírügynökség.
A Vám- és Pénzügyőrség Nyomozóhivatala munkatársai egy kecskeméti ingatlant ellenőriztek hétfőn. Először dohány- és alkoholtermékek után kutattak, a megközelítőleg 3 millió forint értékű, 5500 doboz - részben ukrán zárjegyes, részben zárjegy nélküli - cigaretta és a 40 liter szesz ekkor került elő.

A vámosok ezután az ingatlant még egyszer átkutatták, ekkor találták a 7000 petárdát és a 10 kiló ételízesítőt - csomagolása alapján feltehető, hogy ezt is Zsana közelében keverték és csomagolták.

A vámnyomozók még tavaly októberben Zsana közelében egy tanyán fedeztek fel egy illegális ételízesítőgyártó és -csomagoló üzemet, ahol több közismert cég ételízesítőjét is hamisították.

A vámosok lefoglalták a kecskeméti ingatlanban talált jövedéki termékeket, a petárdákat és a hamisgyanús ételízesítőt is, a tulajdonossal szemben jövedéki orgazdaság bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Panaszt tesz az ügyészségnél Kármán Irén

Megnézhette a megveretése és elrablása ügyében elkészült nyomozati anyagokat kedden Kármán Irén. Az… Tovább olvasom