Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Három főorvos vonul nyugdíjba

Dr. Scherfel Tibor, dr. Szlávik Lajos, valamint dr. Bertha György, a soproni Erzsébet-kórház főorvosai április elsejétől nyugdíjba vonulnak. A sebészeti-traumatológiai osztály új vezetője dr. Dubecz Sándor lesz.
Fodor Tamás, Sopron polgármestere tegnap hivatalában búcsúzott el a soproni Erzsébet-kórház három főorvosától. A város első embere elismerő díszoklevelet is átadott dr. Scherfel Tibornak, a sebészeti-traumatológiai osztály vezető főorvosának, továbbá dr. Szlávik Lajos, valamint dr. Bertha György főorvosoknak, akik a hónap végétől szintén nyugdíjba vonulnak.
Dr. Scherfel Tibor 1985-ben került a soproni kórházba. Abban az időben a komolyabb sebészeti eseteket Győrben látták el. A városban a sebészeti osztály 1989-ben traumatológiával bővült, nagyrészt a nyugdíj előtt álló főorvosnak köszönhetően. Dr. Szlávik Lajos, valamint dr. Bertha György pedig immáron negyven éve dolgoznak a betegekért.
Az osztály új vezetőjéről tegnap döntöttek. Ennek értelmében a budapesti dr. Dubecz Sándor lesz az új osztályvezető főorvos. Nemzetközi és hazai kapcsolatrendszerének köszönhetően a sebészeti ellátás további fejlesztését várják az új főorvostól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekeket gyógyítani

a legnagyobb kihívás

A győri Petz-kórház dr. Székely Ferenc-emlékéremmel kitüntetett két fiatal orvosa: dr. Báthori… Tovább olvasom