Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Hangya Boy (The Ant Bully)

Lucas 10 éves és egy hangyányit sem elégedett a világgal. Hangyavadászatokon vezeti le a benne felgyűlő feszültséget: : de rossz ellenséget választott. A kerti hangyabolyban ugyanis dolgozik egy zseniális hangyatudós, aki tökéletesítette varázsitalát. A kisfiú egy nap arra ébred, hogy egészen kicsire zsugorodott: akkorára, mint egy hangya.
rendező: John A. Davis

író: John Nickle
forgatókönyvíró: John A. Davis
operatőr: Joseph P. Johnston, Yinfang Liao, Ken Mitchroney, Mike Sanderson, Chris A. Sherrod, Michael A. Wallace, Shane L. Wapskineh
zene: Bruce Campbell, Lisa Kekaula
producer: Gary Goetzman, John A. Davis, Tom Hanks
vágó: Jon Price

szereplő(k):
Zach Tyler (Lucas Nickle hangja)
Julia Roberts (Hova hangja)
Nicolas Cage (Zoc hangja)
Meryl Streep (Hangyakirálynő )
Paul Giamatti (Stan Beals hangja)
Bruce Campbell (Fugax hangja)
Lily Tomlin (Mommo hangja)
Allison Mack (Tiffany Nickle)
Nissa Alcorn (Bilo hangja)
Jake T. Austin (Nicky hangja)
Benjamin Bryan (Kid hangja)
Rob Paulsen (Beetle hangja)
S. Scott Bullock (Glow Worm/Wasp Survivor hangja)

A film sztorija

Lucas Nickle-re (Zach Tyler Eisen) rossz idők járnak. A tízéves fiú a családjával nemrég új városba költözött, és még nem tudott barátokat szerezni. Nővére, Tiffany (Allison Mack) kutyába se veszi, a szüleit teljesen leköti Puerto Vallarta-i vakációjuk szervezése, a kedves, de szenilis nagymama pedig azzal van elfoglalva, hogy megvédje a családot a marslakók küszöbön álló támadásától, amelyről a fűszeresnél olvasott egy képeslapban.

És hogy a helyzet még rosszabb legyen, Lucasra rászáll a szomszéd srác, egy erőszakos, kiállhatatlan kölyök, és pokollá teszi az életét.

Az elkeseredett Lucas minden sérelemért a kertjükben serénykedő hangyákon áll bosszút. Agyafúrt módszerekkel gyötri őket, és minden lehető módon megpróbálja elpusztítani a bolyt.

Nem sejti, a lába alatt fél méterrel egy egész kis világ húzódik, és a boly, amit ő "egy kupac ostoba hangyának" hisz, valójában önálló akarattal, vágyakkal és érzésekkel rendelkező lények jól szervezett közössége. És ezeknek az elszánt kis teremtményeknek kezd roppantul elegük lenni abból, hogy Lucas, a Pusztító az életükre tör, s bosszún törik a fejüket.

A nagyhatalmú hangyamágus, Zoc (Nicolas Cage) varázsitalt kotyvaszt, melynek egyetlen cseppjétől Lucas hangyányi méretűre zsugorodik, és bekerül a bolyba. Itt kemény próbatétel vár rá: a bölcs Hangyakirálynő
(Meryl Streep) parancsára a hangyabolyban kell élnie, és szabadságát csak akkor nyerheti vissza, ha a közösség hasznos tagjává válik.

Lucas alighanem elbukna a próbán, ha nem akadna segítője Hova hangyanővér (Julia Roberts) személyében. A jószívű Hova védőszárnyai alá veszi Lucast, megismerteti a hangyaboly életével, és néhány barát segítségével több nehéz helyzetből kimenti.

Lucas egyre jobban beilleszkedik új környezetébe, és a végén ő az, aki diadalra vezeti társait a helyi kártevő-mentesítő, Stan Beals (Paul Giamatti) ellen. A harcban, amit barátaival a boly fennmaradásáért vív, életre szóló leckét kap hűségből, önfeláldozásból és csapatszellemből. És megtanulja, hogy az embernek - s a hangyának - akkor is ki kell állnia önmagáért, ha a győzelemre alig van esélye. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Molnár László

"A kissé szürreális, színes világot megjelenítő animáció, ha nem is ér a legnagyobbak nyomába, érezhetően odafigyeléssel készült. A történet felépítése és a cselekmény kibontása is megfelelő: a hangyák szocialista társadalmában Lucas fokozatosan tanulja meg az összefogás, a megértés és a különbözőség erejét. Az ősi mesestruktúra szerint a hősnek az igazi változáshoz, újjászületéshez meg kell járnia a poklot is: ezt a Pinokkióban egy bálna gyomra, a Hangya Boyban egy óriási békáé jelképezi."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vizitdíj megszüntetheti a hálapénzt?

Tovább olvasom