Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Harckocsival ment a bankba

Egy páncélozott felderítő harcjárművel látogatott el bankjához egy harkovi üzletember, hogy elintézze soros hiteltörlesztését. A pénzintézet behajtói korábban kerékbilincset raktak a bankhitelből vásárolt terepjárójára, ezért jobbnak látta, ha járművet vált.
Petro Kosztenko azt követően döntött úgy, hogy a saját tulajdonában lévő BRDM páncélozott harci felderítő járművel látogat el bankjához, hogy előző alkalommal, miután hitelhátralékot állapítottak meg nála, a pénzintézet behajtói leeresztették a bankkölcsönből vásárolt terepjárója gumijait, ráadásul kerékbilincsekkel is lezárták.

A harkovi üzletember, aki egyébként a közlekedési miniszter egyik tanácsosaként is dolgozik, a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy kíváncsi lett: ezt a kocsiját is le tudják-e bilincselni a bank munkatársai. Tudvalevő, hogy a BRDM abroncsai akár 8 lőtt lyukkal is működőképesek maradnak, ráadásul egyetlen szabványos kerékbilincs sem illik rájuk.

A harcjárművet Kosztenko egy esztendeje szerezte be egy haditechnikai kiárusítás során, potom 28,7 ezer hrivnyáért (mai árfolyamon hozzávetőlegesen 850 ezer forintért) vásárolta meg. A páncélos utcai forgalmához - csakúgy, mint például az amerikai Hammerek-hez is - egy speciális engedély beszerzése szükséges.

Az üzletember terepjárójának megvásárlását hitelező pénzintézet vezetői szerint a vállalkozót notórius nemfizetőként tartják számon a bankszakmában, ám minisztériumi funkciója miatt egyetlen hitelintézet sem mer ellentmondani neki.

Olvasóink írták

  • 1. prester 2008. november 27. 15:08
    „Az a "Hammer" igazából Hummer, és nem igazán egy kategória a BRDM-el. Az utcákon nálunk is jónéhány Hummer futkározik, nem hiszem, hogy mindig útvonalengedélyt kérnének.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lipcsei és Dragóner az APEH adóslistáján

Több ismert labdarúgó, így Lipcsei Péter és Dragóner Attila neve is szerepel az APEH napokban… Tovább olvasom