Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Három képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolják

Karsai József (MSZP), Lengyel Zoltán (MDF) és Szabados József (MSZP) országgyűlési képviselők mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlésnek a parlament mentelmi bizottsága.
Karsai József (MSZP), Lengyel Zoltán (MDF) és Szabados József (MSZP) országgyűlési képviselők mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlésnek a parlament mentelmi bizottsága - mondta el a testület keddi ülése után a Független Hírügynökségnek Karsai József a bizottság főtanácsadója, aki csak névrokona a szocialista képviselőnek.

A főtanácsadó elmondta: mindhárom képviselő esetében közvádas ügyben a legfőbb ügyész javaslatára döntött a testület. Karsai József szocialista képviselőt a nyári dinnye-árak elleni tüntetések miatt jelentették fel "kényszerítés kísérlete" miatt, Lengyel Zoltán ellen a volt felesége indított eljárást zaklatás miatt, Szabados József ellen pedig hűtlen kezelés és magánokirathamisítás miatt folyik eljárás, amit a feljelentő szerint 2002 és 2006 között mint Baktalórántháza alpolgármestere követett el.

A mentelmi jogok felfüggesztéséről az Országgyűlés szavaz várhatóan a következő ülésén.

A mentelmi bizottság ugyanakkor "nem"-el szavazott Nagy Imre (MSZP), Nyakó István (MSZP), Dávid Ibolya (MDF) és Fazekas Sándor (Fidesz) mentelmi jogának felfüggesztésével kapcsolatban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zenét hallgatott, halálra gázolta a vonat a 15 éves fiút

A vonat vezetője hiába vészfékezett és a hangjelzést is hiába kapcsolta be, az ütközést nem tudta… Tovább olvasom