Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Három demonstrációt is bejelentettek a népszavazás napjára

Három demonstrációt is bejelentettek magánszemélyek március 9-ére, azaz az országos népszavazás napjára Budapesten. Ebből kettőt a Kossuth tér, egyet pedig Gyurcsány Ferenc házának közelébe. Közben a pártok is jelentettek be eredményváró rendezvényeket, népszavazási központjukhoz.
A Fidesz, az MSZP és az SZDSZ is jelentett be rendezvényt március 9-ére, a népszavazás napjára - olvasható a rendőrség internetes honlapján. Az ellenzéki párt a VIII. kerületi Visi Imre utcába, a szocialista párt a Vérmezőre, míg a szabad demokraták a Városháza parki kampányközpontjuk közelébe.

A pártok mellett más rendezvények is lesznek vasárnap. A bejelentések szerint a legnagyobb horderejű a Kossuth tér közelében, az Alkotmány utca torkolatánál lesz este hét órától azaz urnazárás után. Ezt a Rendszerváltó Fórum szervezi és 1000 embert várnak. A közeli Vértanúk terén a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 tart majd rendezvényt, ezen - terveik szerint - 150-en fognak részt venni. Egy magánszemély a II. kerületi Szemlőhegy utcába is jelentett be demonstrációt és 50 embert vár.

A rendőrség - korábbi ígéretéhez híven - a bejelentők nevét is nyilvánosságra hozta honlapján.

Ezzel egy időben a rendőrség ismét közzétette a gyülekezési törvényre vonatkozó szabályokat, illetve hogy a testületnek mikor kell fellépnie. Eszerint, a jogellenesen összegyűlt, vagy jogellenes magatartást tanúsító tömeg feloszlatását a gyülekezési és a rendőrségről szóló törvény is előírja.

A tömegoszlatás előtt a rendőrségnek kötelessége többször is felszólítani a tömeget és el kell mondani azt is, hogy merre menjenek el. Hogyha a többszöri felszólítás is sikertelen, a rendőrség megkezdheti az oszlatást, eközben használhatnak például rendőrpontot, ingerlőgázt, vagy vízágyút.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legfontosabb szeretteik biztonsága - vallják a magyar nők

A Magyarországon élő nők túlnyomó többsége számára legfontosabb szeretteik biztonsága és a jókedv - az önbecsülés, mint érték, csupán a lista kilencedik helyére szorult. Tovább olvasom